Невярна декларация - последици?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Невярна декларация - последици?
Здравейте. Тука в Германия, преди повече от година, ми взеха книжката и ме глобиха доста за алкохол
. Всичко отмина и наказанието изтече. Само че документа е тук и хората от българското посолство се мотаят една година и не го изпращат в БГ
. Ако обявя книжката за изгубена и си извадя нова, трябва да попълня декларация, че е загубена, но така ще излъжа. Мисълта ми е дали някой знае каква е глобата за невярно попълнена декларация за СУМПС. Административна ли е (парична) или е по сериозна (съдебни разправии).

Не искам много, искам всичко!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Re: Невярна декларация - последици?
Документно престъпление и си е бая сериозничко (то си пише под декларацията, че носиш наказателна отговорност) 

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Кой документ е в ДЕ и го мотаят- самата книжка ли? В смисъл Немците като са ти я взели са я дали в БГ посолството което трябва да я прати в БГ в КАТ откъдето ти да си я вземеш обратно?
Нещо странна ми се струва тая схема.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По-добре си изчакай по каналния ред, че за тая документна измама ще вземат да те осъдят по бързата и само, дето ще имаш досие за глупости после.
- Gari
- младши ентусиаст
-
Dr.Schnaps написа:Кой документ е в ДЕ и го мотаят- самата книжка ли? В смисъл Немците като са ти я взели са я дали в БГ посолството което трябва да я прати в БГ в КАТ откъдето ти да си я вземеш обратно?
Точно така колега.
Значи колеги, на 12 март 2011г. ме спряха за проверка и ми отнеха книжката за 8 месеца и глоба от 1800 евро. Платих си глобата, изтече ми наказанието и тръгвам да си търся книжката. Първо търся по адрес, в града в който живея, но от тук ми казват, че отнети документи се изпращат в най-близкото БГ посолство. Помолих адвоката ми да я потърси и човека я откри в БГ посолството в Берлин. Обадих се аз, от там ми казват, че ще я изпратят в 6 месечен срок. Този разговор го водим август месец 2011г. Викам си - Ще я пратят, ще си я изчакам. Мина сума ти време. Звънях във КАТ Пазарджик, от там ми казват, че трябва от външно министерство да я изпратят. Звъня аз във Външното от там ми казват, че нищо не могат да направят докато от Берлин не я пратят в БГ. Търся хората от Консулска служба Берлин - само информационен секретар. Получава се един омагьосан кръг. Не знам вече какво да правя и към кой да се обърна. Къде ли не звънях, с кой ли не говорих и резултата е нулев. За съжаление е така с Българското управление и служители...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
прочети чл. 313 от НК.
Едит: това е за деклариране на невярна информация.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти вече си звънял къде ли не и си обърнал внимание на всички възможни служби за книжката ти... ако сега решиш да се пробваш за декларацията, може и да ти издадат нова, а може и да направят проверка и да разберат, че имаш книжка, която е отнета и е в Германия... и да хапнеш дървото...
- Gari
- младши ентусиаст
-
jordanov написа:прочети чл. 313 от НК.
л. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева
Прочетох го...
Сериозна работа, особено за обикновен човек като мен. Остава ми само едно. Като се прибера в БГ, ще се обърна към адвокат и ще я съдя тая държава. Благодаря за отговорите колеги.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
тея в посолствата/ консулствата са мнооого зле. Бачкат само за разни цигани където висят там постоянно.
То не само по телефона и по мейла не можеш да се свържеш с тях, а като отидеш на място се държат ужасно нахално и пак те връщат.
Тъпото е че не можеш да си изкараш и немска книжка без БГ книжката.
Дано с адвокат се оправиш...
То не само по телефона и по мейла не можеш да се свържеш с тях, а като отидеш на място се държат ужасно нахално и пак те връщат.
Тъпото е че не можеш да си изкараш и немска книжка без БГ книжката.
Дано с адвокат се оправиш...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тва е пълен смех с тая бюрократщина. Книжката можеш да си я получиш единствено ако дойде по служебен път в КАТ където си на отчет. Топката е прехвърлена тука и най добре провери как да постъпиш ако е загубена от тях. Входящи номера протокол за иземване такива неща и малко да се размърдат да я търсят тия тука иначе може да си чакаш още години.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Gari
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Тва е пълен смех с тая бюрократщина. Книжката можеш да си я получиш единствено ако дойде по служебен път в КАТ където си на отчет. Топката е прехвърлена тука и най добре провери как да постъпиш ако е загубена от тях. Входящи номера протокол за иземване такива неща и малко да се размърдат да я търсят тия тука иначе може да си чакаш още години.
Колега, обадих се навсякъде където може. Даже говорих с някакъв човек от Външно министерство, който се занимава с проблеми свързани с консулски въпроси. Даже и той не може да помогне. Берлин ми е на 800 км. Аз не мога ей така да хвърля 300-400 евро, за да ходя да си я търся на място и да се разправям с тях. За отношение няма да говоря. Ужас направо. Ама това е. Нали ние си ги избираме управляващите...Утре ще говоря и с посланика и с един адвокат в БГ и ще видим какво ще стане.
Между другото имам много документи, но повечето са за съда и за глобата и други глупости, но за книжката не пише нищо.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Апропо - извади си немска книжка
ПС След немската книжка, може да опиташ и за гражданство и тн екстри, и зарязвай подобни недомислици...

ПС След немската книжка, може да опиташ и за гражданство и тн екстри, и зарязвай подобни недомислици...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
cod-cdbp написа:Апропо - извади си немска книжка![]()
не знам със сигурност,но мисля даже че е длъжен след 6-тия месец да си извади такава..
но не знам дали няма да му приберат българската преди това

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Gari
- младши ентусиаст
-
В Германия може да се кара с българска книжка неограничено време. Няма проблем. Иначе и немска можеш да си извадиш. Не помня колко беше, но е много ниска цената. Кандидатстваш за немска и те проверяват и ако не си направил нищо ти ч издават.
Не можеш да си вземеш гражданство тук. Почти, казвам почти е невъзможно. Проблема е ако се кара с БГ номера.
Много се дразнят полицаите. Правят проблеми, снимат колата и като те видят след месец-два и пак почват проблемите.
Изпитано е вече...
Не можеш да си вземеш гражданство тук. Почти, казвам почти е невъзможно. Проблема е ако се кара с БГ номера.
Много се дразнят полицаите. Правят проблеми, снимат колата и като те видят след месец-два и пак почват проблемите.
Изпитано е вече...
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
не използвай фалшива книжка , и не си обявявай твояйта за изгубена или ... , вземай официални отговори от всички инстанции и институции в БГ или Д ще ти трябват на по късен етап ,,,,,,,, стискай зъби и имай търпение
, а повода за това , че са тия взели 

15 мнения
• Страница 1 от 1