Какъв уред ми трябва за да режа/дупча ламарина (в колата)
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Какъв уред ми трябва за да режа/дупча ламарина (в колата)
bmw318is4 написа:колега радев говорителя е само 1но 30 см
че е глупост глупост е но няма начин , акустиката на е36 седан е толкова зле че с баскаса е немислимо , аз изтърпях 2 месеца , приятелите вече ми се подиграваха "абе пак някой рита в багажника иска да излезе" щото бас няма , само дрънчене , от друга страна 2 елипси с малко усилвателче пък не е достатъчно силно и бас пак няма , и пак донякъде е виновна акустиката на колата защото при други коли с хубави елипси съм виждал да се получава , така че съм решил , ще пробвам
За 15" или 18" щеше да е по-оправдано ,ама за 12",който съм сигурен ,че дори не е фрий-еър да нарушаваш конструкцията на купето,за мен е неприемливо

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
а според вас като е толкова дебело там дали е случайно?
не че ще се скърши на 2 ама ...
не че ще се скърши на 2 ама ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
randity написа:mitrax написа:randity написа:Аз се сещам имаше едни ножовки на ток / не знам как да се изразя/, те няма ли да свършат работа? Или флекса ?
точно електрическа ножовка си е , ако се внимава може да стане културно. Трябва после добре да се упъни с вата и кората да се фиксира по някакъв начин да не дрънчи .
Точно за това говорех. А к'ва тая ламарина при кората отзадПри Форда нема ламарини, май ?
Защо да няма ламарини? Ако е седан на поне 90% от седаните има оребрена ламарина под кората. Или ако не е оребрена е плоска с греди около нея. Аз на 34-ката ги орязах набързо със зегето, а по въпроса за теснотията, ако имаш зеге дето може да си променя ъгъла на рязане няма абсолютно никакви проблеми и отнема около 15-на минутки и става много културно

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
zzuzi написа:Абе с подходящите елипси и усилвател хич не е като да няма бас.А с малко въображение си има начин да се вкара и 12ка без да се реже ламарината...досещаш се,че щом е от няколко части и е дебела не е само за да ти държи говорителите и не е оферта да се реже.
Колега, дай идея как да се вкарва тая 12-ка без да се реже ламарината?

kemakozeE36 написа:Защо да няма ламарини? Ако е седан на поне 90% от седаните има оребрена ламарина под кората. Или ако не е оребрена е плоска с греди около нея. Аз на 34-ката ги орязах набързо със зегето, а по въпроса за теснотията, ако имаш зеге дето може да си променя ъгъла на рязане няма абсолютно никакви проблеми и отнема около 15-на минутки и става много културно
За пръв път чувам за такова зеге. От къде може да се купи и колко пари е?
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- kemakozeE36
-
-
CTORH написа:zzuzi написа:Абе с подходящите елипси и усилвател хич не е като да няма бас.А с малко въображение си има начин да се вкара и 12ка без да се реже ламарината...досещаш се,че щом е от няколко части и е дебела не е само за да ти държи говорителите и не е оферта да се реже.
Колега, дай идея как да се вкарва тая 12-ка без да се реже ламарината?
kemakozeE36 написа:Защо да няма ламарини? Ако е седан на поне 90% от седаните има оребрена ламарина под кората. Или ако не е оребрена е плоска с греди около нея. Аз на 34-ката ги орязах набързо със зегето, а по въпроса за теснотията, ако имаш зеге дето може да си променя ъгъла на рязане няма абсолютно никакви проблеми и отнема около 15-на минутки и става много културно
За пръв път чувам за такова зеге. От къде може да се купи и колко пари е?
Ми някакво китайско за 40-50 лв беше марката мога утре да ти я кажа, че сега не ми се слиза до долу

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Колега има писано в аудио под секцията.Аз да ти кажа при мен как стоят нещата.Имах скисак и дупка отзаде подлакътник.Изхвърлих ски сака и стана дупка към багажника.До тук добре.Боднах 15-ката с подходяща кутия с малки жокери, че баса не гледа към купето а към мястото кадето е акумулатора на повечето е36-ци.И да ти кажа доста добре си се чува има колеги от форума са чували как звучи, а от страничните шумове само номера който го лепих за ламарината с двойно лепящо, че не се трае.Иначе имам и аз дупки на въпросната ламарина, но ги бях пробил вече, че и аз бях чувал, че акустиката е под всякъква критика.Е разлика с дупки и без тях на горната ламарина няма много голяма.Въпроса говорителя да има сила и да си с хубав усиловател ....това е личното ми мнение.А иначе посредата недей да махаш това голямото оребрение, че само съм чувал, че вреди като го махнеш.Макарче не 1 е36-ца съм виждал изкубана отзаде като за светофно и няма грижи.

