Мини прахосмукачка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мини прахосмукачка?

Мнение от Sorrow » 22 Ное 2011, 21:22

Колеги, тъй като ми писна от немърливи автомивки, реших поне отвътре да си почиствам колата сам.
Въпросът ми е някой използвал ли е от тези малките ръчни прахосмукачки? Скоро се бях навил на сляпо да взема една, но минусите поне на пръв поглед ми се струват доста. Най-вече ме притесняват мощноста и батерията. Четох за някои от по-скъпите модели, че работят до 10-12 мин, а се зареждат от 6 до 12 часа. Също така едно е да минеш върху дивана с това, друго е да извадиш набитата в стелките мръсотия. Плюсовете са, че са малки, практични, може дори да се държи в колата, а някои имат и преходник за 12V.
Като цяло струва ли си инвестицията в подобен уред или има други по-добри алтернативи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мини прахосмукачка?

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2011, 21:26

Няма как толкова малък мотор да е толкова мощен, че да ти изчисти добре колата. Дори нормалните домашни прахосмукачки са слаби за чистене на кола, а прави сметка тази.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 22 Ное 2011, 21:27

Колега, аз чистя с такава струва си ,но примерно ако си решил да я ползваш по-дълго(над2-3г) се скапват батерийте и не държи по-вече от 5мин иначе ако си купуваш търси с повечко ватове да е по-мощна, че тези по слабите са за трохи по масата :lol:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 22 Ное 2011, 21:30

Аз имах някаква малка по едно време, да ти кажа метличка с лопатка действаха по-добре :mhihi:
По-добре си вземи дълъг кабел макара и си сваляй тая от вас,или един път седмично на автомивка ...

И компресор имам....само подскача и рИве и евентуално след 10мин започва да помпа...по-добре ръчна :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Ное 2011, 21:47

По автомивките има едни такива мошни с левчета. Това имам чувството че ще ти дръпне цялата стелка :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Ное 2011, 21:50

Kroki написа:По автомивките има едни такива мошни с левчета. Това имам чувството че ще ти дръпне цялата стелка :shock:

те със сигурност не са на 12 волта, професионални са и съвсем не са мини

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2011, 21:58

© написа:
Kroki написа:По автомивките има едни такива мошни с левчета. Това имам чувството че ще ти дръпне цялата стелка :shock:

те със сигурност не са на 12 волта, професионални са и съвсем не са мини

И съвсем нямам чувството, че ще ми дръпнат стелката. До ся съм се обслужвал два пъти на две различни ОМВ-та и резултата е плачевен. А, не е като да не тупам първо стелките и тогава да ги прахосмукирам.

Тая малката прахосмукачка, освен да е няква плаха импровизация на орална любов - за друго не става :mrgreen:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 22 Ное 2011, 22:10

Аз имам такава мини фъшкия, не става за чистене на колата, да събираш прахта да но не и за друго а е висок клас доколкото може да се каже .Та колега не се залъгвай че това ще ти реши проблема :no:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Ное 2011, 22:44

Казах го със смисъла, че тези от 12 волта не струват и ще пръсне пари по нещо, което няма да му върши работа.

ogata написа:И съвсем нямам чувството, че ще ми дръпнат стелката. До ся съм се обслужвал два пъти на две различни ОМВ-та и резултата е плачевен. А, не е като да не тупам първо стелките и тогава да ги прахосмукирам.

Явно не си попадал на качествени :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 22 Ное 2011, 22:58

И аз съм на мнение, че този тип прахосмукачка е слаба и не става за вътрешно почистване на автомобил.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Ное 2011, 23:06

bum_bum написа:Дори нормалните домашни прахосмукачки са слаби за чистене на кола, а прави сметка тази.

:yes: Аз чистя с домашната и знам понякога какъв зор е. Така че по-слаба от домашна не виждам как може да свърши адекватно работата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 22 Ное 2011, 23:36

Добре, разубедихте ме :).
Иначе съм пробвал с домашна, но си трябват условия, за да се разпътват тея кабели. Иначе резултатът е добър, аз успявам да почистя всичко с нея, но отнема повече време.

Назад към Извън Темата