Школа по карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Школа по карате?

Мнение от TNT » 04 Дек 2011, 15:36

mangini написа: При правилен начин на тренировки, при правилно разпределяне на времето, се получават нещата...

Моите наблюдения са, че хората, които не са тренирали нищо като малки... Вече на 16-17 ги мързи яко и дори да се захванат с нещо... не го правят сериозно и както трябва!!! Не говоря за професионално ниво, но не е нормално докато треньора обяснява как се бие прав някой да си разказва вицове :mhihi: и в край на сметка нищо да не прави правилно. Никога не е късно да започнеш да тренираш какъвто и да е спорт, но когато нямаш самодисциплина е много трудно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 04 Дек 2011, 16:08

Е, естествено, че ако някой съвсем не иска да се занимава със спорт, няма начин да го накараш на сила да тренира каквото и да е. Идеята ми беше, че за едно малко дете може би не е добре да тренира боен спорт, какъвто и да е, все пак стават засечки понякога, изпускат се удари и т.н., та докато поне малко укрепне, ако спортува друго, според мен е най-добрия вариант. И след това вече нещо силово и с конкретна бойна насоченост, без излишни философии, това изгражда и характер, и дисциплина, а и се развиват и още много други качества. А иначе тия дето си разказват вицове, докато треньора показва как се бие прав, никога не навлизат в същината на нещата така или иначе :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Дек 2011, 16:21

свободен бой (забравих вече как беше на японски) в карате има чак след като минеш син колан и то пак не е съвсем свободен. преди това са само повтаряне на удари във въздуха до побъркване (кихон), съчетания от удари, отново сам (ката) и заучени положения по двойки (кихон кумите). да не забравяме и безброй коремни преси и лицеви опори :mhihi: риска е нулев. на футбол е в пъти по-опасно да си пуснеш детето, някой с бавни рефлекси ще му ритне крака вместо топката и айде най-малкото изкълчен глезен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 04 Дек 2011, 17:00

steeN написа:свободен бой (забравих вече как беше на японски) в карате има чак след като минеш син колан и то пак не е съвсем свободен. преди това са само повтаряне на удари във въздуха до побъркване (кихон), съчетания от удари, отново сам (ката) и заучени положения по двойки (кихон кумите). да не забравяме и безброй коремни преси и лицеви опори :mhihi: риска е нулев. на футбол е в пъти по-опасно да си пуснеш детето, някой с бавни рефлекси ще му ритне крака вместо топката и айде най-малкото изкълчен глезен.

Ама аз не подценявам каратето, даже напротив. Просто си мисля, че за едно дете най-подходящият спорт в по-ранна възраст е плуване - развива рамене, гръден кош, а и както всеки друг спорт-дисциплина и гонене на резултати. Иначе и в бокса от начало няма свободен бой, няма как да стане просто. Първо са учене на удари, трениране, лапи, чувал, техники...А има и нещо друго - тия тренировки създават и самочувствие, което в един момент може да се окаже малко измамно, т.е. ти тренираш, потиш се, имаш перфектна техника, но на ринга те отупват, мисълта ми е, че за качествено трениране на боен спорт, си трябват чести спаринги, да се види до колко можеш да приложиш наученото. И от там имам резерви към каратето-просто съм виждал как каратист с много години тренировки зад гърба си, черен колан и победи от първенства, няма абсолютно никакъв шанс срещу средно добър боксьор (като каратиста си играе по неговите правила, както е научен - с крака и ръце, а не само с ръце, заради боксьора). Да не говорим, че една качествена бокс тренировка е унищожителна, като се набляга доста и на силовата подготовка - фитнес, коремни преси и т.н. А за футбол изобщо не говоря, там контузиите са най-сигурни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 07 Дек 2011, 4:21

Колега аз препоръчвам айкидо в клум Имеон в София,Джудо-Илинден най-добрите са също и самбо там.И най-доброто според мен ето линк към сайта на клуба. http://www.wingtsun-bg.com/00-ewto-bg/s ... sofia.html

Имаи в предвид че айкидо-то учи с силата на противника да го размяташ,джудото е кютек :D и Wing Chuna е самоотбрана.

Предишна

Назад към Извън Темата