Aвтокаско, Кражби и така нататък! Прочетете си договорите!
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Aвтокаско, Кражби и така нататък! Прочетете си договорите!
Значи заинтерисуваме следния вапрос. Много хора в форума пишат че им били гепили разни части от колата. Предполагам че едно 80% си правят автокаско и не знаят че по договор те имат палното право да искат обещетение. Обаче май никой не си търси правата и предпочита да отиде да си вземе някоя счупена част и да я замени с нова при застрохователите. Вчера доста внимателно четохме един договор с един юрист и там е казано. Че ако стане нещо и не фиксирате веднага следите от взлома то нищо няма да ви платят. Значи примерно чупят ви огледалото. или го свалят. Веднага викате полиция без да пипате колата. Нека те да вземат отпечатаци и така нататък и да установят факта на кражба документално. Пише също така че ако сте оставили колата отключена или ключовете в нея.. нищо няма да ви платят. Също така и за радиото. ако панела е откраднат заедно с радиото .. то може да забравите за обещетение. Та мисълта ми е следната.. Хубаво си прочетете договорите особенно пунктовете за кражба и по точно изключенията. там са описани всички случай кога няма да ви платят. Пишете какво пише в вашите договори!
Моя е към Булстрад..
Моя е към Булстрад..
Re: Aвтокаско, Кражби и така нататък! Прочетете си договорит
KiIIeR написа: Веднага викате полиция без да пипате колата. Нека те да вземат отпечатаци и така нататък и да установят факта на кражба документално. Пише също така че ако сте оставили колата отключена или ключовете в нея.. нищо няма да ви платят.

Ако научиш кога кажи да го гледаме.
А иначе за кражбите.. ми то цялата ни страна е такава.. и то основно заради нас самите.. щот никой не си тарси правата.. По принцип ако сам не можешда се оправиш и полицията ти се опава има адвокати. жалби и т.н. Ако полицай не идва говори с неговия началник. ако и той се дарпа с неговия началник и така.. А най-хубаво е ако имаш свои познати в полицията.. Просто власта е свикнала да управлява роби.. квото им каже това правят.. имам предвид целия бг народ.. без да се обиждаме ама си е така. и особенно с този евро съюз... трябва да свикваме че така ще си и остане. Искренно завиждам на французите. кат не им харесва нещо и бой.. народа прави бунт.. а ние.. Малко политика .. сорри.. обаче ние сами сме си виновни за всичко и ако не се борим до край .. нивга няма да се оправим.
А иначе за кражбите.. ми то цялата ни страна е такава.. и то основно заради нас самите.. щот никой не си тарси правата.. По принцип ако сам не можешда се оправиш и полицията ти се опава има адвокати. жалби и т.н. Ако полицай не идва говори с неговия началник. ако и той се дарпа с неговия началник и така.. А най-хубаво е ако имаш свои познати в полицията.. Просто власта е свикнала да управлява роби.. квото им каже това правят.. имам предвид целия бг народ.. без да се обиждаме ама си е така. и особенно с този евро съюз... трябва да свикваме че така ще си и остане. Искренно завиждам на французите. кат не им харесва нещо и бой.. народа прави бунт.. а ние.. Малко политика .. сорри.. обаче ние сами сме си виновни за всичко и ако не се борим до край .. нивга няма да се оправим.
KiIIeR написа:Ако някой е гледал предаването много ви моля да раскажете по подробно какво са давали..10х предварително
В предаването става въпрос за следното.
Едно момче от Алфа Ромео е блъснато от водач без свидетелство за правоуправление. Обаче застрахователите по гражданска на виновната кола (тази на водача без книжка не плащат вече 1,5 години) застрахователя разбира се не плаща когато има употреба на алкохол или автомобила се управлява от неправоспособен водач- плаща се от гаранционния фонд - но процедурата става мудна.
Обаче за цялата работа се оказват виновни малоумните чиновници от кат. За да предаде искането за плащане на гаранционния фонд, застрахователя трябва да е сигурен , че случая е за тад (демек да го подкрепи с доказателства) Изпраща писма до Кат с питане "дали лицето "Х" има свидетелство за управление на МПС. Кат естествено се бавят и накрая пращат писмо с текст" лицето не е регистрирано" обаче отдолу на бланката понежа са много умни остава текст " без произшествия - 39 контролни точки" Един път се казва , че го няма регистрирано в регистъра на Свидетелствата за правоуправление на МПС и после отдолу се казва че има 39 -точки. (просто са сменили името и никой не е гледал какво изпраща - после някаква мацка офицер от кат се оправдава с компютъра

Та така две грешки (първо акта, после и отговара на запитването от ДЗИ)и в двете според мен са виновни КАТ. А иначе искат да дигат глобите, да прибират на място пари с квитанции - абе научете се да напишете правилно едно писмо от два реда и тогава искайте да работите с ПАРИ - а как ли тогава ще пишат отчети-"малей половината за мен и колегата, още малко за началника - баси сега кво остана да отчитаме за държавата"

8 мнения
• Страница 1 от 1