Нужен ми е съвет за Мицубиши Паджеро...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Нужен ми е съвет за Мицубиши Паджеро...

Мнение от ms » 13 Юни 2006, 16:43

Накратко: много мой човек е решил да си вземе съответният джип- дълга база, 3.8 бензин, около 240 коня ако не греша... В случая става дума за покупка на нов от магазина, офертата според него, а и според мен си е добра - излиза 80к лева с ДДС. Колата ще е на фирма разбира се и де-факто ще дойде около 67к лева...

Интересува ме дали някой има преки наблюдения от последният модел. Слабите страни на модела ме интересуват- силните ги знаем ;) Надявам се да се намерят хора които са ползвали такава машина по предназначение- оф-роуд :twisted:

Да започна с недостатъците на колата за които се сещам аз: гори доста, частите няма да са от евтините... Оставям на вас да довършите списъка с недостатъци ...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Re: Нужен ми е съвет за Мицубиши Паджеро...

Мнение от 520i » 13 Юни 2006, 16:53

ms написа: гори доста, частите няма да са от евтините... .

Щом става дума за чисто нова кола,проблема за частите го остави на страна.Според мен това е едина от най-добрите Off road машини,баща ми има точна такава,какво и ти обяси и като се има предвит че въобще не я жали ( всяка събота и неделя е на лов по най-голямите камъняци) до сега не му е давала никакъв проблем.
Изображение

Аватар

Re: Нужен ми е съвет за Мицубиши Паджеро...

Мнение от ms » 13 Юни 2006, 17:07

520i написа:Щом става дума за чисто нова кола,проблема за частите го остави на страна.Според мен това е едина от най-добрите Off road машини,баща ми има точна такава,какво и ти обяси и като се има предвит че въобще не я жали ( всяка събота и неделя е на лов по най-голямите камъняци) до сега не му е давала никакъв проблем.

Май греша съм се изразил- нямам впредвид като се строши нещо, тогава е ясно че ще е по-скъпичко. Имах впредвид консумативите- докато е в гаранция плащаш колкото ти кажат и предполагам, че цифрите няма да са малки. Но това го броим като малкото зло- няма как без него...

Я дай малко повече инфо за колата- разход, поддръжка и т.н. И един въпрос само- успял ли е баща ти да намери място през което тоя джип да не мине :?: Аз лично с предният модел съм се мъчил много по баирите и никъде не ме е изоставяла колата :twisted: . Пред местата които минавах Чероки и Патрул се предаваха...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от W_Smith » 13 Юни 2006, 20:56

http://www.offroad-bulgaria.com/
Тук има компетентни по темата хора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Hooligan » 14 Юни 2006, 9:48

а що не си вземе Х5 да няма недостатъци? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 14 Юни 2006, 19:26

Hooligan написа:а що не си вземе Х5 да няма недостатъци? ;)

ms написа: Надявам се да се намерят хора които са ползвали такава машина по предназначение- оф-роуд

X5 и off-road са 2 взаимно изключващи се неща ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 15 Юни 2006, 21:17

Ами аз имам пряки впечатления от тва Митсубиши и е много добро като офроуд качества...по добро е от гранд чероки и X5 определено...Само че според мен много по-добро решение е Land Cruiser ,2 седмици се предвижвах с такъв джип в Гърция и честно се влюбих в тая машина...Офроуд способностите няма кво да ги коментирам ,а луксът,качествово на метериалите ,поведението на пътя...просто са на супер ниво...Та според мен за 60-70 хил. лв. най-доброто е Toyota Land Cruiser ;)
But does a human form display to those who dwell in realms of day

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Юни 2006, 21:44

имах познат с по стария модел на панчаревото :mhihi: и смени 2 нафтови помпи докато я имаше а струваха маика си и баща си иначе е готина жипка няма да съжалява

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Юни 2006, 22:46

от всички японски джипове на митсубишито са най-евтини оригиналите части, но според мен тойота си заслужава повече. а ако ще е само за оф роуд не знам защо гледа бензинка :roll:
Изображение

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 16 Юни 2006, 3:35

Hooligan написа:а що не си вземе Х5 да няма недостатъци? ;)

Щото разликата в цената е към 20-30к лева :winky:
D_I_D_O написа:
X5 и off-road са 2 взаимно изключващи се неща :wink:

Това прозвуча много грубо...
Не подценявай джипката ;)

ms написа:Интересува ме дали някой има преки наблюдения от последният модел.

Имам приятел с такъв джип кара го от 2 години 3.2 дизел ,ще почерпя информация и ще ти я споделя... :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 16 Юни 2006, 4:44

ммда преки - електричерски проблеми, по скоро с паленето. нема да се очудя ако не ще да пали за дни.

иначе си е добре.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

Аватар

Мнение от ms » 17 Юни 2006, 10:37

Благодаря на всички за помощта- явно не е толкова страшно положението, колкото лично аз очаквах.

Да отговоря на няколото зададени въпроса:

Не се търси Х5 поради 2 основни причини :arrow: Х5 и офроуд са 2 несъвместими се неща наистина (да ме извини Тошко, но това е положението) и все пак Паджеро-то е 6+1 места, което е другото предимство...
Поради "хубавата" ни нафта не се търси дизел, а и в момента наличен има 3,8 бензин.
Относно Land Cruiser-а и аз казвах, че трябва да се мисли и за него като вариант, но момчето има лоши впечатления от модела незнайно защо :dunno: :dunno: :dunno:
W_Smith, знам разбира се къде офроуд форума, но честно казано не смятам, че от там ще получа по-вярна информация. Не ме вълнуват данните на модела и как е издържал този или онзи тест, а преки впечатления... А няма нужда да ми предлагат 10 други модела които са подходящи за целта :arrow: това се получи миналата година когато се купуваше, но не нов, Джип Чероки- конкретните отговори бяха сигурно 4-5...

Отново благодаря на всички за помощта- май най-страшното при модела ще се окаже разхода на бензин :arrow: по каталог средно 11/100км. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 18 Юни 2006, 18:18

Нисан Патфайндер,Фв Туарег и Лендкрузер-зависи от парите и предназначението-Митсубишито е екзотика за много излищна пара-3,2 в6 бензинките бяха доста здрави като двигател,но ходова част,държане на пътя и спирачки са на престъпно ниско ниво(все пак колата е доста бърза,а спира като лада).Иначе извън пътя е солидна,но нищо по особено-не е нито ленд роувър нито тойота нито патрул.Ако ще гази в солидни лайна тойотата и ленда са най-добрия избор

Назад към Извън Темата