Как се чистят птичешки изпражнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

Как се чистят птичешки изпражнения?

Мнение от Yordanovv » 26 Окт 2011, 12:10

Колеги прибирам се от далече и колата не беше карана с месеци . Заварвам я цялата усрана от птички . Махнах ги с гъбата ама лака сега седи матиран ? Има ли оправия и ако има каква е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Как се чистят птичешки изпражнения?

Мнение от VesoPesa » 26 Окт 2011, 12:51

Според зависи, ако си късметлия, със пастиране и полиране може и да мине, ако не си - боядисване и покривало за следващия път ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Окт 2011, 13:10

Това ако не се измие до няколко часа - свирено... почти сигурно остава петно... щото пробива лака... сега ще е добре да се измие ама наистина хубаво, да се мине с clay и после да се мине с няколко препарата, в зависимост от състоянието на лака и боята... ако се наложи с по-абразивен, ако не се наложи - само полиране и после вакса... има много добри вакси с повечко карнауба, които правят по-солиден слой над лак-а и подобни лайна не могат да навредят на лака... при някои продукти можеш да нанесеш 2-3 слоя, един върху друг, за максимална защита.

Щом ти е матирал лака, най-малкото ще трябва полиране... с машина.

Vra4anin написа:(ако е хубаво и прясно пастирана, дори няма и да се задържат курешките, само със сух парцал може да се избършат).

Това ще е голяма грешка... първо ще е добре да се напръска с препарат за насекоми, и тогава да се бърше...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2011, 13:37

:OT: радвай се че не е била под дърво , че аз за 2 дни в жегите я бях оставил така и сега си ми стои много хубаво петънце смола на таван :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

Мнение от Yordanovv » 26 Окт 2011, 13:46

acho.rs написа::OT: радвай се че не е била под дърво , че аз за 2 дни в жегите я бях оставил така и сега си ми стои много хубаво петънце смола на таван :evil:

:mhihi: Нямам повод за радост . Около 6 месеца седя под дърво ма освен един тон листа смола не намерих . Иначе по темата . Времето тука е доста кофти сега и съм я намазал с вакса "Dodo Juice Blue Velvet" и сега боята стой една мазна такава , колкото да не се лепят лайната . Като се оправи времето ще я полирам . Ако не стане с полиш мисля да пробвам с ситна водна шкурка и после пак полиш .

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Окт 2011, 14:47

Чак шкурка не мисля, че ще е нужно... някоя по-абразивна паста (compound) трябва да свърши работа... ти ако минеш на шкурка се приготви да сдадеш прилично количество от дебелината на лак-а... а ако искаш наистина прилично покритие, дето да пази яко, един от вариантите е нано лак-а на SONAX... нанася се и на ръка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Окт 2011, 14:57

acho.rs написа::OT: радвай се че не е била под дърво , че аз за 2 дни в жегите я бях оставил така и сега си ми стои много хубаво петънце смола на таван :evil:

Взимаш един клей и изчезва ;)
Изображение

Назад към Извън Темата