За триене :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

За триене :)

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Сеп 2011, 17:37

Здравейте, от няколко месеца из къщи се "размотава" един рутер :mhihi: Та си мислех да го свържа... Аз съм с кабел, в кутията на рутера има тези чаркове : http://emiliqngqurov96.snimka.bg/other/ruter.622492 та искам да попитам ще ми трябва ли още нещо и ако на някой му се занимава да и обясни как да свържа всичко та да мога да си хващам интернет и на телефона :) :bowdown:

Аа и да попитам дали може да ми стане нещо на компютъра.... В момента съм с реално ИП дали може нещо да се прецака :?:
Последна промяна emiliqn.gqurov на 25 Сеп 2011, 13:23, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за рутер

Мнение от climbernoob1 » 22 Сеп 2011, 18:27

Така като гледам рутера е чисто нов и други кабели, няма да ти трябват (освен ако не включваш други компютри) :yes: !
За Wi-Fi се праят настройки и са много лесни (виж в книжката или в листове с описание за install, които са в кутията на рутера трябва да има IP,Username и Password. След като въведеш IP-то в Browser-а ще ти излезе login система и там ще си попълниш User и Pass
За IP-то - сигурно ти трябва за ЦС сървър и ще трябва да си пренасочиш портовете (напиши в google: "сървър с рутер" и ще ти излязат най-малко 10-20 сайта с обяснения ;) )

Успех и ако има нещо питай! :wave: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2011, 18:43

1. включи рутъра в захранването
2. свържи компа с рутъра с мрежовия кабел (сивия от снимката)
3. задай на компа фиксиран IP адрес 192.168.1.2 или 192.168.0.2 (рутъра обикновено по подразбиране е с IP адреси 192.168.1.1 или макар и рядко - 192.168.0.1
4. отвори WEB браузъра с който работиш и задай в рутъра всички настройки (IP, SUBNET MASK, GATEWAY ...) както ти ги е дал провайдъра.
Ако ги нямаш преди да изпълниш точка 3 провери какви са мрежовите настройки в момента на компа.
5. Ако провайдъра филтрира мрежовите връзки по MAC адрес трябва да му се обадиш и да кажеш да добави този на рутъра към акаунта ти (има го на стикер някъде по рутъра)
6. на компа задай фиксиран IP адрес 192.168.1.2
7. разреши WIRELESS връзките
8. през менюто на рутъра което излиза му задай да раздава автоматично IP адреси (DHCP) с начален адрес напр. 192.168.1.3 и брой на връзките Х (Х=броя на устройствата които могат да са вързани едновременно и да получат адреси от рутъра)

PS в кутията виждам и диск - може би има софтуер който "френдли" те води през всичко това което ти описах

Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Сеп 2011, 19:56

Значи от диска не трябва да инсталирам нищо.. :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 22 Сеп 2011, 20:11

В кутията при рутера няма ли книжка с инструкции и снимки как се свързва рутера, ако няма, виж в диска. На едното от двете места е. Ако имаш и други въпроси се обади на тех съпорта на доставчика си. Това им е работата да ти обеснят и помогнат ако имаш такъв проблем.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Сеп 2011, 20:24

Изписва ми това
aaaa.JPG
като натисна NEXT ми излиза
aaa.JPG
това :dunno: Нещо не ми се получава идеи къде може да греша правя всичко както е по упътването...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2011, 20:43

Install Router - ще свърже рутъра с мрежата на провайдъра (т. 1 до 4 от описанието което дадох)
Verify Connection - ще провери връзката с мрежата на провайдъра
Configure Router - ще настрои рутара така, че да позволи връзката с локалните устройства LAN и/или WIRELESS (т. 6 до 8 от описанието което дадох)

С една дума това което трябва да въвеждаш през браузъра през HTTP протокол ще го направиш през софтуера на диска с някакъв потребителски интерфейс (по-разбираем предполагам)

PS Сега видях, съобщението Connection failure|
на първия ред ти дава, че софтуера е открил мрежовата карта, а това съобщение показва, че рутъра не може да се свърже с нея
Причината е, че IP адреса е зададен фиксиран към друга подмрежа или е зададен да се получава динамичен по DHCP a рутъра не може да го зададе защото все още няма връзка
Последна промяна tsb_bg на 22 Сеп 2011, 21:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Сеп 2011, 21:01

Всичко направих както ми каза и като вляза в Мозилата и ми излиза съобщение от Евроком..май ще трябва да се обаждам..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 22 Сеп 2011, 21:46

tsb_bg написа:5. Ако провайдъра филтрира мрежовите връзки по MAC адрес трябва да му се обадиш и да кажеш да добави този на рутъра към акаунта ти (има го на стикер някъде по рутъра)

Или просто кажи на рутера да клонира MAC-а на компютъра или му го въведи на ръка ако има такава възможност.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 22 Сеп 2011, 23:03

Аз само искам да кажа, че толкова много ме е боляло главата с SMC рутери, че направо като видях снимката и изтръпнах :mhihi:

Дано всичко е наред с този :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Сеп 2011, 23:13

Изображение Благодаря на всички които помогнаха :yes:
Изображение

Назад към Извън Темата