Каско за 100лв.?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Каско за 100лв.?

Мнение от zzuzi » 05 Окт 2011, 16:47

Здравейте,колеги! http://www.sdi.bg/web/v/kasko-100-10103.html Някой до сега правил ли си е такова каско,имате ли впечатления и идея става ли за нещо?Звучи доста подходящо за дърти неоценими от нормално каско кошници....
Изображение Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Re: Каско за 100лв.?

Мнение от Projektzwo » 05 Окт 2011, 16:52

:no:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Окт 2011, 16:57

Projektzwo написа::no:

:dummy: :dummy: :dummy:
Пробвал ли си го каското, че да си недоволен, знаеш за няк'ви уловки в полицата, или к'вото и да е друго което не е наред :?: пита човека- отговори му с 2 реда, а не с няк'ви иконки...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 05 Окт 2011, 17:02

ms написа:
Projektzwo написа::no:

:dummy: :dummy: :dummy:
Пробвал ли си го каското, че да си недоволен, знаеш за няк'ви уловки в полицата, или к'вото и да е друго което не е наред :?: пита човека- отговори му с 2 реда, а не с няк'ви иконки...

хайде малко по-спокойно, че нещо май си повярва...

ти купуваш ли си обувки от по 5-10лв. за да се убедиш че са наистина негодни или просто ги подминаваш?

и с твоето мнение помогна ли му на колегата?

след като по ЕО за един детайл ти дават 100-120лв., какво покритие си мислиш че има каско със 100лв. премия? :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 05 Окт 2011, 17:27

Projektzwo написа:...след като по ЕО за един детайл ти дават 100-120лв., какво покритие си мислиш че има каско със 100лв. премия? :banghead:

на въпроса ти- за 100 кинта каско ще ти помогне толкова колкото и каско за 500лв. при дребните щети...
колкото и малко да покрива това каско има едно предимство- по-добре с такова, отколкото без никакво... утре ако те нацели някой идиот без ГО к'во правиш :?:

Я да видим сега за тая ЕО...
скоро имах щети на паркинга по кенефа и ето какво ми излезе като ЕО:
калник сгънат- 140лв.
счупен фар- 190+лв.
пукната броня- 70лв.
счупен фар за мъгла- 70лв.
разбира се ремонта прескочи сумата която ми дадоха, но това е ясно... колата е застрахована за 2300...
чудиш се за к'во говоря, нали... докато моята беше в сервиза един познат спря в багажника на колата пред него и сравнявах после ЕО- разликата като пари за еднакви детайли с моята беше минимална. а неговата кола е застрахована за 9500лв.- дали не плаща 3 пъти по-голяма премия от мен, а ;) макар, че плаща повече НЕ му платиха повече- просто го прееб*ха по-яко...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 17:29

Един приятел май си беше направил точно такова нещо (ама не съм сигурен за тоя застраховател ли ставаше дума) - за боядисването на една врата му дадоха повече пари, отколкото му беше премията :mhihi:

Ама имаше неква уловка - трябваше май нещо да доплати преди да му изплатят щетата... Абе с 2 врати за боядисване със сигурност се избиваше премията :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от free_agent » 05 Окт 2011, 18:15

Минималната премия включва фиксиран размер „предварителен бонус” в зависимост от избраната застрахователна сума.

* 100 лв. – 20 лв. събира се при първа щета
* 130 лв. – 30 лв. събира се при първа щета
* 150 лв. – 40 лв. събира се при първа щета

Това, какво ще рече ?

Аватар

Мнение от ms » 05 Окт 2011, 20:28

доколкото разбирам от застраховки, а то е малко при първа щета ще трябва да платиш и съответната сума преди да ти изплатят парите по оценката... или просто ще си ги приспаднат... идеята е да не ги търсиш за счупен мигач дето струва 15 кинта в магазина...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Окт 2011, 20:35

Аз, като подновявах каското тази година питах изрично агентките там в SDI и ми казаха, че това е за хора, които искат примерно да се застраховат само срещу кражба, само срежу пожар ей такива работи. Тоест ако я застраховаш срещу кражба, а се челосаш някъде нищо няма да ти платят. Фиксирана е цената ли там премията как се води, в смисъл 100лв. каското покриваше 2000лв., 150 покриват 2500 и 200лв. покриват 3000 или нещо подобно. За мен това има смисъл да се прави на стари автомобили или хора, които си преценяват, че карат хипер добре и нито те, нито някой друг може да ги блъсне :mhihi:
От пълното автокаско по-добро няма според мен, но всеки сам си преценява.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Окт 2011, 20:58

xpl0d написа:Аз, като подновявах каското тази година питах изрично агентките там в SDI и ми казаха, че това е за хора, които искат примерно да се застраховат само срещу кражба, само срежу пожар ей такива работи. Тоест ако я застраховаш срещу кражба, а се челосаш някъде нищо няма да ти платят...

или нещо не си разбрал или брокерката те е налъгала /все пак тя има интерес да продава по-скъпите застраховки/

Застрахователната сума се избира от клиента и е съобразена с пазарната стойност на автомобила.В покритието влиза включително и кражба.

Покрити рискове по тази застраховка:

* Пътно-транспортно произшествие;
* Ураган, наводнение, гръм/мълния, градушка, наводнение;
* Свличане/срутване на земни маси;
* Натрупване на сняг и лед;
* Пожар по време на престой или движение на СПС;
* Злоумишлени действия на трети лица;
* Противозаконно отнемане на СПС.

според мене врътката ще е при евентуалното изплащане на щета по експертна оценка, щото експерта може да оцени смазания калник на 15 годишната кола на 30-40 лева :roll:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Окт 2011, 21:02

E, не знам сега точно 1:1 какво беше ми казала, но така като гледам няма как да покрива всичко написано...то ако е така всеки ще си прави такова каско, никой няма да даде 300-400-500лв. за каско. Другия вариант е наистина да се покрива всичко, но максималните пари да са 2000лв. примерно при тоталка да кажем, без значение марката и годината на колата. Щото съм сигурен, че ми каза нещо за по-малки максимални суми, ама какво беше точно... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Окт 2011, 21:07

free_agent написа:Минималната премия включва фиксиран размер „предварителен бонус” в зависимост от избраната застрахователна сума.

* 100 лв. – 20 лв. събира се при първа щета
* 130 лв. – 30 лв. събира се при първа щета
* 150 лв. – 40 лв. събира се при първа щета

Това, какво ще рече ?

по белия свят тва му викат deductible - http://en.wikipedia.org/wiki/Deductible
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от ms » 05 Окт 2011, 21:17

xpl0d написа: Другия вариант е наистина да се покрива всичко, но максималните пари да са 2000лв. примерно при тоталка да кажем, без значение марката и годината на колата...

е точно така си е- ти как иначе си превеждаш тея цифри накрая... тотализираш я и ти дават максимум 2 бона- което за коли като моята дето реално и толкова не струват е идеално, че иначе трябва да набия 3-400лв. за каско което пък при евтини кошове е безполезно... явно искат да хванат за клиенти хората с евтините коли- ако плащат нормално като по всяко друго каско аз съм навит...
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата