Въпрос по: Неплатени сметки към виваком(с причина)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос по: Неплатени сметки към виваком(с причина)

Мнение от Fixxxer » 06 Яну 2012, 12:46

Търсих в търсачката за подобна тема, но не намерих.

Здравейте.
Чудя се по един въпрос и все още не съм взел решение, ако някой се е сблъсквал или знае от тук там, моля да сподели и помогне.
Значи историята е следната. Правех ремонт на апартамента си и през това време живях на друго място. Та на това другото място си прикачих интернет. Всичко ок до момента в който ремонта приключи и трябваше да се премествам. Отивам до центъра на БТК(виваком) и искам да ми преместят интернета от единия адрес на другия. Само че телефонния пост на който в момента е интернет е закрит поради неплатени сметки. А защо са били неплатени, защото когато плащах сметките, плащах моите и все забравях този телефонен пост. Защото интернета се води на мое има, а поста на друго и при плащането – плащам моите сметки , а поста е на друго име и не съм го плащал. Такааа няколко месеца и вивакомци не са се обадили да кажат че ще закрият поста, ами направо са го закрили. Както и да е, неплатените сметки на поста ги платих за да мога да направя прехвърлянето. Правим го днес (примерно 01.07.11) и оператора ми казва че до 48 часа трябва да имам интернет вече на новия адрес. Щял и да дойде някакъв техник да ми вържел кабеляците и модема, което не е нужно защото вече го бях направил. Както и да е, минаха тези 48 часа (2 дена), минаха и още 2 и още 2 и цялата седмица мина. Понеделника (на 08.07.11) звъня и питам какво става, операторката ми отговаря „Не знам, ще проверим и ще ви се обадим”. Чакам аз обаждане 1ден, 2 дена.... 5 дена минаха никой не се е обаждал. Вече 2 седмици нямам интернет. Обаждам се аз другия понеделник (15.07.11) и обичайно си казвам, че никой не е идвал, никой не се обаждал, проблема си стои, нямам интернет от 2 седмици, само ми отговарят „не знам, ще проверим, би трябвало да е готово всичко”. Вече почнах да звъня всеки ден. Никой шибаняк не ми обърна необходимото внимание. След тези случки звънях всеки ден в продължение на 2 седмици. Вече стана 1 месец, а аз нямах интернет и проблем стоеше. Накрая почнах да звъня и да ги заплашвам че нищо няма да им платя и ще се преместя на друг доставчик – никой не ме отрази разбира се. Да знаете че може да пропускам някои факти защото мина доста време от тогава , може би 4-5 месеца. Най-накрая с връзки, на връзките , на връзките на обувките се свързах с една жена която ми обърна внимание и ми каза че след като е закрит постът , не можело да се прехвърли интернета и трябвало да се открие нов пост само от собственика, демек аз не мога. Добреее, само че това никой не ми го беше казал вече 1 месец. Само звънях и ме държат по 10-15 минути на изчакване и накрая ми казват обичайното „пратили сме заявка до техниците, очаквайте обаждане от тях” и краййй проблема им приключва ама моя не. Накрая ми писна и спрях да им плащам всичко(м/у другото сметките си вървяха де, нищо че не ползвам интернет и изобщо не е пуснат нито на моя пост нито на предишния адрес, демек услугата са я активирали, но реално не може да се ползва дори и да искам) и някъде след месец и половина ми се обаждат да ме зарибяват да си подновявам договора и да спечеля безплатен телефон бла бла бла . Нахраних госпожицата която и’ дойде като гръм от ясно небе, защото се обаждаше за зарибявка, а аз я почнах. По нататък се обаждах да проверя как стоят нещата с прекратяване на договорите. Исках да си платя всички сметки до момента без последните от интернета защото реално аз не съм ги ползвал. Неможело – трябва да платя всичко + неустойките до края на договора. Отказах се. Трябваше да извадя над 500 лв за да се оттърва от скапаните виваком. След случката и още 1-2 месеца почнаха да пращат писма със закани и т.н. обичайните. Та въпроса ми е свързан и с тези писма и като цяло : Какво да правя? В момента имам да плащам към 150 лв към тях без да съм ползвал/м интернет , не съм вързан, нищо. Договора изтича към края на годината.
Извинявам се за дългото писане, но нали трябваше да обясня случката и да дам повече подробности за да се добие представа.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос по: Неплатени сметки към виваком(с причина)

Мнение от zazomazo » 06 Яну 2012, 12:57

вместо да чакаш решение от форумните герои звънни в КЗП да ти кажат какво трябва да направиш :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 06 Яну 2012, 15:54

Аз питам предимно за това да ги плащам ли тия пари или ако не ги, какво реално ще стане. Не говоря по принцип.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 06 Яну 2012, 16:54

Колега, имаш един-единствен шанс да постигнеш нещо, за съжаление струва пари.
Мога да ти дам координати на адвокат, който има сериозен опит с такива дела - много съм доволен.
КЗП ги познавам наистина много отблизо - много шум вдигат, но резултата е нулев. Отделно че не могат да накарат по никакъв начин БТК да ти върнат парите.
Значи отиваш при адвоката със всички документи, със всички платени сметки, разходи които си правил, заплашителни писма, които са ти изпращали, плащаш си консултацията и си решаваш дали да ги почнеш.
Отнема време и пари, но удовлетворението след това е неописуемо, а и парите ще ти ги върнат с добра лихва.
Вярвай ми, няма български съдия, който при добре заведено дело и едно явяване (за да разкажеш историята от твоя страна), да не ги осъди.
Ако ти сам не се погрижиш за собствения си интерес, никой друг няма да го направи, да не говорим че си в нарушение на договор и могат да искат и изпълнително производство.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 06 Яну 2012, 18:30

Georgieff написа:Отнема време и пари, но удовлетворението след това е неописуемо, а и парите ще ти ги върнат с добра лихва.
Вярвай ми, няма български съдия, който при добре заведено дело и едно явяване (за да разкажеш историята от твоя страна), да не ги осъди.
Ако ти сам не се погрижиш за собствения си интерес, никой друг няма да го направи, да не говорим че си в нарушение на договор и могат да искат и изпълнително производство.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 11 Яну 2012, 10:48

Мерси на отговорилите. Вчера баща ми е получил писмо адресирано до мен, от С.Г.Груп в което ме приканват в 3 дневен срок да си платя задълженията към виваком, иначе ще ме съдят. Не знам този 3 дневен срок как го засичат. Кога съм приел писмото, прочел, за да знаят колко дена са минали.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Яну 2012, 13:26

направо питай някой адвокат колко ще ти струва и почваш да ги съдиш, като почнем да ги съдим и за най-малките неща да видите как цялата картинка ще се промени.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 11 Яну 2012, 19:41

Fixxxer написа:Мерси на отговорилите. Вчера баща ми е получил писмо адресирано до мен, от С.Г.Груп в което ме приканват в 3 дневен срок да си платя задълженията към виваком, иначе ще ме съдят. Не знам този 3 дневен срок как го засичат. Кога съм приел писмото, прочел, за да знаят колко дена са минали.

Колега, не чакай някой от форума да ти помогне. След като си получил писмо, си събери документите и отивай при адвоката, понеже скоро ще четем тема - дължах 150 лева на БТК, а сега им дължа 350 и са ми запорирали колата/апартамента.
Touring & windsurf club

Назад към Извън Темата