Как лекичко се опитват да ни изпързалят...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Как лекичко се опитват да ни изпързалят...

Мнение от mmc » 13 Окт 2011, 21:36

Заглавието може би не е особено подходящо за дребната случка която ще ви разкажа но все пак...
За тези от вас които ценят времето си , още в началото откровено ще кажа , че не става дума за нищо важно, да си призная от сега. Така, че няма да загубите много ако подминете тази тема :)

Като повечето хора днешно време, аз доста често навестявам различните торент тракери, Замунда и Арена, най-вече. И забелязвам, че има една невероятно досадна тенденция въпросните два така популярни сайта да се обкичват все повече и повече със всякакви банери. В арена даже се налага да скролнеш за да си видиш торентите, просто централното пространство е заето от тлъсти рекламни банери. Разбирам, че и те трябват да си изкарват парите но мисля, че прекаляват. Както и да е , на никой не му пука за моето мнение и това е съвсем нормално.
От чисто любопитство цъкнах на един от тези банери, който се оказа общ за 2та сайта, явно въпросния спонсор смята, че тези два сайта са много популярни и мисля, че е прав.
Става дума за http://jennasblog.net/index.php?p=1, сайт ,рекламиращ някакъв препарат за отслабване. Лично аз нямам проблеми със килограмите и никога не съм вярвал на подобни "чудотворни" отвари. Смятам, че манипулират и използват човешките слабост, наивност и надежди. Първото нещо което бие на очи е снимката "преди-след". Как па на всички тези снимки удобно е изрязана главата и все пак те подвеждат, че става дума за един и същи човек. Поне един тъп монтаж можеха да направят. Второто нещо което бие на очи, е броя коментари, кой от кой по-глупави, наивни и в най-добрия случай - безсмислени. Ако се опитате да постнене вие такъв коментар, той трябва да бъде одобрен. Много удобно, нали? Сещате се кои коментари се "одобряват". Друг е въпроса колко автентични са те. Масово са подставени коментари на "доволни клиенти". Отделно от това, на сайта има и големи лога на NBC и CBS News, които обачет водят към един и същи нашенски рекламен сайт който нема нищо общо със въпросните медии . Напомня на различните сайтове които бъкат със примамливи картинки със всякакви обещания, чиято единствена цел е да ви накарат да цъкнете на тях.
Нищо ново, всъщност, сигурен съм, че всички вие сте виждали много подобни сайтчета. Обаче това което ме впечатли особено много е факта, че въпросния собственик на сайта съвсем чинно и целенасочено подменя таймщампите на коментарите (за колегите които не са "професионално изкривени" , като мен , това значи времето на пускане на коментара, в този случай) така, че да са от предния ден. По този начин се симулира актуалност, да го наречем. Но коментарите са едни и същи, поне доколкото аз ги гледах последните 2 дена. И за да не съм голословен, даже си направих по едно шотче, вчера и днес:
Clipboard01.jpg
Clipboard02.jpg

И се зачудих колко голям тарикат и долен търгаш трябва да си, за да прибягваш до толкова тънки измамни трикове. И се замислих какво ли не правят днешно време хората, само и само да си пробутат боклуците...
И толкова ли сме заблеяни и наивни, че допускаме да ни въртят по толкова тъп и обиден начин...
Не говоря единственно за този сайт, такива с лопата да ги ринеш. А има много примери от ежедневието ни, не само в интернет. Сигурен съм, че всеки един от вас дори не може да изброи случаите в които някой се е опитвал да го лъзне, по един или друг начин. Но някои хора просто се престарават и чак кефят , със своята креативност, в желанието си да спечелят.
Извинявам се за стената от текст, исках просто да споделя с вас въпросния "оригинален" тарикат, както и тези произволни мисли...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Re: Как лекичко се опитват да ни изпързалят...

Мнение от Christoff » 13 Окт 2011, 21:49

Докато има балъци, ще има и тарикати...
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 13 Окт 2011, 22:00

:kuku: да точно толкова сме тъпи , баща ми продължава да си купува реклами :clap: не е малоумен , не са му излишни парите :shock: не мога да го обясня :(
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 14 Окт 2011, 9:36

Какво пързалят бе колега, ти такива саитчета като този, в нета ще намериш милиони и български и чждестранни, повечето са еднодневки, нямам представа защо точно на този си се спрял.

Колкото до арена мога само да кажа евала на момчетата за сайта, а банери да си слагат колкото искат то си е тяхно право.

