Кола внос от Швейцария
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Кола внос от Швейцария
ms написа:
технотест има (освен ако не са го махнали скоро) за вноса от Швейцария за автомобили произведени преди 2000г.... или там някъде беше годината... бе след 2000-2001г. ако е колата не е нужен технотест, ама не ми се рови из нета коя година е точно...
ПС: има толкова народ дето внася коли, що не се обадят да кажат- що само четат и ни се смеят отстрани
ТЕХНОТЕСТ НЯМА!!!
Независимо дали колата е преди или след 2000 година!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ms написа:
ПС: има толкова народ дето внася коли, що не се обадят да кажат- що само четат и ни се смеят отстрани
те внасят от италия

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Alexi написа:ддс се плаща .. швейцария не е в ЕС .. а колегата който спори - колега колата ти не е от швейцария ,а от автокъщате са я внасяли не ти
Да от автокъща е. Но съм сигурен че е швейцарка, защото има едни забравени документи от предишния собственик по точно собственичка с адрес в Люцерн, Швейцария. Та пак казвам аз ддс и мито не съм плащал, автокъщата освен да я е платила и да я е включила в цената може би

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Договор за покупка с кого имаш ?!?
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
Ba4oIlia написа:Договор за покупка с кого имаш ?!?
С автокъщата.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Krasimir19 написа:Alexi написа:ддс се плаща .. швейцария не е в ЕС .. а колегата който спори - колега колата ти не е от швейцария ,а от автокъщате са я внасяли не ти
Да от автокъща е. Но съм сигурен че е швейцарка, защото има едни забравени документи от предишния собственик по точно собственичка с адрес в Люцерн, Швейцария. Та пак казвам аз ддс и мито не съм плащал, автокъщата освен да я е платила и да я е включила в цената може би. Както казах аз я взех с транзитни номера, и според КАТ са били фалшиви, но кой знае.....
е ти ли очакваш да платиш ДДС-то

ДДС-то се плаща от търговеца естествено, като той си слага минимална печалба (на документи) и върху това си плаща ДДС-то

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:Krasimir19 написа:Alexi написа:ддс се плаща .. швейцария не е в ЕС .. а колегата който спори - колега колата ти не е от швейцария ,а от автокъщате са я внасяли не ти
Да от автокъща е. Но съм сигурен че е швейцарка, защото има едни забравени документи от предишния собственик по точно собственичка с адрес в Люцерн, Швейцария. Та пак казвам аз ддс и мито не съм плащал, автокъщата освен да я е платила и да я е включила в цената може би. Както казах аз я взех с транзитни номера, и според КАТ са били фалшиви, но кой знае.....
е ти ли очакваш да платиш ДДС-тозналтен клиент си да знаиш
![]()
ДДС-то се плаща от търговеца естествено, като той си слага минимална печалба (на документи) и върху това си плаща ДДС-то
Ясно колега,

- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Значи на технотест няма да ходи, но със сигурност ще трябва да се плаща ДДС. Само не знам дали няма да се заядат ако напишем, че съм я купил за 400-500 евро или там еквивалента във франкове 

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Аз пък не виждам при свършен факт (колата е купена вече и пътува насам), к'ъв е смисълът от тема във форума? Като тръгнеш да я регистрираш ще разбереш.
И 'що не питаш тоя който ти я докарва колата от там? 

- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
За да знам колко пари ще ми излезе сигурно и колко време ще ми отнеме, ако това е достатъчно уважителна причина за тебе.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2