Вярно ли е , че Mercedes имат екстра да се променя броя на..
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Вярно ли е , че Mercedes имат екстра да се променя броя на..
Вярно ли е , че Mercedes имат екстра да се променя броя на работещите цилиндри.Да речем от V12 на V8 .Ако някой е запознат аре да ми даде малко повече инфо че аз май хич не я вярвам тая работа . 

Най-мразя да съм прав!!!
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
няма ама има
още не съм сигурен за какво точно иде реч ама
до колкото съм запознат в SLR-а ще го има това нещо от дванайсет ще могат да се изключват няколко ама колко точно пак незнам но ще проверя и ще кажа
Иначе аз лично съм виждал един ягуар в Балканстар, на който можеше от V12 да става V6 много интересно не знам точно какъв е принципа на работа така че ако някой знае нека ни просветли
:):)
още не съм сигурен за какво точно иде реч ама
до колкото съм запознат в SLR-а ще го има това нещо от дванайсет ще могат да се изключват няколко ама колко точно пак незнам но ще проверя и ще кажа
Иначе аз лично съм виждал един ягуар в Балканстар, на който можеше от V12 да става V6 много интересно не знам точно какъв е принципа на работа така че ако някой знае нека ни просветли

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
За Мерцедес не знам,обаче някои от най-яките американки я имат тази екстра с цел икономия на бенз.Не е нищо ново.
Ако има "американец" наясно нека ме "светне" по-подробно,ще ми е интересно.Най-добре с лично съобщение!
Ако има "американец" наясно нека ме "светне" по-подробно,ще ми е интересно.Най-добре с лично съобщение!
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Малко пояснения
Има двигатели които правят подобни трикове, примерно Кадилак V16 може да си изключи едната банка двигатели и да стане V8. V12 към V8 е невъзможно поради простата причина че дизайна на коляновия вал е коренно различен и 12 цилиндров двигател не може да работи само с 8 от тях равномерно. Може от 12 да стане на редови 6-цилиндров (не V6!), но аз не знам такива коли.
В Mercedes SLR няма такава "екстра", ако ти си чел някъде - дай линк.

Има двигатели които правят подобни трикове, примерно Кадилак V16 може да си изключи едната банка двигатели и да стане V8. V12 към V8 е невъзможно поради простата причина че дизайна на коляновия вал е коренно различен и 12 цилиндров двигател не може да работи само с 8 от тях равномерно. Може от 12 да стане на редови 6-цилиндров (не V6!), но аз не знам такива коли.
В Mercedes SLR няма такава "екстра", ако ти си чел някъде - дай линк.
още не съм намерил нищо по въпроса
но един приятел ми го каза това за SLR-a, а той е навътре в нещата
но нещо ми се върти из главата че може и да се изключват неравномерно не само от 12 на 6 ами от 12 на 4 примерно !!
американци и икономия на бензин егати
тия гадове са най-големите разсипници

но един приятел ми го каза това за SLR-a, а той е навътре в нещата

но нещо ми се върти из главата че може и да се изключват неравномерно не само от 12 на 6 ами от 12 на 4 примерно !!
най-яките американки я имат тази екстра с цел икономия на бенз
американци и икономия на бензин егати

тия гадове са най-големите разсипници

- BMW323i
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
НА бащами ГРАНАДАТА V-6 2.8 на малки оборити работи на три цилиндара но как пипнеш газта тръгват всички 

Опитаи смъртта но не умираи
:)
ами на мен един човек от Варна, който вече не е между живите и имаше '01 CL 600 V12 ми беше казал същото нещо, че ако не се настъпва рязко педала на газта двигателя си работи като 6 цилиндров и прави разход 13/100... даже му гледах бордовия компютър и наистина приблизително такъв разход показваше...
STREETRACERS.HIT.BG
Абе това пък съвсем ми се струва майтап , докато си кара6,пуска6 газта и хоп на V6 после пак го изрязваш и става V12
Нещо като на дядо MZ-та
Мноо ми е интересно дали е вазможно при CL 600 защото точно за него спорех че не може
И все пак,тая глупост според мен е безсмислена,аз ще имам 12V-во животно (та дори и BENZ) и ще го карам на V6 , даааааааа , мечтииииииии 

Най-мразя да съм прав!!!
ферари тестароса я има тази система сьс затворените цилиндри едни познати имаха такова и мислеха че нещо е прецакано докато не отидоха в софия в някакав сервиз кадето им обяснили че това е икономичния режим на работа.като го запалиш на ниски обороти ти показва кои цилиндри не работят като го изрежеш над 4500 об сработваха всичките му цилиндри.
Добрите момчета отиват в рая.а батМарто ша ходи дет си щте!!!!!!!!!!!!!!
14 мнения
• Страница 1 от 1