Работа в Кипър ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Re: Работа в Кипър ?

Мнение от aston_mm » 22 Авг 2011, 23:34

kulov написа:
niki_524TD написа:чувал съм от познати че много много не си заслужавало :dunno:

:yes:

Зависи, ако си от някое малко градче и заплатите са 300 лв. си заслужава, но камъкът си тежи на мястото, ако не е с цел установяване там, не си заслужава. Лично мнение.

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 23 Авг 2011, 0:21

aston_mm написа:
kulov написа:
niki_524TD написа:чувал съм от познати че много много не си заслужавало :dunno:

:yes:

Зависи, ако си от някое малко градче и заплатите са 300 лв. си заслужава, но камъкът си тежи на мястото, ако не е с цел установяване там, не си заслужава. Лично мнение.

Е сега! Има заплата 300 лв. в БГ? :dunno:

Миналата седмица ме "одобриха" да работя в една голяма фирма (в провинцията). Мениджър-продажби, стоките са лукс и оборота генериран от менижъра е бил около 250 000 лв/месечно за последните 3 години/ :P
Бачкане всеки ден + СЪБОТА /10:00 до 14:00/...Заплата 400 лв/БРУТО/. :bang: :bang: :bang:
Разбира се, че не приех! :smoke:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 23 Авг 2011, 2:14

пиша чак сега понеже сега имам кирилица.. Като цяло ако отидеш сезонно с уредена работа може и да спестиш нещо ако имаш храна и квартира.. ако ли не.. аз бях в Никозия.. цени на квартирите ако търсиш сам а не си с още някой варират около 200-250е за стая като се иска и предплата.. под 200е ще ти се наложи да живееш с тайванци, китайци, негри и тем подобни индивиди които ще ти се налага да гледаш много често понеже в столицата гъмжи от тях.. Събота и неделя да не говорим.. ако ползваш градския транспорт се приготви да имаш железни нерви.. като се сетих за него.. има автобуси до 20-30.. след това.. пешачката.. автомобили за 400-500е може да намериш някой дарак понеже там е трудно без кола.. обаче ще е без застраховка а те почват от 300е.. не можеш да караш чужда кола без да си вписан..

Така.. стига с екстрите.. ето за работата.. Средната заплата там варира около 1000е.. като храната е адски скъпа.. кисело мляко 4е, хляб 2е на седмица на мен с транспорт и минимални потребности ми отиваха мин 100е.. като не съм си купувал нищо освен необходимите неща.. общо взето за да събера пари и да се върна съм карал на хляб и зъби.. :mhihi: Аз там бих отишъл отново само сезонно.. понеже говоря руски.. и то по курортите: Агиа напа, Протарас и т.н ама докато отида там и се ориентирам тази година сезона почна и свърши..

Културата.. няма я никаква.. особено покрай чернилките и дръпнатите.. Пази се от българи! само използват..
Кипърската култура и бит се изявяват жените да намерят мъже с пари и да родят 1-2-4 деца да ги карат сутрин с колата на градина и цял ден да им расте г*за на стола докато клюкарят с приятелки.. Всичките ако работят то правят застраховки...
Мъжете.. е верно Педеруги са си.. само мислят за външния вид.. кой кви моди и фитнеси и кви дрешки си купил... общо взето мъжете са им нашите жени, а техните жени са леле мале..

Иначе манталитета им е да чакат всичко на готово.. аз бях във физиотерапевтично студио там.. и се нагледах на болни мозъци идващи затова че са си ударили кутрето в нощното шкафче или такива дето идваха повече от 3 месеца щото си втълпили че им има нещо.. да не говоря за цени на здравеопазване че ще ви стане лошо но зъбите при български или друг доктор на черно ги ремонтират мин 50е.. :paranoid:

накратко.. тъпи са.. и то много.. все пак си взривиха електроцентралата.. Вървят си бавно към Гръцката криза.. но ги пази това че са Английска колония и малко нещата са различни.. но пак си отиват.. Абе общо взето Погледнете гърците и си представете че карат с обратни волани.. :mhihi:

Аз там на предните условия не бих се върнал.. но както казах.. лятото ако изкочи нещо сезонно курортите им са хубави.. Важното е да свикнеш на температурите които средата на Юли са около 40-43-44.. до към края на август.. Без климатик в къщата се мре.. а тока.. стаята ми излизаше около 350е с всички токове и води.. а почти не си стоях в нас.. :mhihi:

Езика е задължителен.. въпреки че говорят английски пак искат гръцкия.. Особенно по курортите пък искат персонал само европеидна раса.. затова като се разходих до един от тях вървях и чувах само БГ реч..

Абе общо взето това е малко нахвърляно.. ако има въпроси питайте.. :yes:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата