Портокол от КАТ ....как се взима?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Портокол от КАТ ....как се взима?
След като имаше малка изненада от застрахователите и отхвърлена щета ... се оказа че искат портокол от КАТ за една драскотона която реално не от друга кола - някъде съм дернал колата и то само повърхностно...
Преди като я разбиха са ми давали портокол от КАТ обаче си беше реална щета и хората идваха, снимаха я ... писаха ми портокол и т.н. Сега за тая нещастна драскотина пак ли трябва да викам КАТ??? Да не говорим че то очевидно не е причинена от друга кола...
Та някой знае ли как се вади портокол от КАТ само за пред застрахователите?
Преди като я разбиха са ми давали портокол от КАТ обаче си беше реална щета и хората идваха, снимаха я ... писаха ми портокол и т.н. Сега за тая нещастна драскотина пак ли трябва да викам КАТ??? Да не говорим че то очевидно не е причинена от друга кола...
Та някой знае ли как се вади портокол от КАТ само за пред застрахователите?
Re: Портокол от КАТ ....как се взима?
ако не е ударено от друга кола, а е злоумишено действие трябва да ти издадат служебна бележка от районното
No bling at the Ring
BadAngel написа:ако не е ударено от друга кола, а е злоумишено действие трябва да ти издадат служебна бележка от районното
Ами и злоумишено не е.... понеже не знам кога е станало представи си следното:
изкарвам колата от каража и я ожулвам в стената примерно... какво общо има КАТ с това че да ми издават портокол? или районното...
Escape написа:BadAngel написа:ако не е ударено от друга кола, а е злоумишено действие трябва да ти издадат служебна бележка от районното
Ами и злоумишено не е.... понеже не знам кога е станало представи си следното:
изкарвам колата от каража и я ожулвам в стената примерно... какво общо има КАТ с това че да ми издават портокол? или районното...
ако е станало по време на движение трябва да викаш кат - това е самокатастрофа

No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За да ти издадат тая служебна бележка,за която спомена колегата,трябва да отидеш и да пуснеш жлаба ,което струва 2 или 3лв (не помня) ,като сумата се превежда по банков път по сметка на МВР и превода ти е 5лв
.Завеждат преписка с/у неизвестен извършител ,като изписваш половин кофа мастило къде ,кога ,как и защо си оставил колата и как си установил щетата. Вършиш си работата при застрахователя със вече взетата служебна бележка,после ти се обаждат пак от районното да ходиш да пишеш некви други показания пред дознател или не знам си какъв там и след 2 месеца получаваш писмо от прокоратурата,че разследването е прекратено поради липса на доказателства
Гореописанта процедура ми се случи преди 2 години ,когато една сутрин установих ,че колата ми е опръскана с боя и застрахователя (Армеец) поиска протокол от полицията,за да заведе щетата и изобщо да предприеме нещо
Кретенска история .....

Гореописанта процедура ми се случи преди 2 години ,когато една сутрин установих ,че колата ми е опръскана с боя и застрахователя (Армеец) поиска протокол от полицията,за да заведе щетата и изобщо да предприеме нещо

Кретенска история .....

[quote="plradev"][/quote]
да да ясно... и на мен ми се струва че нещо се ебават с цел да ме откажат.... досега не ми бяха искали портокол. В армеец знам че искат ако има повече от 3 увредени елемента, което е горе долу логично... ама за една драскотина от 3 см да ходя в полицията да се разправям

да да ясно... и на мен ми се струва че нещо се ебават с цел да ме откажат.... досега не ми бяха искали портокол. В армеец знам че искат ако има повече от 3 увредени елемента, което е горе долу логично... ама за една драскотина от 3 см да ходя в полицията да се разправям

Обаждаш се в КАТ, казваш какъв е проблема, те ти казват един номер, записваш си го, отиваш до бутката в КАТ, висиш 4 часа (поне), казваш тоя номер и след още няколко часа чакане ти издават протокол. 
Тая процедура съм я минавал веднъж преди време и съм се заклел, че ще ми е за последно, ако ще и цялата кола да е изгоряла

Тая процедура съм я минавал веднъж преди време и съм се заклел, че ще ми е за последно, ако ще и цялата кола да е изгоряла

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Не знам дали я има все още тая процедура с Будката пред КАТ... Аз имах цяла тема едно време... За цирка...
Колкото до викане на КАТ, от опит скоро, на приятел... звъниш, казваш че цялата една страна е надрана, 4 детайла, от друга кола явно, при паркирана на синя зона кола... питат, колата в движение ли е, да, видяхте ли другата кола, не... И отказват да дойдат... Пак казвам проверено, няма ли друг участник и не посочиш ли номера му / ако е избягал/, не идват...
За дребна драскотина е ... не знам как да се изразя...
да искат протокол... При Бул инс минавам като на щета на паркинг, което реално си е така в повечето случаи... и понеже вече имам няколко претенции, ме помолиха да звъня на мобилна група като установа драскотина... Което пак е тъпо, щото ... им казах, ОК, ей сега отивам долу на паркинга и ще ви звънна да дойдете, че съм видяла още една драскотина... 
Колкото до викане на КАТ, от опит скоро, на приятел... звъниш, казваш че цялата една страна е надрана, 4 детайла, от друга кола явно, при паркирана на синя зона кола... питат, колата в движение ли е, да, видяхте ли другата кола, не... И отказват да дойдат... Пак казвам проверено, няма ли друг участник и не посочиш ли номера му / ако е избягал/, не идват...
За дребна драскотина е ... не знам как да се изразя...

Apassionata написа:Не знам дали я има все още тая процедура с Будката пред КАТ... Аз имах цяла тема едно време... За цирка...
няма я, замениха го този цирк с двустранните протоколи за птпт
No bling at the Ring
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Превода е 5лв ако ползвате Цветелина Банк, в нормалните банки е по-малко 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
_65536_kb_sec_ написа:Превода е 5лв ако ползвате Цветелина Банк, в нормалните банки е по-малко
Райфайзен

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Цялата работа е като установиш увреждане по колата си, както в случая, да се обадиш на застрахователите и да ги питаш какво да направиш.Ако ти кажат обади се на КАТ, обаждаш се, ако не отиваш направо на оглед. Ако се обадиш и КАТ ти откажат няма проблем, важното е че си се обадил и ако някой от ЗК реши, ще провери дали е така. В никакъв случай не оправдавам застрахователите ти, че те разкарват за една драскотина, но има някой правила, който ако ги спазиш, не би трябвало да те ебават.
Четох един случай пак по форумите надраскало му колата на един, ама цялата - за цялостно боядисване при това нова кола.. Отишал направо в офиса и се чуди защо му отказали щетата, без да се обажда в районното, без нищо
Четох един случай пак по форумите надраскало му колата на един, ама цялата - за цялостно боядисване при това нова кола.. Отишал направо в офиса и се чуди защо му отказали щетата, без да се обажда в районното, без нищо

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Попринцип застрахователите не искат протокол когато става на въпрос само за 1 детайл... отиди вдигни сградата на главата си и ще ти заведат щетата 

Ogi написа:Попринцип застрахователите не искат протокол когато става на въпрос само за 1 детайл... отиди вдигни сградата на главата си и ще ти заведат щетата
По принцип до сега не са ми искали.... ама вече имам официален отказ... заради липсата на портокол
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Escape написа:Ogi написа:Попринцип застрахователите не искат протокол когато става на въпрос само за 1 детайл... отиди вдигни сградата на главата си и ще ти заведат щетата
По принцип до сега не са ми искали.... ама вече имам официален отказ... заради липсата на портокол
В такъв случай... пускай жалба срещу неизвестен извършител в РПУ-то и следвай процедурата която са ти описали колегите

15 мнения
• Страница 1 от 1