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Мнение от joro_e30 » 14 Окт 2011, 9:51

Не го приемай като заяждане, но май никога не си сядал да се поинтересуваш как се прави един сайт, какъв е смисъла му и какво е възнаграждението за целия труд!Мисля, че момчетата от замунда и арена, достатъчно труд полагат за развитието и поддръжката на сайтовете си и колкото и да са ти досадни разни банери, те точно на тях разчитат!Иначе е готинко да си дърпаш торентите, ама кой ги качва, поддържа, носи отговорност, май няма много голямо значение за доста хора...
Пак казвам не го приемай като заяждане, а и не защитавам глупавите сайтове като гореспоменатият, бъкан с глупости и фалшиви реклами, лъжещи хората!Но както каза един колега по-нагоре, докато има балъци .. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 14 Окт 2011, 9:53

така си е, то само една кока-кола да хванеш - баш пример :mhihi: няма нищо полезно, даже е вредна, абаче видиш ли била начин на живот и без нея не може... :kuku: алоооо
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 14 Окт 2011, 16:23

и мен ме дразнят , но в Българистан това стана легален начин да изкарваш пари - измамата. Последно ме метнаха Глобул преди 15тина месеца - подписах за една година че ще ползвам неограничен интернет , само със слаба скорост срещу 5лв/месец . След 2 месеца вече бях минат със * в условията "в рамките на разумното" :shock: (на 100% знам и съм питал и са ми казали като подписвах че първите мегабайти са бързи , след това скороста драстично пада , но си ползваш колкото можеш безплатно) тва па какво ли е си викам - обаждам се на оператор - разумното 2ХХМб :shock: викам между 200Мб . и неограничено наиш колко разлика има !?!? , във офиса скандал ама нема на зад не дават ... с неътрпение изчаках да ми свърши годината да я махна тая екстра и както винаги при преподписването без да изкат ми чукнали 2 години договор ... я пиши пак ...
И в банка са ме лъгали в очите по условия за дебитна карта ...
Вече начина тука да изкараш пари е да измамиш , и да си платиш някаде за да ти се размине ..
Аз за това и темата за ВОВ бях пуснал , да предположиме колко ли измами ще има пък там , ама я помислиха за комерсиална
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 14 Окт 2011, 18:16

Опасявам се, че не ме разбрахте правилно, колеги :)

@bioz - ако си прочел първия ми пост, щеше да забележиш, че аз самия обеснявам как в много отношения този сайт приличи на многото останали които ти визираш. Защо и с какво точно този ме е провокирал да напиша това, съм обяснил също толкова подробно.

@joro_e30 - Оценявам деликатния ти подход, колега :) Не се обиждам, споко. Знам много добре какво значи интелектуален труд и винаги съм смятал, че читавия такъв следва да се заплаща.
Най-малкото , защото работя в този бранш :) Случвало се е да сваля софт и толкова да ме изкефи, че да си го платя просто защото смятам, че хората заслужават. Нищо не ми пречеше да си ползвам програмата кракната но наистина смятам, че за хубавото трябва да си плащаш или най-вече, човека който ти го е предоставил, да получи нещо. Конкретно тези сайтове съм далеч от мисълта, че трябва да ги поддържат заради едната слава. Разбира се , че следва да си сложат банери, за да имат някакви приходи. Просто понякога дразни когато сайта прилича на коледна елха а на тебе ти се налага да скролнеш, за да видиш това за което всъщност си дошъл. Ето това вече е малко прекалено, ми беше мисълта. А относно това кой качва торентите - ами качват ги хора които искат да споделят и дадат на останалите. Не знам някои от ъплоадърите да е на щат към тия тракери. Мислех, си че са подобни хора като някои колеги тук, които споделят знанието си ей така, заради самата идея. Или може би са като хората които след като са ползвали програма, сиийдват я и след това, за да може и други да си я свалят. Разбираш какво имам предвид, предполагам :) Поправи ме ти , ако греша :)

Пак ще подчертая, че основния повод да напиша този ферман , е факта, че въпросните мошеници са станали толкова оригинални и креативни, в стремежа си да те метнат, че чак радват, ако преглътнеш обидата, че за пореден път те правят на идиот.
Самата тема е малко субектвина, в никакъв случай не е особено важна и по-скоро е въпрос на лична преценка. Далеч съм от мисълта, че ви казвам нещо ново , или важно. Просто споделих, че вече и по такъв начин (чрез смяната на датите), се опитват да привлекат внимание и да ти внушат, че това е истинско и актуално. Ето този похват не бях го виждал.

Иначе колегата @Nucl3arDru1D също е прав. Бих искал да добавя, че и тяхната последна реклама дразни адски много, защото се опитва да ти внуши, че видиш ли , колата е незаменима, ако искаш да си щастлив. Или , че на всяка маса трябвало да има кола, за да имате щастливо семейсто. Баба ми все с кола е постигала магията която всички ние сме усещали като деца... Ае нема нужда. То тяхното вече нагло-нагло ,ама вече граничи с промиване на мозъци. Лично аз не пия кола и не гледам телевизия, по обясними причини...

И колегата @mitrax също е прав относно наглите глобулци, и аз съм се опарвал от тях. Но едва ли има тука човек, който да не каже по няколко цветисти изразчета относно някой оператор, те всички са един дол дренки. Та така, теми много...:)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Окт 2011, 18:40

Въпросният сайт имитира блог. Тъй като блогерите са една от градивните части на маркетинга към социалните медии в днешно време (те имат широка публика читатели и абонати така да се каже) и често получават продукти за тестване от големи компании за да споделят техния опит в блога си. Обикновено там има голяма достоверност на написаното. Та въпросния човек не е с лоша идея, но си личи лошата изпълнение от километри :mhihi:

Разбира се повечето хора които не се занимават с web и маркетинг надали ще им направи впечатление, логично щом човека рекламира значи има защо...

Назад към Извън Темата