? Внос "на инвалид"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Май 2006, 12:21

Твърдението е вярно-обяснението е малко неразбираемо!
Когато вкарваш кола на инвалид-ползваш намаление от общите митни сборове/мито,ДДС,такси/ от 900 долара и колата трябва да е под 100кс и 1800кубика. Ако е японска / т.е. задължително е без Евро1 сертификат/ се смята ДДСто+митото и горницата над 900 долара я доплащаш.
Същото е и когато е европейска ,но няма Евро1 сертификат и ако сумата от митото и ДДСто е над 900 долара я доплащаш. Ако има Евро1 се изчислява само ДДСто и пак ако е отгоре доплащаш над 900те долара.
При 74 коня и кола над 4 години с Евро1 ДДСто е по-малко от 900 долара и за това не се доплаща!
Това е обяснението.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 16 Май 2006, 12:25

SKISABMW написа:... Това е обяснението.

Благодаря (най-вече за точната формулировка)!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 16 Май 2006, 12:49

По въпроса за отеклото ходене до DE:

Мога да ползвам инвалидното право на близък роднина (аз инак не бих се занимавал) и като разцъках да видя малко Е30-ки в мобилето попаднах на една много лачена 316ка. Гола като пушка - никви екстри, но уж съм решил че по-добре запазена, отколкото с екстри. А запознатите знаят защо е желателно да е с М10.
Повечето хора (може би с основание) ми рекоха "ти луд ли си да изхабиш инвалидното право за тая кола" ма това е друга тема. Разменихме малко кореспонденция със собственика, рекох му в прав текст, че мога да му дам 1000 евра за колата (той и искаше 1250) и до там ни свърши кореспонденцията.

Та сега се чудя да се занимавам ли да търся друга или да изчакам 2007-а да падне ДДС-то и да си взема някоя 320ка вместо да се занимавам с глупости.

Отговорът на този въпрос разбира се много зависи от отговора на един друг въпрос:
"Ще падне ли ДДС-то при внос на стари коли в началото на 2007 и няма ли да го заменят с някаква еквивалентна по размер, само че различна по название такса?"

Вие какво мислите/знаете по въпроса?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Май 2006, 13:01

Сигурна работа за какво ще стане 2007 няма!
То не се знае дали ше влезем камо ли за данъците,но от опита ми на живот в убавата татковина мисля,че ако махнат ДДСто / или поне разликата с Германия 16-20%/ ще измислят задължително някоя друга такса ,която да компенсира парите и държавата пак да си ги прибира от нас.
Р.С. Имай в предвид ,че обясненията важат за кола над 4 години!!!
При кола под 4г , под3г , и под 1г и 6мес. сметките са съвсем други!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 16 Май 2006, 14:14

Vra4anin написа:знам че не е по темата и с нищо не помагам ами напротив, ама.... брат, 1000 евро ТАМ за Е30 316-ка... :mhihi: Ти си знаеш де - успех , дано е това което точно търсиш, ама според мен е безмислено да правиш тия движения за точно такава кола на точно такава цена :D

Точно това имах предвид като казах:
stenly написа:Повечето хора (може би с основание) ми рекоха "ти луд ли си да изхабиш инвалидното право за тая кола" ма това е друга тема.

Ма изглежда на продавача 1000 му се видят малко за нея, така че самият той ше ме предпази от тая грешка.
Между другото като става въпрос за кола с карбуратор и без катализатор, там не са ли й много високи данъците на нея? Ако е така, това би трябвало да я прави много слабо продаваема в Германия.

Предишна

Назад към Извън Темата