Въпрос за пътно строителство. Не точно, ама...
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Въпрос за пътно строителство. Не точно, ама...
Не е точно пътно строителство, но ми трябва инфо от хора занимаващи се с такова...
За големичък открит терен който ще се ползва от тежки машини (камиони, багери и подобни) за паркинг и дребни ремонти ми трябва настилка... Не ми харесва идеята за бетон и ме вълнува колко горе-долу струва полагането на асфалт от-до, че грам идея си нямам...
Предполагам ще са от полза дребни подробности, ето ви- терена е около 600кв.м, равен, правилна форма, едва ли има машина по-тежка от 10 тона... Тоест не ми трябва настилка като за магистрала, а нещо покриващо нуждите ми...
Интересува ме някаква приблизителна цена- че всичко е относително ми е ясно... ако е нормално да чуя цифри от 50-70лв./кв.м (съвсем примерно) поне ще знам да заобикалям оферти за 30лв. и за 130лв....
За големичък открит терен който ще се ползва от тежки машини (камиони, багери и подобни) за паркинг и дребни ремонти ми трябва настилка... Не ми харесва идеята за бетон и ме вълнува колко горе-долу струва полагането на асфалт от-до, че грам идея си нямам...
Предполагам ще са от полза дребни подробности, ето ви- терена е около 600кв.м, равен, правилна форма, едва ли има машина по-тежка от 10 тона... Тоест не ми трябва настилка като за магистрала, а нещо покриващо нуждите ми...
Интересува ме някаква приблизителна цена- че всичко е относително ми е ясно... ако е нормално да чуя цифри от 50-70лв./кв.м (съвсем примерно) поне ще знам да заобикалям оферти за 30лв. и за 130лв....
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Въпрос за пътно строителство. Не точно, ама...
Само като идея да дам: има една посипка за беток, която е точно за тежки машини, не се рони, укрепва бетона.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
128лв ти е плътния асфалтобетон на тон, настилката ти е:
-плътен асфалтобетон 4см.
-бит.трошен камък-5см.
-основа несорт. трошен камък-35см.
Може да ги намалиш малко основата и бит.тр. камък, най-скъпото ти е асфалта виж си квадратите и си сметни колко ще ти излезне!
Мога да ти кажа и цена с полагането и всичко, но трябва да знам колко кв. е горе долу!
-плътен асфалтобетон 4см.
-бит.трошен камък-5см.
-основа несорт. трошен камък-35см.
Може да ги намалиш малко основата и бит.тр. камък, най-скъпото ти е асфалта виж си квадратите и си сметни колко ще ти излезне!
Мога да ти кажа и цена с полагането и всичко, но трябва да знам колко кв. е горе долу!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Jim Beam написа:Само като идея да дам: има една посипка за беток, която е точно за тежки машини, не се рони, укрепва бетона.
знам, че има такива работи, но не ми харесва идеята просто...
Nukem написа:...
600кв.м. равен терен дето ще е паркинг за машини до 10 тона реално... точно цена с полагане ми трябва- грам не разбирам от такива неща и ми трябва ориентир коя цена е нормална...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така общо взето,
24кг/см2 отиват пл.асфалтобетон, 150лв ти е цената заедно с полагането за асфалтобетона, леко е високичка ама са малко кв.-те!
25-30лв/м3 ти е цената на трошения камък, 65лв ти е цената с уплътняването и полагането!
24кг/см2 отиват пл.асфалтобетон, 150лв ти е цената заедно с полагането за асфалтобетона, леко е високичка ама са малко кв.-те!
25-30лв/м3 ти е цената на трошения камък, 65лв ти е цената с уплътняването и полагането!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Nukem написа:Така общо взето,
Намяри на кой да карам трошен камък на 25-30лв м3 и ще ти давам 20% от всеки курс!
с асфалт винаги ще излезе по-скъпо
за тия пари бетона ще свети, а и сигурно ще е много по-здрав
за тия пари бетона ще свети, а и сигурно ще е много по-здрав
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Nukem написа:Така общо взето,
Само че е 24кг/см2 при дебелина от 1 см. а минималната дебелина за полагане на плътна смес е 4 см. Така че разхода на квадратен метър е около 100кг. приблизително, а за площадка около 600 кв.м предполагам, че минималната цена на тон плътна смес с полагането няма да ти е под 200лв. А освен това сигурно ще се наложи да се положи и поне 5 см биндер, там тона ще е около 150лв.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Нали се сещаш зависи за къде става въпрос!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Намяри на кой да карам трошен камък на 25-30лв м3 и ще ти давам 20% от всеки курс!
Това мнение е леко казано несериозно, защо оставям да си помислят колегите, не знам що в тоя форум каквото и да напишеш се ще те наредят, аз тези цени не си ги измислям, на тях работим!
Само че е 24кг/см2 при дебелина от 1 см. а минималната дебелина за полагане на плътна смес е 4 см. Така че разхода на квадратен метър е около 100кг. приблизително, а за площадка около 600 кв.м предполагам, че минималната цена на тон плътна смес с полагането няма да ти е под 200лв. А освен това сигурно ще се наложи да се положи и поне 5 см биндер, там тона ще е около 150лв.
Това първото де си ги написал е ясно на всеки, виж цените де си ги писал, не знам за къде са! При нас цените който съм написал са актуални към днешна дата!
За кой град става въпрос да ти права оферта ,предполагам Варна ,че е сега набързо сметнах некои числа
...ако те интересува кое как се случва пиши на лично 
И с тия 4 см за тва за което ше го ползва е за никъде
има много неизвестни в момента какво има отдолу насипано ли е нещо и ако да на колко дебело ,земя ли е ако да трябва да се подготви и там отиват пари за машиносмени,матерял....късно е не ми се пише

И с тия 4 см за тва за което ше го ползва е за никъде
има много неизвестни в момента какво има отдолу насипано ли е нещо и ако да на колко дебело ,земя ли е ако да трябва да се подготви и там отиват пари за машиносмени,матерял....късно е не ми се пише
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
10 мнения
• Страница 1 от 1