- kemakozeE36
-
-
shengi написа:Колега има писано в аудио под секцията.Аз да ти кажа при мен как стоят нещата.Имах скисак и дупка отзаде подлакътник.Изхвърлих ски сака и стана дупка към багажника.До тук добре.Боднах 15-ката с подходяща кутия с малки жокери, че баса не гледа към купето а към мястото кадето е акумулатора на повечето е36-ци.И да ти кажа доста добре си се чува има колеги от форума са чували как звучи, а от страничните шумове само номера който го лепих за ламарината с двойно лепящо, че не се трае.Иначе имам и аз дупки на въпросната ламарина, но ги бях пробил вече, че и аз бях чувал, че акустиката е под всякъква критика.Е разлика с дупки и без тях на горната ламарина няма много голяма.Въпроса говорителя да има сила и да си с хубав усиловател ....това е личното ми мнение.А иначе посредата недей да махаш това голямото оребрение, че само съм чувал, че вреди като го махнеш.Макарче не 1 е36-ца съм виждал изкубана отзаде като за светофно и няма грижи.
Вреди като се удариш и като опъне коланите. То е подсилено заради тях, не за друго

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
kemakozeE36 написа:shengi написа:Колега има писано в аудио под секцията.Аз да ти кажа при мен как стоят нещата.Имах скисак и дупка отзаде подлакътник.Изхвърлих ски сака и стана дупка към багажника.До тук добре.Боднах 15-ката с подходяща кутия с малки жокери, че баса не гледа към купето а към мястото кадето е акумулатора на повечето е36-ци.И да ти кажа доста добре си се чува има колеги от форума са чували как звучи, а от страничните шумове само номера който го лепих за ламарината с двойно лепящо, че не се трае.Иначе имам и аз дупки на въпросната ламарина, но ги бях пробил вече, че и аз бях чувал, че акустиката е под всякъква критика.Е разлика с дупки и без тях на горната ламарина няма много голяма.Въпроса говорителя да има сила и да си с хубав усиловател ....това е личното ми мнение.А иначе посредата недей да махаш това голямото оребрение, че само съм чувал, че вреди като го махнеш.Макарче не 1 е36-ца съм виждал изкубана отзаде като за светофно и няма грижи.
Вреди като се удариш и като опъне коланите. То е подсилено заради тях, не за друго
Колега @shengi дай ми линк към темата в аудио секцията, иначе аз не се оплаквам как звучи , вътре в купето е дискотека , проблема е че говорителя е насочен към багажника и го разглобява направо , като обърна кутията към купето пък подскача кората , като отворя седалките е горе- долу добре обаче не може да се кара нон-стоп така затова търся решение , а може би просто проблема е 400 вата и е повече СПЛ отколкото качествен звук но мен не ми пречи , харесва ми, от това което си написал ми идва идеята да направя дупка в задните седалки да прикрепя говорителя да гледа към купето и да е без кутия

Колега @kemakozeE36 аз нямам никакви колани отзад

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
bmw318is4 колега ти подлакътник имаш ли ? Той играе ключова роля.Моя бас беше обърнат към стъклото, после към купето и винаги
имаше много паразитни шумове.Преправих кутията и я завъртях на страни и от тогава баса първо, че се чува по добре от колкото в другите положения, второ, че вибрации пак имам, но по малко.И задължително си сложи кечето на задния капак ако го нямаш.Аз преди нямах и беше ужас, сега е доста по добре.
имаше много паразитни шумове.Преправих кутията и я завъртях на страни и от тогава баса първо, че се чува по добре от колкото в другите положения, второ, че вибрации пак имам, но по малко.И задължително си сложи кечето на задния капак ако го нямаш.Аз преди нямах и беше ужас, сега е доста по добре.

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Няма подлакътник отзад колега , но както и да е , намерих приятел който има ел. нож за ламарина ще се съберем един ден и ще видим какво ще правим 

- kemakozeE36
-
-
bmw318is4 написа:kemakozeE36 написа:shengi написа:Колега има писано в аудио под секцията.Аз да ти кажа при мен как стоят нещата.Имах скисак и дупка отзаде подлакътник.Изхвърлих ски сака и стана дупка към багажника.До тук добре.Боднах 15-ката с подходяща кутия с малки жокери, че баса не гледа към купето а към мястото кадето е акумулатора на повечето е36-ци.И да ти кажа доста добре си се чува има колеги от форума са чували как звучи, а от страничните шумове само номера който го лепих за ламарината с двойно лепящо, че не се трае.Иначе имам и аз дупки на въпросната ламарина, но ги бях пробил вече, че и аз бях чувал, че акустиката е под всякъква критика.Е разлика с дупки и без тях на горната ламарина няма много голяма.Въпроса говорителя да има сила и да си с хубав усиловател ....това е личното ми мнение.А иначе посредата недей да махаш това голямото оребрение, че само съм чувал, че вреди като го махнеш.Макарче не 1 е36-ца съм виждал изкубана отзаде като за светофно и няма грижи.
Е аз имах иточно там за тая кръстачка бяха монтирани![]()
Колега @shengi дай ми линк към темата в аудио секцията, иначе аз не се оплаквам как звучи , вътре в купето е дискотека , проблема е че говорителя е насочен към багажника и го разглобява направо , като обърна кутията към купето пък подскача кората , като отворя седалките е горе- долу добре обаче не може да се кара нон-стоп така затова търся решение , а може би просто проблема е 400 вата и е повече СПЛ отколкото качествен звук но мен не ми пречи , харесва ми, от това което си написал ми идва идеята да направя дупка в задните седалки да прикрепя говорителя да гледа към купето и да е без кутия![]()
Колега @kemakozeE36 аз нямам никакви колани отзад

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2