Разрешително за газов пистолет?
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Разрешително за газов пистолет?
Здравейте. Въпроса ми е дали сред новите закони за огнестрелните и неогнестрелните оръжия има такъв закон, който да изисква разрешително за притежание на газов пистолет. Целта ми е за нова година да го взема, защото имам муфа за ракети и да гърмя във въздуха, но не съм на ясно дали се изисква разрешение за газов пистолет и ако евентуално ме хванат с него с какво биха се заяли полицаите (ако не се изисква разрешително)? Купуван е 1994г. и регистриран ако може така да се каже. Има си печат и подпис от РПУ-Варна. На този документ, на който пише калибър, марка номер на пистолета, се води на името на баща ми. Ако аз го взема и ми направят проверка и покажа този документ дали ще ми направят проблем? Все пак е газов пистолет, а не боен и газови пистолети носят под път и над път? Къде мога да проверя за това нещо или някой ако има познат да разпита дали мога да го нося след като е на името на баща ми?

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Разрешително за газов пистолет?
Разрешително- не... Но не бих се пробвал да ходя с чужд пистолет- едва ли ще има последствия някакви, но е повод куките да се заяждат или да олекнеш с някоя "почерпка"... Те и без друго са пари- купи си един и си гърми на воля...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Разрешително за газов пистолет?
Разрешително не се иска, отиваш купуваш после отиваш в РПУ то да го регистрираш и тва е.
Този на баща ти, неможеш да го носиш, тои е негов, принципно като сте роднини и носиш документ може и да те пуснат
Този на баща ти, неможеш да го носиш, тои е негов, принципно като сте роднини и носиш документ може и да те пуснат
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
3 мнения
• Страница 1 от 1