Как да не харчим много или как да си правим сметката...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Как да не харчим много или как да си правим сметката...

Мнение от K_Ilkov » 11 Яну 2012, 11:21

Да бе може и аз да не съм прав :dunno:

Аз обаче си мисля, че от много правила и сметки може да се окаже, че си пропуснал някой неща ...
А в един момент се оказва, че и да можеш да си ги позволиш вече няма особен смисъл. И това е не само за колите.

Това всичко ако си живееш в рамките на възможностите си. Другото е рецепта за драма за мен.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Яну 2012, 12:07

K_Ilkov написа:Аз обаче си мисля, че от много правила и сметки може да се окаже, че си пропуснал някой неща

E то тва да изпадаш в крайности е лошо и в двата варианта. Да ядеш боклуци, да си правиш сметката за 50ст., да записваш всичко в тефтера и по принцип да цепиш стотинката на половина...и тва не е работа. Дето имаше един лаф - икономията е майка на мизерията.
Цаката на цялото упражнение е всичко да е умерено и в златната среда и няма грижи. Хем не се лишаваш от нищо, хем не живееш мизерно.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2012, 12:26

xpl0d написа:
K_Ilkov написа:Аз обаче си мисля, че от много правила и сметки може да се окаже, че си пропуснал някой неща

E то тва да изпадаш в крайности е лошо и в двата варианта. Да ядеш боклуци, да си правиш сметката за 50ст., да записваш всичко в тефтера и по принцип да цепиш стотинката на половина...и тва не е работа. Дето имаше един лаф - икономията е майка на мизерията.
Цаката на цялото упражнение е всичко да е умерено и в златната среда и няма грижи. Хем не се лишаваш от нищо, хем не живееш мизерно.
:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 14:53

xpl0d написа:

Абсолютно,а и най-добре ,колкото по-малко лизинг,заем и т.н толкова по-добре...ако си взел 1 не взимай 2-ро дори и да са 50лв на месец..изплати едното по-бързо,като можеш но не взимай второ--щото в един момент се губи края на всичко.
Важното според мен е сметките от сорта наем,заем,и т.н да се държат в граници и ако едно тръгне нагоре ,да се търси причината и дали не може да се избегне..такива ежедневни дали ще дадеш днес 50лв за вечеря,не е тоолкова важно...но да не си платиш сметки и да ти спрат тока примерно, а съм ставал свидетел на хора с малко дето на месеци 3 дена без ток...защото онея шибаняци искат 50лв ли колко да те включат до 24 часа е малоумно...
Но life sucks понякога..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към Извън Темата