Пpоблем с брокер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Пpоблем с брокер

Мнение от burnou7 » 22 Окт 2011, 17:13

Привет,колеги :driving:
Та,значи преди точно 1 година си направих каско към Армеец чрез брокер на разсрочено плащане.Та преди 2 месеца Бимата получи "фейслифт" :confused: и отивам си аз в ликвидационния център на Армеец,снимат,пишеме,и ми казват
- Ти не си плащал вноски от Февруари 2010г :shock:
Обяснявам им,давам платежните бележки,преснимат ги и ок.След 15 дена получавам писмо,че ми е отказана щетата поради неплащане :kuku: Звънкам на брокера,говорихме,говорихме,питаха ме колко $ ми трябват да си оправя колата и казаха,че др седмица ще ги получа.Звънкам следващата седмица,"ЕЕ до средата на другата" викам си ОК,звънкам на др седмица "До понеделник ще ги преведеме"--- и така си ме мотат 2 месеца.
Кажете колеги какво да правя :ranting: Решил съм от понеделник да си търся правата,но нека някой,ако се е сблъсквал с подобна случка или може да помогне да даде малко акъл :bchug:
Последна промяна burnou7 на 23 Окт 2011, 0:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: Поблем с брокер

Мнение от exotique » 22 Окт 2011, 21:26

метнали са те...ти си плащал вноските-а те не са ги плащали нятатък...няма какво да правиш освен съд или :duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Окт 2011, 21:38

Да, няма какво да правиш освен да подадеш жалба в комисията за финансов надзор, като преснимаш всички платежни + становището на застрахователя.
Сподели и брокерчето, за да знаем кой прави мизерии

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 22 Окт 2011, 23:29

И аз скоро си изпатих от брокерчета, и съм карал 3 месеца без ГО поради тази причина. Поуката е само една - да си плащаме всичко където си му е мястото, тоест в централни офиси а не през брокерчета.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 22 Окт 2011, 23:37

Тия брокерчета май-май си цъкат яко финансови измами - ти им плащаш, те обаче не препращат парите по веригата, и ако няма щети по колата ти през следващата година /което е така при 90% от плащащите каско/, остават за тях всичките кинти. Ако пък стане щета, или бързо препращат парите, или те ти плащат щетата. И в двата случая ми се струва че тука работи голяма далавера, която определено заслужава вниманието на някой (не)компетентни държавни органи :roll:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Окт 2011, 23:40

що намесваш държавните органи- няма полза от тях... Но пък ще е весело самите застрахователи да подгонят брокерите за тея далавери- ефекта ще е по-голям със сигурност :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 23 Окт 2011, 0:23

ms написа:що намесваш държавните органи- няма полза от тях... Но пък ще е весело самите застрахователи да подгонят брокерите за тея далавери- ефекта ще е по-голям със сигурност :mhihi:

Прав си, за какво да им прекъсваме перманентната почивка на държавните органи - много нагло ще е от наша страна :mhihi: Да ги оставим да си отмарят, пък нека застрахователите да се оправят сами с брокерите - все пак не са малки деца :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Re: Пpоблем с брокер

Мнение от burnou7 » 23 Окт 2011, 0:32

Та,все пак,къде ще е най-добре да си търся правата :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 23 Окт 2011, 0:44

burnou7 написа:Та,все пак,къде ще е най-добре да си търся правата :kuku:

Като оставиш настрана иронията ни, в мненията ни се съдържа отговора. Най-бързо според мен ще стане ако отидеш директно в компанията, към която ти е каското, и съвсем леко да ги открехнеш че брокерите не им превеждат сухо :mhihi: Другият вариант е в държавни органи - агенции за финансов и данъчен надзор, комисии за защита и т.н.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 23 Окт 2011, 9:57

Те това сякъш не го знаят. Лично на мен ми го казаха в очите от компанийката, че знаели за тези неща, но НЯМАЛО КАКВО да направят :mhihi: :mhihi: :mhihi: Или не искат, щото и те мажат филията някак си.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Окт 2011, 10:50

Като за начало си наеми добър / скъп / адвокат, който знае как да процедира :yes:
Да натисне Армеец и брокера....

Кой е брокера? Трябва да знаем!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Окт 2011, 11:57

Със съд нищо няма да направиш, достатъчно е да сезираш с необходимите документи комисията по финансов надзор, вече ти го написах ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 24 Окт 2011, 15:16

///peter написа:Със съд нищо няма да направиш, достатъчно е да сезираш с необходимите документи комисията по финансов надзор, вече ти го написах ;)

Е ако го напишеш трети път и пак не го разбере, значи иска друг отговор. И според мен като начало да започне от тях. Може и една жалба до КЗП, касаеща брокера. И за още по-весело една жалба в полицията за измама. Даже още по-добре в прокуратурата.

Не е ясно дали ще има полза, но поне ще ходят да пишат обяснения, ще им минат на проверка и без глоба няма да се отърве - официална или не, е друг въпрос.
Изображение

Назад към Извън Темата