Въпрос за камера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e34 525tds
Мечтае да кара: m5 e60

Въпрос за камера

Мнение от mom4eto » 29 Ное 2011, 5:55

Здравейте колеги , питането ми е към хората , запознати с това ... Искам да си закупя камера , която ще стои на разтояние не повече от 5 метра от колата , която да записва постоянно колата , целта ми е вечер след поредната кражба , посегателство или опит за кражба над автомобила ми да се сдобия с видео от сцената , интересува ме самия апарат , какъв трябва да бъде , трябва ли да се монтира фотоклетка за подобряване ефекта от камерата , какъв кабел ми трябва от камерата до компа и каква карта ми трябва за компа ? И изобщо друго трябва ли и цени , дори и ориентировъчни за всичко това ... Мерси предварително колеги :bchug:
Coulthard написа:БМВ са ненадминати в умението да създават буквално интимна връзка между колата и шофьора (май съм за лекар)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за камера

Мнение от latrel » 03 Дек 2011, 11:00

Скоро видях камера с фотоклетка на една тераса, насочени към парко място, пред един блок и останах доста изненадан и се замислих за същото, но с уеб камера монтирана под климатика ми (под прозореца). Проблема е, че ще ми трябва по-голям хард, фото клетка, и някаква кутийка от плексиглас или стъкло която да пази камерата.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 03 Дек 2011, 12:36

Значи колега, предполагам ще записваш нощно време, тоест ще ти трябва камера с инфра червени прожектори http://veos.bg/?mode=&mode=&act=c&cid=70&o=1&id=678 . Другото , което ми се струва добре е да е поне 1.3мпиксела, защото стандартно са 0.3 и лица много трудно се различават на тях, особенно пък нощно време. Най евтиното решение е да вземеш usb камера, но имай предвид, че разстоянието до компа трябва да е не повече от 5 метра. По професионален вариант е да с вземеш обикновена камера с коаксиален кабел и DVR платка за компа - около 200лв е платка , камерата ако е по читава и тя там ще дойде. Предимството на това решение е, че обикновено с тези DVR платки си идва и специализиран софтуер, който да управлява камерата да записва само при движение. Третият вариант е да си вземеш направо IP камера - включва се с обикновен лан кабел към компа или най-добре към домашния рутер. Цените са от 400лв . По лесно за изпълнение от вариант 2, но като че ли излиза по-скъпо. Успех
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 03 Дек 2011, 14:23

Ще ти трябва камера с IR подсветка ако няма да има прожектор със сензор за движение, коаксиален кабел (75 ома), платка за компа - видеокепчър или отделно устройство DVR, подходящи накрайници, адаптер (захранване). Камерата може и да е с варифокален обектив или с обикновен цената на тези с варифокален е по-високата (само обектива) около 50-120лв качествените. Ако се ползва този вид обектив и камерата трябва да е за такъв обектив. Цени на такива камери пак всякъкви ги има 30-600 евро с обектив. За тези камери е необходим и кожух около 40лв. Камерите с обикновен обектив са от 16-350 евро. Камерата трябва да се настрои при монтажа към мястото което ще наблюдава, като разтоянието не трябва да превишава 5-6 метра защото при това разтояние по-евтините камери се справят доста добре. Хубаво е да е широкоъгълен обектива да речем 3,5мм или 1/3" ако размера е 6 или 8 мм ъгъла се стеснява но се вижда по-добре в далечиня план. При евтините камери присъства доста силен видеошум когато е тъмно по това се различават евтините и скъпите камери - нивото на видеошума и чувствителност на сензора.
Всеки един от хубавите PCI TV-тунери има и видеовход и съответно може да се ползва за тази цел-да се записва от камерата на твърдия диск без да се взима специална платка предназначена специално за това но липсва функцианалността която предлагат специализираните платки, като например moution detect-a. Ако се стигне до взимане на такъв кепчър цените са около 250лв (за Geovision китайски говоря).
Така че на кратко една такава система може да лапне от 40лв. до 600-700лв. в зависимост от това какъв краен резултат се търси. Вариант също са и IP камерите но цените на качествените са съизмерими с тези на обикновенните за които писах. Да речем скоро попаднах на една WIFI IP камера с PTZ (може да се управлява) за 250лв но не беше влагоустойчива т.е не може да се монтира на открито.
Ето цени примерни за техниката цък има и други, този ми попадна съсвсем случайно не е никаква реклама.

Бре направо се улях :mhihi:

:driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 03 Дек 2011, 16:51

мислех за нещо от сорта ... http://www.ebay.co.uk/itm/DOME-METAL-OU ... 839wt_1177
http://www.ebay.co.uk/itm/2x-NIGTH-VISI ... 291wt_1177
http://www.ebay.co.uk/itm/Official-TENV ... 4963wt_952
http://www.ebay.co.uk/itm/600TVL-OUTDOO ... 387wt_1177
понеже като цена са доста добри, но незнам дали ще свършат работа, камерата ще бъде на 3-4 м височина от колата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 07 Дек 2011, 4:29

Колега търси камера с ИР.Която да снима на 360 градуса и я инсталирай вътре в колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Дек 2011, 1:15

Kаква ще е тази камера която снима на 360 градуса и е с IR и в какво състояние ще е акумулатора на другия ден като се има в предвит че средната консумация на една камера с подсветка е около 350mA. За да се покрият тези 360 градуса ще са нужни повече от 3-4 камери, което като консумация идва повече от 1,5A и вече идва необходимост от външно захранване. А и пак някъде трябва да се записва.
:driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 10 Дек 2011, 2:25

извинявай че ти използвам темата, ама да не пускам нова :)
трябва ми фотоапарат, който да снима отблизко, снимките трябва да се получват приблизително като тези http://catalogue.adidas.com/catalogue/c ... IN-Leather (говоря само за макс отдалечени, не zoom in) и в същото време фотоапарата да е възможно най-евтин или ще ми трябва DSLR такъв?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Назад към Извън Темата