Неплащането на данъка е на път да свърши!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!

Мнение от dbanchev » 04 Дек 2011, 15:03

flame написа:
Е.Димитров написа:
balcanbas написа:На нас българите си ни е в кръвта да спестяваме някои разходи, тоест да не плащаме и да си намираме аргумент за това нещо по различни начини. 8)

Това не е вярно,ама хич,въобще не ни е в кръвта,я попитай майка ти,баща ти или баба и дядо,значи щом вземат мижавата си малка пенсия,тичат да покрият всички задължения дето имат и с каквото остане-живуркат горките,неплащането на данъците е нова мода и тя е сред младото поколение

Така е - старите хора са най-съвестни... Може да няма какво да ядат, но ще си платят данъците.
Те са и по рационални като се чудят от какво могат да спестят - напр. като затворят зимнина, оправят нещо сами вместо да дават пари за ремонти и т.н.
А простият бек (от младото поколение) е най-умен и рационален - "що да платя нещо като мога да не го платя и вместо да си напъвам мозъка за глупости"

Бате ти нищо не каза ве......... Може да няма какво да ям ма ще си платя данъците, ще ги платим нанайси.... Да го лапа тъпата държава ве, плащах 3год данъци на предишните ми коли+ всяка пролет смяна на цяла предница. От 2год плащам само предница и тва е да дойдат да ми вземат галошите, немам нищо на мое име........ Да ми направят всички улици на стъкло и тогава че им платим, дотогава ше го жабурят!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 04 Дек 2011, 15:43

flame написа:
Е.Димитров написа:
balcanbas написа:На нас българите си ни е в кръвта да спестяваме някои разходи, тоест да не плащаме и да си намираме аргумент за това нещо по различни начини. 8)

Това не е вярно,ама хич,въобще не ни е в кръвта,я попитай майка ти,баща ти или баба и дядо,значи щом вземат мижавата си малка пенсия,тичат да покрият всички задължения дето имат и с каквото остане-живуркат горките,неплащането на данъците е нова мода и тя е сред младото поколение

Така е - старите хора са най-съвестни... Може да няма какво да ядат, но ще си платят данъците.
Те са и по рационални като се чудят от какво могат да спестят - напр. като затворят зимнина, оправят нещо сами вместо да дават пари за ремонти и т.н.
А простият бек (от младото поколение) е най-умен и рационален - "що да платя нещо като мога да не го платя и вместо да си напъвам мозъка за глупости"

Значи, за да го казвам, имам някакви преки наблюдения и мога да се аргументирам с факти, а ти по никакъв начин няма да успееш, да защитиш тезата си.
Всеки човек е различен от останалите - социално положение, финансово състояние, характер, приоритети/като те влизат към последното/. Носи в себе си строга индивидуалност, но пък има елементи, които се препокриват с по-голямата част.
Работя в Банка, супервайзър съм в съдебен отдел на Банката и се занимавам с предсрочна изискуемост на кредити. Всеки ден виждам хора, които получават що-годе добри доходи,но предпочитат да отидат на почивка, или пък да ги дадат за нещо друго, но не и да плащат погасителните си вноски. същото се отнася и за данъците, които трябва да плащат за собственост - движимо или недвижимо имущество. Това си е тяхно лично право и решение. Слушал съм милион причини, които мен не ме интересуват...
Според вас колеги, нормално ли е срещу известни личности /които си считат за елита на БГ/ да се завеждат дела и да биват осъдени от Банкова институция, за необслужване на задължение? Като дохода им го позволява без проблем. Имена, няма да коментирам, тъй като това е конфиденциална информация.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Дек 2011, 16:25

balcanbas написа:...Според вас колеги, нормално ли е срещу известни личности /които си считат за елита на БГ/ да се завеждат дела и да биват осъдени от Банкова институция, за необслужване на задължение? Като дохода им го позволява без проблем. Имена, няма да коментирам, тъй като това е конфиденциална информация.

че кое не му е нормалното :?: аз като не платя ще се заведе ли дело- ще се заведе... значи е нормално като не плащаш да те съдят... Даже в бонус такива дела срещу "елита" (колко са елит е друг въпрос) трябва да са широко отразени е медиите- да се сещат тарикатите, че няма да им се размине плащането...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 04 Дек 2011, 17:31

пичове аз съм много ЗА тва да е така щото реших си зема 1 е36 и като всеки обикновен човечец зачетох обявите.Обадих се на поне 10 човека от софия и нито 1 от тях не беше плащал данъците на колата и като стана на въпрос да ги плати или да приспадне от цената той човека вика... мии аз е карам 3 год и не са плащани от преди тва и то.. по хуу да търся някои от софия да е купи..е*ана работа си е да си подмятаме киримидите един на друг
;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Дек 2011, 18:18

Когато има 100% контрол на парите които постъпват от данъци, тогава ще има масово хора които плащат.
Сега защо да се плаща, че дори и пътищата със 100% евро пари се полагат с цел кражба, камо ли парите от данъци...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 05 Дек 2011, 9:11

