Договор за почистване на изгребни ями
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Договор за почистване на изгребни ями
На някой да му се е налагало да подписва подобно нещо?
Искат го от Софийска Вода, защото в района канализацията е частна собственост поради което на хартия не съществува и трябва да се сключи договор с подобна фирма, който по същество е фиктивен тъй като подобна яма не съществува и няма да бъде обслужвана.
Без тоя договор обаче не искат да подпишат договор за присъединяване с водопреносната мрежа.
Та някой ако има идея за такава фирма с която да сключа въпросния договор или ако има текст на подобен договор за да го сключа с каквато и да е фирма, защото май няма лицензии и регулация на тези фирми и може да се сключи с каквато и да е фирма.
Искат го от Софийска Вода, защото в района канализацията е частна собственост поради което на хартия не съществува и трябва да се сключи договор с подобна фирма, който по същество е фиктивен тъй като подобна яма не съществува и няма да бъде обслужвана.
Без тоя договор обаче не искат да подпишат договор за присъединяване с водопреносната мрежа.
Та някой ако има идея за такава фирма с която да сключа въпросния договор или ако има текст на подобен договор за да го сключа с каквато и да е фирма, защото май няма лицензии и регулация на тези фирми и може да се сключи с каквато и да е фирма.
- junior.
- Потребител
-
- Кара: колело
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Re: Договор за почистване на изгребни ями

И аз намерих някакви и се оказа, че трябва да дам 400лв някъде за тоя договор, който е и фиктивен, щото Софийска Вода не признават канала, който не е техен.

То ако е така по-хубаво викни една сонда да ти врътне сондажче и го сложи и на ВиК отвсякъде да ти е мирна главата.Единственият проблем после е че спре ли тока спира и водата ма то да не е всеки ден.
Хидрофорчето,едно съдче 1500л и си герой.Мое мнение.
А относно тоя договор от теб чувам,че искат такъв.Ще се поинтересувам и при наличие на ценно инфо ще пиша.

Хидрофорчето,едно съдче 1500л и си герой.Мое мнение.
А относно тоя договор от теб чувам,че искат такъв.Ще се поинтересувам и при наличие на ценно инфо ще пиша.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нямам време, а водата от сондата е малко проблем, че май прецаква смесители и батерии заради разни боклуци в нея като има.
Тоя договор по принцип трябва за акт 16 за сгради, които по проект са с изгребна яма, но сега вече го искат от ВИК на етап присъединяване още.
Накрая ще си изкопая една дупка в двора и там ще сера
С всяка изминала година бюрокрацията и изискванията стават все по-ужасни.
Да не говорим колко са качили всички такси свързани със строежи, проекти, узаконявания, разрешителни и т.н. в сравнение с преди 2-3 години само.
Тоя договор по принцип трябва за акт 16 за сгради, които по проект са с изгребна яма, но сега вече го искат от ВИК на етап присъединяване още.
Накрая ще си изкопая една дупка в двора и там ще сера

С всяка изминала година бюрокрацията и изискванията стават все по-ужасни.
Да не говорим колко са качили всички такси свързани със строежи, проекти, узаконявания, разрешителни и т.н. в сравнение с преди 2-3 години само.
последно време съм на мнение ,4е всякакви теми които са ми неясни ,допитване до адвокат .....нагледах се последния месец със то4но този тип договори фиктивни нз си кво си с куп не6та които реално нямат ни6то об6то..
най добре да се допита6 до адвокат
най добре да се допита6 до адвокат
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма какво да каже адвоката. Просто изискването на Софийска вода е да си включен или в техен канал или да имаш яма. Ако имаш яма трябва да имаш договор с фима да я чисти.
Аз нямам яма, щото съм с канал. Той обаче не е на Софийска вода и за това трябва да сключа фиктивен договор с фирма, която уж ще чисти фиктивния канал..
Аз нямам яма, щото съм с канал. Той обаче не е на Софийска вода и за това трябва да сключа фиктивен договор с фирма, която уж ще чисти фиктивния канал..

