Горивата - да плачем или да се радваме?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Re: Горивата - да плачем или да се радваме?

Мнение от Projektzwo » 12 Яну 2012, 18:02

alx написа:много хора в бг карат когато не им трябва всъщност да карат.

затова- горивата нагоре. да се разведри малко обстановката особено в големите градове.

проблема е че с горивата и всичко останало ще тръгне нагоре - а в бг цените на много неща са по-високи от колкото трябва да са.

та... малко дилема идва

страшна логика старче, страшна... :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 12 Яну 2012, 18:18

alx написа:да се разведри малко обстановката

така ще се разведри обстановката, че ще си ебе майката. И ако имаш пари случайно да заредиш, други хора ще събират пари за "чук и пирони", да ти пробият и източат резервоара.

А цените на стоките и услугите и те ще са разведряващи, но само ако междувременно са ти издали жълта книжка :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Яну 2012, 18:24

Най- бедната и пропаднала държава в ЕС, но за сметка на това с "европейски цени" :clap: Радост да видиш... :ranting:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Яну 2012, 19:11

Gqbriel написа:
ms написа:
Gqbriel написа:....
Вальо Златев в едно интервю на въпроса :
-Защо дизела е по-скъп от бензина ?- нагло той просто каза
–Ами защото повече хора карат дизел и все повече ще карат :kuku:

и кое те учудва- има търсена за една стока, вдига се цената на стоката и се печели повече... Ако търсенето на дизел утре спадне с 50% след 2 дни цената на дизела ще слезе под тази на бензина...

Не ме учудва до толкова този факт - все пак пазарна икономика,по скоро ме дразни,факта колко свобдно се коментират пдообни неща,от друга страна няма никакъв контрол над тези цени..ама кой съм аз да определям,като държа юздите тогава..дано ама на дали :mhihi: ..
Трябва да има граници с всяко нещо,това е българското мислене....вдигаме цените да избием ниско потребление...еми не е точно така...свали горивата на 2.30 - 2.20 и да видим какво ще стане дори за 3 месеца - потреблението ще скочи и накрая,като ударим чертата - може да е малко,но съм убеден ,че ще е по-голяма печалбата..просто тези които зареждат догоре- пак ще го правят ,но ще е по-често а тези които нямат,може да е 10лв ама ще заредят - поне аз така разсъждавам :dunno:

Да, колега, принципно си прав :) Но нали се сещаш на него колко му пука, за колко време ще продаде, примерно 100 тона бензин. Той така или иначе ще ги продаде, но в случай, че ги е пуснал по-евтино, ще изгуби от количеството, а ако си е на тази цена, печалбата ще му е почти същата, като в същото време отново разполага с разликата в количеството, която също ще продаде. На никой не му пука, че на теб ти е скъпо, всеки си гледа интереса.
Смятам, че би било добре да се създаде някаква комисия, подобна на КЕР (Комисия за енергийно регулиране), която по някакъв начин да влияе на цената на горивата, защото вече цената е доста скъпа за българина.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Яну 2012, 19:20

обречена кауза...

идете четете за "нееластично търсене" - (inelastic demand)...

бития е бит и еб*ния е е*ан...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 12 Яну 2012, 20:21

И да се ядосваме и да не се...цените са си реални,просто са такива.
Цените се определя от продажната цена на едро от борсите,на която цена влияят един куп фактори..Навсякъде в ЕС и дори в Европа,цените са високи..,дори на места доста по-високи от нашата държава,естествено има държави в който цените са реалните (САЩ и още някой други)или пък в цената на горивото е включен например пътен данък,както в някой държави..,но това единствено защото държавата прави жест към народа...
А формирането на цената е следната петрола излиза..следва обработка..после самия доставчик(прекупвач)слага своята печалба,която никак не е голяма и след това Държавата удря с голямата тесла(акциза).Не знам,в момента каква е цената за барел,но по спомен от преди 3-4месеца литъра бензин беше около1.300-1.40лв./л. ей тука се намесва държавата :mhihi:
Икономическа криза ,бедна държава-хазната трябва да се пълни някак :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Яну 2012, 22:23

Стига с тия теми... :!:

Предишна

Назад към Извън Темата