Духалки (технически въпрос:)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Духалки (технически въпрос:)

Мнение от alx » 05 Дек 2011, 0:35

Всяка електрическа печка има кпд 100%. 2000 вата са 2000 вата. От там ако и двата калорифера са по 2000 вата ще излъчват еднако количество топлина. Това какъв вентилатор има е без значение зщото по- слабия ще духа по- горещ въздух а по-силния - по- студен. Количеството произведена топлина е едно и също.

Разликата идва от това кой калорифер ще върти въздуха в стаята по- равномерно и по този начин ще подобри комфорта.

При газовите калорифери е по- различно обаче. Те идват с най- различни кпд-та и от там ефекта им е различен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Дек 2011, 0:42

2000 вата са 2000 вата,това е ясно ,въпроса е ,къде е разликата и какъв е критерия за по-добра печка.

К'во става с драга ? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 05 Дек 2011, 1:05

Има такива които топлят повече!Например духалката която имам ми е стапяла чорапите при опит да си стопля краката,а на едни приятели едвам,едвам духа топло и все я плюят..и има защо!!А 2те са 2 киловата,но разликата в топлината е огромна :shock:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Дек 2011, 1:17

Тази дето топли по- малко просто не е две хиляди вата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Дек 2011, 11:13

plradev написа:Драг с духалки :mhihi:

Копеле, току-що осъзнах, че не пием достатъчно! :mhihi:
:lol: :lol: :lol:

И в крайна сметка - за да опростим спора - възможно ли е на Радев духалката (електрическата :mhihi: ) да е по-продуктивна от китайския no name еквивалент и на какво би се дължало това. Особено като чета, че според преобладаващите мнения 2 киловата са си 2 киловата и недависимо от марката трябва да топлят еднакво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 05 Дек 2011, 11:25

Разбира се ... Ако терморегулатора на духалката на Радев е с по-голям толеранс, ще е по-студено ! Toва се явява и разликата м/у конвекторите на Теси и всички останали !
Ако и двете са оставени на макс. степен, няма значение !
Бих предпочел тази с хоризонтален тип поток !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Дек 2011, 11:51

Терморегулаторите ги игнорираме в случая. Говорим ,ако духалките са в лютеницата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Дек 2011, 12:21

Зависи в коя част на китай са произведени духалките,и да,възможно е едната да духа повече от другата,просто на едната реотаните задържат повече на топло отколкото на другата,може и ръчно да се направят,но може пък и без апартамент да остане човек...

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Дек 2011, 12:37

alx написа:кпд 100%

ууу, недей така грубо с бутонките, КПД 100% все още е химера наред с вечния двигател
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 05 Дек 2011, 13:09

Хаос написа:
alx написа:кпд 100%

ууу, недей така грубо с бутонките, КПД 100% все още е химера наред с вечния двигател

Еми добре де , имаш 90% КПД и останалите 10% са ти загуби изразяващи се в топлинни разсейки по веригата - примерно нагрява се кабела на духалката :mhihi:

БТВ , ако тея духалки са достатъчно китайски и вентилатора вкарва достатъчно паразитни смущения по веригата , е много вероятно КПДто да се окаже и 120% - просто защото електромерите за битови нужди не отчитат реактивно напрежение ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Дек 2011, 15:32

Мисълта ми беше, че Когато е работила известно време кпд-то е 100% защото всичката топлинна енергия отива за отоплението на стаята. Няма изгубена топлина защото каквото и да грее в калорифера (дори лоши връзки) все загрява стаята.

Кпд-то на един такъв калорифер страда от времето когато се включи и си хаби 2та кв без обаче да грее все още както и от загубите в ел моторчето. Но самия нагревателен елемент е почти на 100%. Няма триене а тоПлинните загуби са... Все от полза
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Дек 2011, 15:43

бе има разлика. Като ученик ползвах някво теси (право) 2000 вата , дето ми замръзваше семенната течност в торбичките с него :mhihi: . Даже имаше навик перката да не върти и давах манивелен ряз с един молив :mhihi: Обаче от както си купих тва по-доло (легнало) се родих.

Набарах го в някъв склад за английска стока близо до софийското Бухово и си го ползвам вече 3та студенска година. Дневно работи по около 12 часа, стопля много бързо, сметката се понася и съм ебати доволния :!: :!: :!: :!: 2000 вата е :winky:

Такъв звяр е, че можете да видите даже деформацията по корпуса и решетката :mhihi:

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 06 Дек 2011, 0:22

как да повишим КПД-то ?
Аз например съм отстранявал/одрязвал предпазната решетка на духалката ми :mrgreen: , така пред топлия поток въздух идващ от духалката няма пречки, подобрява се потоко-скоростта и много важното, в случая, е да не се насочва срещу обитаващите в стаята , за да не стават инциденти. :angel:
Ама пък за бързо подгряване на баня например, непосредствено преди да влезе някои да се изкъпе, духалките са удобни, аз не отварям радиаторът в банята, а използвам духалката и без това след къпане отварям за проветрение прозорецът. :lalala:
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

Предишна

Назад към Извън Темата