AKT в швейцария
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: AKT в швейцария
Kroki написа:Обсъди въпроса с фирмата.
320iPower написа:от фирмата му казали да не го плаща,но и те нямало да го платят
Безхаберници

Никой не мое ма връне на селу!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
а я попитай първо баща ти дали е подписвал Приемо-предавателен протокол за МПС-то с работодателя си?
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
saleen написа:Добре де, а къде е отговорността на фирмата, където е минал преглед този камион и където са се подписали, че е изправен технически и безопасен?
е как къде бе да не е мои тоя камион ти като не си минеш преглед на колата и те спрат на мене ли ще ми го пишат акта или тебе че не си си минал на преглед автомобила дето си е твоя собственост???
камиона минава определен брои километри и от фирмата се обаждат и казват тоя камион се прибира за сервиз,да не го облсужва и да го минава на преглед шофиора на пътя
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
баща ми е шофиор на камион от 30години в европа и до ден днешен акт написан на негово име дето да е пристигал до домашния му адрес не е имало
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-

Aбе колеги вие нормално неможе ли да спорите???

Човек остава с впечетлението че сте на по 13.... има хубава приказка - когато спориш с глупак има реална опастност да не ви различат.. та същата работа и в форума...
Иначе колега доколкото знам при следващо нарушение или при спиране за проверка може да има сериозни последствия включително отказ за влизане в Швеицария.
Все пак най-добре е да се договорите и фирмата да поеме акта (както морално би следвало)
А найстина всеки водач е длъжен да се увери че МПС-то му е редовно защото рисковете никак не са малки.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
ами и аз това му говорих да го плати фирмата пък ако трябва му одържат от заплатата но нз
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Посъветвай се с адвокат тогава
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз пък някакси не си представям...тира е натоварен със стока за доста пари шефа ти казва да се качиш и да го закараш в германия до определен срок които срок ако изпуснеш става "мазало" и ти да се изправиш и да му кажеш дисковете са ми напукани няма да се кача да карам...нали се сещате какво ще последва
според мен трябва да се говори с прекия ръководител и да се измисли някаква схема...морално шефа да поеме но за тази сума и в тези времена според мен няма да стане..та и 50на50 е добро като варянт

според мен трябва да се говори с прекия ръководител и да се измисли някаква схема...морално шефа да поеме но за тази сума и в тези времена според мен няма да стане..та и 50на50 е добро като варянт
bedrock city racing
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
полицаите му казали така 1000е за шофиора че е глобата и и 1000евро за фирмата и тои подписал и идва тука акта във франкове пратих на един познат да ми го преведе акта и се оказа че целия акт си е само за него съответно и глобата
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
еми отказва да кара.щото глобата му е повече от месечния доход,ако шефа настоява толкова,да си я закара сам,или се съгласява "на фирмена отговорност"///ivanE30 написа:аз пък някакси не си представям...тира е натоварен със стока за доста пари шефа ти казва да се качиш и да го закараш в германия до определен срок които срок ако изпуснеш става "мазало" и ти да се изправиш и да му кажеш дисковете са ми напукани няма да се кача да карам...нали се сещате какво ще последва![]()

Станалото станало колега,баща то просто трябва да си отстоява своето и да иска фирмата да поеме цялата глоба. Това е,
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
аз имам фиш от швейцария
за неправилно паркиране
бях в едно селце и си спрях като пич, на другия ден имах глоба на стъклото с номера на колата
не съм я плащал, не са ме търсили
с тази кола след това още един път съм ходил до швейцария и не ми направиха проблем за нищо
но моя фиш беше просто листче с банкова сметка и номера на колата, може би е нещо към общината, а не полицията
за неправилно паркиране
бях в едно селце и си спрях като пич, на другия ден имах глоба на стъклото с номера на колата
не съм я плащал, не са ме търсили
с тази кола след това още един път съм ходил до швейцария и не ми направиха проблем за нищо
но моя фиш беше просто листче с банкова сметка и номера на колата, може би е нещо към общината, а не полицията
No bling at the Ring
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
ахам мерси за инфото колега,то и това дето го пратиха тука е същото общо взето лист с глобата и банкова сметка на кото да се преведе сумата
питах и в един тираджииски форум да видим те какво ще кажат
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
аз също работя в транспортна фирма,която вози в швейцария ,мога и аз да питам колегите,но си оставам на мнението от по-горе..320iPower написа:ахам мерси за инфото колега,то и това дето го пратиха тука е същото общо взето лист с глобата и банкова сметка на кото да се преведе сумата
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
в цяла европа пишат акт-овете на шофьорите...просто защото ако ги пишат на фирмате се умножават по 5....Шофьорът е отговорен за техническото състояние на автомобила,още когато се е подписал на пътният лист...В този момент само той носи отговорност за МПС-ТО 
По принцип напукани дискове се получават от претоварване,на камионите едни дискове издържат 150-200 000км при правилна екплоатация и оригинални части..

По принцип напукани дискове се получават от претоварване,на камионите едни дискове издържат 150-200 000км при правилна екплоатация и оригинални части..
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2