Достъпна ли е съдебната система в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Достъпна ли е съдебната система в България

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 20:40

Провокиран от няколко теми реших да пусна нова тема за съдебната система.
Според вас достъпна ли е съдебната система и ефективна ли е въобще?
Моя опит е следния -взимат ми книжката от Кат за шест месеца и аз решавам, че не са прави и трябва да ги съдя .
Отивам при препоръчан ми много добър адвокат и ми обяснява , че ако делото се разпределяло при еди кой си щял съм да платя и имало шанс , ама не било ясно дали там ще се разпределители , ама аз все пак съм трябвало да платя много пари щото той по принцип не гледал такива дела и времето му е скъпо и с една дума не се разбрахме.
Отивам в друга кантора и им обяснявам случая -много любезни,"да има шанс , вие сте прав , да подпишем договор и да действаме"
Ама аз се сетих да ги питам кога ще бъде делото и кво се оказва ,че щяло да бъде внесено еди кога си , но понеже излизали бавно най вероятно ще се гледа два -три месеца след изтичане на наказанието ми.
Е ,аз как мога да си търся правата при тая шибана съдебна система?
И имам ли аз някакви права изобщо ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Достъпна ли е съдебната система в България

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2011, 20:59

Има и по-зле, аз в Гърция от преди 4 години съм завел дело и още не е гледано ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Ное 2011, 21:21

Прекалено достъпна, прекалено формализирана, съдиите се изживяват като адвокати и на най- изпадналата паплач, направо живи карикатути на това, което трябва да бъдат, има хора, обжалващи постановления по 10 кинта за неносене на документи, понеже чули, че могат да се жалват. Ама ако чакаш от тия пишорковци истинско правосъдие и възмездие - забрави :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 21:39

И друго не мога да разбера, след като има толкова много юристи в тази държава и всичко се плаща по делото , защо трябва да са толкова малко съдиите и да става толкова бавно всичко .
Няма лошо , че някой се жалва за десет лева , но това дело може да се гледа и от съдия с по малко опит и по по облекчена процедура.
Какво става с всички космически такси , които плащаме на тези негодници?
На кой му изнася законите и съда да са такива?
Имат ли нужда съдиите и прокурорите от постоянен имунитет и да са недосегаеми за закона.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 11 Ное 2011, 23:16

saleen написа:Прекалено достъпна, прекалено формализирана, съдиите се изживяват като адвокати и на най- изпадналата паплач, направо живи карикатути на това, което трябва да бъдат, има хора, обжалващи постановления по 10 кинта за неносене на документи, понеже чули, че могат да се жалват. Ама ако чакаш от тия пишорковци истинско правосъдие и възмездие - забрави :mhihi:

:banghead: :banghead: Аман от форумни драскачи - човек да вземе да ви повярва за малко на написаното и в следващия момент се вижда чутовната простотия :censored:! Да вземеш да си спазваш подписа, писателчо :confused: :!:

ivan1590 написа:....но понеже излизали бавно най вероятно ще се гледа два -три месеца след изтичане на наказанието ми.
Е ,аз как мога да си търся правата при тая шибана съдебна система?
И имам ли аз някакви права изобщо ?

:help: Как ще се гледа делото 2-3 месеца след изтичане на наказанието ти, като НП няма да е влязло в сила след като го обжалваш :shock: ?!

ivan1590 написа:Имат ли нужда съдиите и прокурорите от постоянен имунитет и да са недосегаеми за закона.

Ама грам не си наясно с нещата :mhihi:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 11 Ное 2011, 23:55

Maverick_VS написа:...............

Малеее, колко си прав!
На мен затова вече не ми се пише тук и от време на време влизам, за да се забавлявам с "мненията" на "компетентните" младежи. Никой не се хваща да си отвори законите и да прочете, а за по-лесно бърза да пусне тема и да се наслаждава на бързащите да дадат "компетентното" си мнение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 23:57

Аз не знам дали наказателното ми постановление ще е влязло в сила , но няма кой да ми върне книжката докато не излезе решение на съда-това беше първото което попитах и което ми обясниха .
А относно имунитета -да не съм наясно , признавам си ,какво точно включва имунитета на магистратите .
Може би се изразих доста неправилно използвайки думата имунитет.
По скоро в хода на размислите ми е интересно какъв е механизма, който позволява да правиш общо взето каквото си искаш и да се измъкнеш безнаказано или с наказание без повишение за една година или в най лошия случай преместване на друга месторабота.
Като цяло няма много информация за работата на съда и може би не е случайно?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Ное 2011, 8:48

Maverick_VS написа:Ама грам не си наясно с нещата :mhihi:

Друго си е някой форумен "капацитет" да раздава квалификации, без да може да напише нещо обосновано и конкретно в темата :clap: Ако искаш вярвай и ако искаш прави разлика между допустимост и основателност на жалба :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 12 Ное 2011, 9:32

ivan1590 написа:Аз не знам дали наказателното ми постановление ще е влязло в сила , но няма кой да ми върне книжката докато не излезе решение на съда-това беше първото което попитах и което ми обясниха .

Не съм съгласен с това . От момента на стартиране на процедурата по обжалване до излизане на решение на съда свидетелството за правоуправление си е в теб . Един полисмен се опита да ми го '' обЯсни '' и на мен , по същият начин , по който са ти го обяснили и на теб , та се наложи да го карам да си звъни на началника си за справка , той на неговия , и на края излязох прав .....
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Ное 2011, 12:28

Абе какво им обясняваш - виновна е съдебната система :mhihi:

Пп. Тоя подфорум стана на пълна боза - всеки решава да се оплаква от житейските си несгоди, да плюе срещу нещо или да пусне анкета за нещо :censored:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 12 Ное 2011, 13:25

Разбира се, че е виновна, тя е скъпа на данъкоплатците, тромава, усложнена излишно, неефективна, корумпирана и поради изброените причини хората меко казано и нямат доверие на тази институция.
Щом се обжалва НП книжката няма защо да я даваш, съдът трябва да се произнесе. НП щеше да я влязло в сила, ако в 7 дневен срок от връчването му не го обжалваш пред съда т.е. не би трябвало да е влязло в сила, щом обжалваш и още няма съдебно решение по казуса

Назад към Извън Темата