Глобите от камерите в чужбина ще се плащат у нас

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Глобите от камерите в чужбина ще се плащат у нас

Мнение от audi_bulgarian » 18 Ное 2011, 2:02

Изображение
Министрите на вътрешните работи на страните от Залцбургския форум са дискутирали възможността глобите за нарушения на пътя в 8 държави от ЕС, включително България, да могат да се плащат в страната, в която живее шофьорът, съобщи днес в. "24 часа". В групата влизат България, Австрия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Чехия, а Хърватия има статут на наблюдател.

За момента само нашата страна Австрия и Унгария имат готовност да приложат подобно решение на практика. Идеята е размерът на санкцията да е този, който е в сила в съответната страна, където е извършено нарушението, но парите да се внасят в държавата по местоживеене.

Вътрешните министри на осемте страни подписаха меморандум за сътрудничество в областта на пътната безопасност, за да може плащането на глобите по този начин да стане реалност. Очаква се до май месец, когато е следващото събиране в този формат, държавите членки да уеднаквят законодателството си и да решат за кои нарушения ще се прилага промяната.

:winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Глобите от камерите в чужбина ще се плащат у нас

Мнение от Yanko Petrov » 18 Ное 2011, 2:24

Убаво, че я нЕма Гърция у списъка :mhihi: Ама и това е въпрос на време де...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 18 Ное 2011, 2:27

По-добре да я има и да си платиш тука,отколкото за останеш там без номера :mhihi:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Ное 2011, 3:10

welcome to united states of europe :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 18 Ное 2011, 4:12

vasilmm написа:По-добре да я има и да си платиш тука,отколкото за останеш там без номера :mhihi:

Говорим за камери, не за физически контакт с шерифите :winky: А и само за инфо - и без номера да остана, след 20 дена си ги взимам, па ако съм на кеф може и да им платя :) Засега поне е така, не знам докога ще е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 18 Ное 2011, 11:38

:mhihi: Добре че я няма Норвегия в списъка, че на една българска кола имам най малко около 35-40 глоби за паркиране и няколко снимки от камери с превишена скорост, къде от бързане, къде от “експерименти“ и се събраха, басии тези глоби ако дойдат до България......незнам какво ще правя :banghead: . А и именно заради тия глоби в България смених номерата на колата и собственика, надявам се да се да не дойдат глоби до Бг-то :roll: . Само един път ми идваха от Унгария глоби идваха поне 3-4 пъти, но като не ги плащах и спряха да идват.

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 18 Ное 2011, 12:19

Krasimir19 написа:...Само един път ми идваха от Унгария глоби идваха поне 3-4 пъти, но като не ги плащах и спряха да идват.

Да, де! Нали в момента никой не ги плаща тези глоби :mhihi: Сега идеята е да "влизат" в касичката на родната милиция и съм убеден, че ще "преследват" и ще си търсят тези парички :conf: В смисъл, че една европейска глоба е в пъти на българската :dummy: и няма лесно да се откажат да си я търсят...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 18 Ное 2011, 12:48

Баси значи от Унгария глобичките може да са много солени в момента, тъй като вече знаят къде да ме намерят на адрес ще ме накарат да си ги платя :banghead: . А няма ли някаква давност че от Унгария тези глоби са вече на повече от 4 години :) и още нещо, има ли шанс да намерят колата по старите номера кой и е бил собственик? Че колата както казах е с сменени номера и собственик, даже и номерата не са от същата област. Никога не са ме спирали с българската кола в Норвегия е спираха ме... Но тогава си затвориха очите и си ме пуснаха, следователно не съм записан никъде там 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 23 Ное 2011, 13:24

Ха, с един куршум два заека. КАТ ще се пълни с пари от чуждите глоби, защото те са си направо космически за нашите условия, а в същото време ще може да си остави катаджийте по храстите да заработват. Направо нашите представители на този форум са се облизвали и потривали ръце доволно и мазно :)
Изображение

Назад към Извън Темата