Да плащаш данъци, не само за кола, но за всичко, ама поне да има защо ...
Айде няма да казвам в цяла София, ама в квартала ми 90% от лампите не работят и е тъмно като рок на доста места и после що крадат коли, що се ограбват хора и други работи, ами то майка ми я е страх да се прибира, приятелката ми я е страх да дойде до нас, зашото няма осветление ...
Ние хубаво да си плащаме данъците, ама както дадох пример, ако ти стане нещо на апартамента, държавата ще ти го оправи ли, ами не, нищо, че плащаш данък, ако ти се счупи колата на пътя заради хубавите легнали и хубавите дупки, наш кво става, най-много акт да ти напишат ......
С предната ми кола на сливница ми изкача 1 от една малко улица, на която има знак, че е без предимство, а аз си се движа по булеварда и съм с предимство, та тоя ме засича здравата и аз да не го люсна набивам спирачки, а беше няма такъв дъжд и колата ми поднася и люс у мантинелата, а оня изобщо не спира, аз нямаше как да видя номера и викам КАТ да дойдат да пишат протокол, задницата ми беше смазана, защото се въртех в кръг и онея ми викат, щом колата ви е в движение, елата еди кога си в работните дни в Кат .....
Отивам аз и му казвам какво се случва с приятелите които бях в колата и му казвам, че на Сливница има и камери и думите му бяха, това е несъобразено шофиране, а аз му казвам, че съм карал под 50км и той ми отговаря, че нямало значение, трябвало е да съм спрял, на дъжд не се карало и люс талона и акт за 100 и нещо лева за самокатастрофа, аз реших да оспорвам и нищо не стана .....
Спират ме и искат да ме глобяват, че съм изпреварвал на трамвайна линия, а аз когато карах курсовете това беше разрешено, че дори приятелката ми кара курсове и наскоро видях, че го има като въпрос и какво то все още си било разрешено, ама оня тариката ще ми пише акт, че съм карал по трамвайната лента .....
Има си 1 лаф и той е докато има балъци, ще има и тарикати, държавата буквално си се гаври с нас във всяко едно отношение, а ние си плащаме за всичко като попчета и то с мизерните заплати които ни дава, да не говоря какви цени станаха горивата, а и кво хубаво качество са .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Дек 2011, 12:31

balcanbas написа:[, Работя в Банка, супервайзър съм в съдебен отдел на Банката и се занимавам с предсрочна изискуемост на кредити. Всеки ден виждам хора, които получават що-годе добри доходи,но предпочитат да отидат на почивка, или пък да ги дадат за нещо друго, но не и да плащат погасителните си вноски. същото се отнася и за данъците, които трябва да плащат за собственост - движимо или недвижимо имущество. Това си е тяхно лично право и решение. Слушал съм милион причини, които мен не ме интересуват...
Според вас колеги, нормално ли е срещу известни личности /които си считат за елита на БГ/ да се завеждат дела и да биват осъдени от Банкова институция, за необслужване на задължение? Като дохода им го позволява без проблем. Имена, няма да коментирам, тъй като това е конфиденциална информация.

Ми нормално е,колкото е и нормално банките да повишават едностранно лихвите по кредитите и то нагоре и да искат все-повече да се гушат...ама това е друга тема де.
Иначе за доказателства-много,ако родителите ти не ти отговорят положително,че бързат да си платят всички налози,значи ще е доста странно,аз нямам познат възрастен човек ,пенсионер ,който след като получи пенсията си,не бърза да я достави на съответните финансови институции дето си ги търсят...
Това че ти работиш в някаква банка и имаш допир с идиоти като мен,дето са се забъркали с някой кредит,то тея идиоти,в най-лошият случай са на около 45 години,почти няма възрастен човек,които да е теглил заем от банка..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 05 Дек 2011, 14:28

lordlosh написа:..
Ние хубаво да си плащаме данъците, ама както дадох пример, ако ти стане нещо на апартамента, държавата ще ти го оправи ли, ами не, нищо, че плащаш данък,

Оправяне на апартаменти, или по-точно плащане за него има когато си го застраховал, никъде не оправят само щото си си платил данъка...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Дек 2011, 16:48

balcanbas написа:Според вас колеги, нормално ли е срещу известни личности /които си считат за елита на БГ/ да се завеждат дела и да биват осъдени от Банкова институция, за необслужване на задължение? Като дохода им го позволява без проблем. Имена, няма да коментирам, тъй като това е конфиденциална информация.

това не го разбрах- според тебе нормално ли е или не?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Дек 2011, 17:16

По мойему не е нормално да печелиш някакви баснословни суми, а да си останеш мизерна душичка и да ти се свидят данъците, при положение, че толкова мизерстващи хора си заделят от залъка за да си ги платят. То като е тъй, защо изобщо си ги печелил тия пари, като не можеш да се разплатиш като пич? :dunno: Цигания...
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Дек 2011, 10:14

saleen написа:По мойему не е нормално да печелиш някакви баснословни суми, а да си останеш мизерна душичка и да ти се свидят данъците

:yes:

Предишна

Назад към Извън Темата