Високо кръвно..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Високо кръвно..

Мнение от Хаос » 23 Сеп 2011, 21:47

а проблем ли е, ако от 90/60 кръвно скочи и се задържи на 120/80?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Сеп 2011, 21:51

140 артериално не е чак такъв голям зор, но 90 сърдечно си е кофти работа... аз, поради килограмите ми и години тренировки, съм с 130/80 и неведнъж са ми казвали, че за мен такова кръвно е ОК... ама не е като да не ми шава чат-пат до 150-160/80...

Хаос написа:а проблем ли е, ако от 90/60 кръвно скочи и се задържи на 120/80?

Ако стандартно (досега) е било 90/60 и е скочило до 120/80 - да, проблем е... или става въпрос за жена, или за някой пич с ниско кръвно (по принцип)... но скок-а до 120/80 е признак за проблем... това, че е прието за стандарт 120/80 не значи, че всички трябва да са с такова... при жените стандартно е 90/60, което се случва и при някои мъже...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 23 Сеп 2011, 21:58

направи си пълни изследвания и отивай при умен и кадърен кардеолог и като ти кажат ,че си добре ,ще си намалиш ядовете и ще ти се подобри положението и аз съм тъй 135/80 и ми е кофти , ама докторята викат --- на нервна почва е --- по кротко и не се ядосвай. Вдигнах пулс 185 от нерви мислех ,че сърцето ми работи като двигател на газка с една свещ по - малко ,, преглед му е майката и кардиограма. ОПРАВЯЙ СЕ , че инъче трябва да ти пишем неизвинени във форума :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 23 Сеп 2011, 22:48

Споменатите от теб стойности на кръвното налягане не са рискови. Причините обаче не винаги са само физиологични. Често са свързани с натрупани стрес, нервно напрежение и тревоги. Затова първо отиди на лекар, за да се изключи органично заболяване и ако всичко е наред, просто релаксирай повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 23 Сеп 2011, 23:22

аз също имам високо кръвно , ограничавам се с кафетата
моето се появи след като спрях да пуша , сега пак си ги дъня по много, е па няма да живея с орлите да го ева ...

колега намали кафетата и ядовете . и спри да мислиш за него , в голяма част високото кръвно се превръща в хронично от прекаленото мислене за него , да не би да ти се случи отново ....
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Сеп 2011, 23:40

Стана дума за лекари, айде сега кажете некои читав кардиолог.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 24 Сеп 2011, 0:00

N.Mihaylovski написа:Стана дума за лекари, айде сега кажете некои читав кардиолог.

Не съм от София но съм адски доволен от кардиолозите в болница "Лозенец",понеже и аз имам проблеми със роботчето не нервна почва-на колегата пуснал темата мога да кажа само:Точно признака че усещаш ударите на сърцето си говори,че е нерви някакви,стрес нещо,отказа от цигарите е 90% виновник гарантирам,особено ако си пушил яко,организма е вече доста поизчистен и това са абстинентни прояви,също от личен опит казвам,ОБАЧЕ,ако не си посещавал кардиолог профилактично или за нещо друго задължително иди за да се докаже че кръвното и сърцебиенето,не са на органична(болестна) основа-и ако не са-2 лъжици "майната му на всичко",спирай да го мериш и си живей живота.ДОКАЗАНО!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 24 Сеп 2011, 0:12

Колега, за да ти играе кръвното има някаква причина. Задължително е да отидеш при специалист. При теб налягането все още не е толкова високо, дано да успеят да те излекуват. Не е задължително налягането да се повишава от сърцето. Има много причини.
Аз съм с високо кръвно налягане от дете. При мен беше заболяване на бъбреците. За съжаление нашите "добри лекари" не успяха да открият заболяването навреме и нещата доста се усложниха.
Обърни си внимание, докато е време.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 24 Сеп 2011, 4:24

Nasko_ написа:Колега, за да ти играе кръвното има някаква причина. Задължително е да отидеш при специалист. При теб налягането все още не е толкова високо, дано да успеят да те излекуват. Не е задължително налягането да се повишава от сърцето. Има много причини.
Аз съм с високо кръвно налягане от дете. При мен беше заболяване на бъбреците. За съжаление нашите "добри лекари" не успяха да открият заболяването навреме и нещата доста се усложниха.

Колегата спомена за ФИТНЕС, сега да спомене и какви ХРАНИТЕЛНИ БЪЛВОЧИ са му предложили инструкторите .Тия добавки до определн % се усвояват от организма а излишното минава през БЪБРЕЦИТЕ.
Високото кръвно е индивидуално за всеки човек, един може на 130/90 и даго събаря на легло а друг дасе чуства като 18-годишен с такова кръвно.
1) бъбреци
2) клапи на сърцето (стеснени)
3) холестерол
4) кафе
5) солени храни
6) Бира-Вино
Личен лекар-Кардиолог-Невролог , това е правилния път.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Сеп 2011, 10:23

В момента си лекувам високото кръвно на остров Тасос,Хриси Амудия,спокойствие,риба за сваляне на холестерола и плаж,кат се върна ше си мера холестерола :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 24 Сеп 2011, 10:52

Не съм пил нищо, аз ходя на фитнес за тонус, не да ставам изрод :mhihi:
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Сеп 2011, 16:06

KEVIN-30 написа:
Колегата спомена за ФИТНЕС, сега да спомене и какви ХРАНИТЕЛНИ БЪЛВОЧИ са му предложили инструкторите .Тия добавки до определн % се усвояват от организма а излишното минава през БЪБРЕЦИТЕ.
Високото кръвно е индивидуално за всеки човек, един може на 130/90 и даго събаря на легло а друг дасе чуства като 18-годишен с такова кръвно.
1) бъбреци
3) холестерол
4) кафе
5) солени храни
6) Бира-Вино

Задължително!
След време организмът свиква с високото кръвно и човек не усеща неразположеност, а в същото време, организмът се скапва.
Аз бях на 16, когато ми измериха кръвно 150/100. Лежах по болници, но ми нямало нищо...и на 22 на хемодиализа. Не го пожелавам и на най-големия си враг.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 25 Сеп 2011, 6:23

KEVIN-30 написа:
Nasko_ написа:Колега, за да ти играе кръвното има някаква причина. Задължително е да отидеш при специалист. При теб налягането все още не е толкова високо, дано да успеят да те излекуват. Не е задължително налягането да се повишава от сърцето. Има много причини.

1) бъбреци
3) холестерол
4) кафе
5) солени храни
6) Бира-Вино

От добавки,малко вероятно! От истинска химия е напьлно вьзможно. Стигал сьм до такива нива на крьвното от които докато си седя ми бликва крьв от носа. До автора на темата,колега давай го по-спокойно ....не се шашкай!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 25 Сеп 2011, 8:57

Ами 10тина дена взех да пия зелен чай, по 5-6 чая на ден, явно е от него, всичко се нормализира след спирането, но аз пак ще се прегледам :)
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 25 Сеп 2011, 23:58

iliew написа:От добавки,малко вероятно! От истинска химия е напьлно вьзможно. Стигал сьм до такива нива на крьвното от които докато си седя ми бликва крьв от носа. До автора на темата,колега давай го по-спокойно ....не се шашкай!

От това не се шашкай трябва да го е страх ;)

BMWMHartge написа:Ами 10тина дена взех да пия зелен чай, по 5-6 чая на ден, явно е от него, всичко се нормализира след спирането, но аз пак ще се прегледам :)

Точно това се опитваме да те накараме да направиш :) Едни профилактични изследвания.

Предишна

Назад към Извън Темата