Вдигат скоростта по софийските булеварди?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Вдигат скоростта по софийските булеварди?

Мнение от acho.rs » 16 Сеп 2011, 22:22

АЛХ - честно , не се заяждам с теб - но ти как толкова бързо определи , че при 90 км/ч 75% от автопарка е неуправляаем ? И изобщо карал ли си по булевардите за които се говори ?
Аз едниствено не съм съгласен с това ограничението на България да се вдига - разстоянието между светофарите е малко , няма къде толкова да се излиташ .
По Ботевградско - с двете ръце за - 8 ленти има , пусто е и да се влачиш с 50км/ч е откачено .
просто ще е добре да се увеличи броят на булевардите, по които е разрешена тази скорост

- това е трудно да стане - за да позволят извънградска скорост , трябва на първо време да премахнат пешеходните пътеки и да изкопаят подлези , за да не се преминават хора през пътя . След това не съм сигурен , но май трябва да махнат и левия завой :roll:
А за Околовръстното - аз може ли да попитам , как по дяволите пешеходец може да го пресече :help: Изляха един милиард лева , един подлез няма ...
Но като цяло поздравления за това което се прави за движението в София :bowdown: :bowdown: :bowdown: Ако във всеки град се наливаше толкова ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Сеп 2011, 22:36

acho.rs написа:... Ако във всеки град се наливаше толкова ...

можеше- ако всеки град беше столица на БГ ;)
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Сеп 2011, 22:40

трябва да се съглася напълно с alx.
българите сме малък но много прост народ както е казано и си е точно така. немога да разбера толкова ли са тъпи, че немогат да погледнат как е в белите държави. прегледите ни са пълен ташак вижте в германия как е и в англия как е. там тоя преглед с него може да си продадеш колата и реално означава нещо за разлика от тука. вместо да ги насложат полицайте през 250метра да се крият и тъпите им ограничения от сорта на това на околовръстното където винаги висят там и реално инцидентите не намаляват особено еми то е ясно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 16 Сеп 2011, 22:48

чудесна новина

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Сеп 2011, 23:30

какво го обсъждате това

още с първото изречение става ясно, че няма да се случи - вдигане на ограничението до 90 км по цариградско след изграждането на детелината на 4ти км..

ако имаше мегдан това да се случи в близката петилетка нямаше да правят основен ремонт на кръговото там..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 17 Сеп 2011, 9:41

acho.rs написа:
просто ще е добре да се увеличи броят на булевардите, по които е разрешена тази скорост

- това е трудно да стане - за да позволят извънградска скорост , трябва на първо време да премахнат пешеходните пътеки и да изкопаят подлези , за да не се преминават хора през пътя . След това не съм сигурен , но май трябва да махнат и левия завой :roll:

всъщност голяма част от пешеходните пътеки са на безумни места - например тези на 4ти км и пред новата спортна зала ... необходими за надлези, предполагам е по-евтино, за сметка на което не се наводняват, не се цапат и не предразполагат към престъпления ... и да, необходим е и по-различен манталитет на пешеходците, защото все още голяма част няма да минат 20 м до надлеза или пешеходния светофар, а ще се излупкат на платното между движещите се с 80 км/ч автомобили ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар
Кара: E36 325i Cabriolet, 106 Rallye

Мнение от goshomir » 17 Сеп 2011, 18:30

Истинско облекчение ще е ако на повечето кръстовища се премахне "левия завой". Бях на командировка в Барселона, така беше уредено движението и много по-малка възможност за ПТП, по-бързо преминаване на маршрута и няма причина джигитите по пътя да си проявяват "професионализма". По мое мнение, вдигането на максималната позволена скорост по въпросните булеварди, може да създаде трудности само на включващите се от по-малки пътни артерии и навлизащите в тях автомобили. А за да не се създават предпоставки за ПТП при по-високата възможна скорост, просто се спазва дистанция и се гледа в огледалата. Няма да е лошо и да заравнят шахтите... ;)
May the Force be with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 18 Сеп 2011, 14:17

То и в момента масово се кара по тези булеварди с подобни скорости.Единственото, което ще стане е, че няма да треперя дали няма да ме снимат или някой "слънчоглед" да изкочи с "хранилката" да ми се кара с колко карам.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Сеп 2011, 14:38

Време беше - дано се поотпуши малко тая София, че народа се върна от отпуски и пак се почва...
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 19 Сеп 2011, 12:11

Вместо да вдигат максималната, да се постараят да оправят минималната :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 21 Сеп 2011, 17:51

Хора, според мен всичко е до култура на шофиране. Нито премахването на левия завой, нито вдигане на максималната скорост ще ни оправи. Докато се бутаме всички да минем първи, защото виждаш ли...бързаме, няма да стане.
Спираш си на светофара, примерно на Цар Освободител и Г. Раковски, посока университета. След като светне зелено, от лентата за ляв завой започват да се бутат пред теб. Ти пускаш един, този след теб и той пуска някого, а тези хорица, които са се наредили в правилната лента и чинно си чакат...продължават в същия дух още поне 2 зелени сигнала на светофара.
Та...като се научим да да сме търпеливи и спазваме законите, ще имаме едно регулирано и ненатоварено движение.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Предишна

Назад към Извън Темата