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
bum_bum написа:и за това трябва да сключа фиктивен договор с фирма, която уж ще чисти фиктивния канал..
Пропуснал си "фиктивна" фирма

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не може да е фиктивна, че после проверявали тия от Софийска Вода. Къде проверяват само те си знаят обаче, щото като им искам да ми посочат конкретна фирма с която да ида да сключа тоя договор не ми казат.
Но фирмите искали по 400-500лв за тоя договор и съществува вероятността като ида в Софийска вода да ми кажат, че тая фирма не става ..
Е такива ми ти работи. И после някой като каже- ми то ако сам си построя къща много по-евтино. Евтино ама такива историйки имам около много вече за всяка една инстанция, а те са десетки
То бе беше "улично осветление", ЧЕЗ, Община, пожарна, Виваком, кво ли не и всеки иска нещо, дето самият той не знае как става.
Но фирмите искали по 400-500лв за тоя договор и съществува вероятността като ида в Софийска вода да ми кажат, че тая фирма не става ..
Е такива ми ти работи. И после някой като каже- ми то ако сам си построя къща много по-евтино. Евтино ама такива историйки имам около много вече за всяка една инстанция, а те са десетки

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпросния договор го подписах. До тук отиваме вече към 1000лв без никой да е дошъл и да е свършил някаква реална работа.
Щастлив и доволен отивам с всички документи в Софийска вода за да подпиша договора.
При което оная ми вика- а къде ви е проекта за временна организация на движението?
И аз
Соча и листа в който пише какво да нося + тоя договор за лайнарката, който никъде не го пише, че трябва понеже било ново изискване.
Тя обаче ми вади друг такъв лист на който на края е добавено- проект за временна организация на движението от КАТ
Тва казва е ново изискване. По времето по което аз съм отишъл с всички документи не го е имало, както не е имало и изискване за лайнарката като отидох първия път за да ми кажат какво трябва да съгласувам.
Докато съгласувам с Виваком, Улично осветление и ЧЕЗ се появило изискване за договор за лайнарката. Докато направя този договор се появило изискване за проект от КАТ... сега докато направя проекта в КАТ може да се появи изискване за съгласуване с марсианците, че не им преча на междугалактическата магистрала с мойто водопроводно отклонение
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Щастлив и доволен отивам с всички документи в Софийска вода за да подпиша договора.
При което оная ми вика- а къде ви е проекта за временна организация на движението?
И аз

Соча и листа в който пише какво да нося + тоя договор за лайнарката, който никъде не го пише, че трябва понеже било ново изискване.
Тя обаче ми вади друг такъв лист на който на края е добавено- проект за временна организация на движението от КАТ

Тва казва е ново изискване. По времето по което аз съм отишъл с всички документи не го е имало, както не е имало и изискване за лайнарката като отидох първия път за да ми кажат какво трябва да съгласувам.
Докато съгласувам с Виваком, Улично осветление и ЧЕЗ се появило изискване за договор за лайнарката. Докато направя този договор се появило изискване за проект от КАТ... сега докато направя проекта в КАТ може да се появи изискване за съгласуване с марсианците, че не им преча на междугалактическата магистрала с мойто водопроводно отклонение

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Казах ти с тия да не се занимаваш ма на.
Няма такава държава. 

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Иво, сори, ама ще се опитам да разведря обстановката. Съчувствам ти - наистина, ама да беше изкопал една яма в градината и да си зиднеш един... как се казва... градински клозет
Хем сателитката ще може да боднеш върху покрива, хем на пролет свежа тор за ливадата.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не става, пак искат някой да я чисти
Понастоящем вече съм свързан с канализацията и имам и договор за изгребване на несъществуващата яма, който ми струваше над 2 минимални работни заплати.
Явно са намерили формула за да функционира икономиката- искат ненужни неща за да се дават ненужни пари на ненужни фирми.
Нали все пак някак трябва да се избият тия 50лв, дето дават за глас на изборите.

Явно са намерили формула за да функционира икономиката- искат ненужни неща за да се дават ненужни пари на ненужни фирми.

Нали все пак някак трябва да се избият тия 50лв, дето дават за глас на изборите.
13 мнения
• Страница 1 от 1