Нещо ново за стационарните спийд камери?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Нещо ново за стационарните спийд камери?
Колеги, защо не казвате, че има нови камери на Търговище и Шумен? Не бях пътувал много време и миналата седмица ги забелязах. Освен тях, къде на други места са поставили нови камери, знаете ли?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
FuRoRR написа:Club BMW написа:Тази камера TraffiPax TraffPhot III-SR, излъчва на честота - К Band 24.125Ghz
Такава камера е монтирана на пътя Бургас - кв.Ветрен по посока Бургас.Вечерта имам чувството че светкавицата не може да зареди от непрестанното святканеТака че внимавайте със скоростта при слизане от магистралата. http://g.co/maps/w3mxj Казват че за седмица е приготвила честитки на около 800 човека.
Ако е такава камерата и излъчва на К - честота, значи се хваща от радар детектор!
Мисля, че направих максималното за моя си защита - навигация с последните карти и позиции на стационарни камери и полицейски засади+ радар детектор.От там нататък разчитам и на късмет.
mishoval написа:FuRoRR написа:Club BMW написа:Тази камера TraffiPax TraffPhot III-SR, излъчва на честота - К Band 24.125Ghz
Такава камера е монтирана на пътя Бургас - кв.Ветрен по посока Бургас.Вечерта имам чувството че светкавицата не може да зареди от непрестанното святканеТака че внимавайте със скоростта при слизане от магистралата. http://g.co/maps/w3mxj Казват че за седмица е приготвила честитки на около 800 човека.
Ако е такава камерата и излъчва на К - честота, значи се хваща от радар детектор!
Мисля, че направих максималното за моя си защита - навигация с последните карти и позиции на стационарни камери и полицейски засади+ радар детектор.От там нататък разчитам и на късмет.
Ей тва нЯщо горе го изучих доста обстойно и моа ви кажа следното - гадината излъчва на Х-банда (не на К), обаче "лъчението" е само 20-30 метра - т.е. колата вече е в обхвата на камерата, когато антирадарът започва да пищи... което пък обезмисля антирадара...

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
mishoval написа:FuRoRR написа:Club BMW написа:Тази камера TraffiPax TraffPhot III-SR, излъчва на честота - К Band 24.125Ghz
На КЦМ е такава камерата. Аз съм с 9445 и съм изключил К-то, заради повечето ел.врати, та като минавам и не пищи, даже преди малко пак минах. Другият път ще включа К-то да видим.

А интересно дали снима тази камера на КЦМ като минаваш от Пловдив към Асеновград - демек като й идваш в гръб? Логиката е да снима, но една вечер всички бяхме намалили на 55-60км., а едно Е90 ни изпревари отляво с поне 80 всички, точно до камерата, и не светна?
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
BorisBMW написа:Логиката е да снима, но една вечер всички бяхме намалили на 55-60км., а едно Е90 ни изпревари отляво с поне 80 всички, точно до камерата, и не светна?
Колега, до колкото ми е известно, тези камери са с инфрачервени светкавици. Това, че не е блеснала е нормално. Също така четох, че новите камери сработват при скорост с 10км/ч и повече над ограничението, така че внимавайте.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък чух, че е на 10% от скоростта, на която е настроена - демек там е 60км., би трябвало на 66км., да снима.
На мен тази камера не ми е проблем, вече си я знаем, въпросът е за другите камери на другите пътища, където не ги знаеш. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На 10км/ч над позволеното снима тази на КЦМ и аз знам, че си свети. Един приятел го "светнаха" още първите дни

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
И мен ми казаха, че така свети, че правила ден направо.
Та затова питах дали като идваш пт Пловдив - демек в гръб, дали снима? Не, че дори и да ми кажат, че не снима, ще мина с повече, просто ми е интересно. 

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
На К засича при мен камерата с Кобра 9445, но от 100 метра някъде... Иначе на абсолютно всички врати на бензиностанциите до Пловдив се включи К-то, аз затова и го бях махнал, та сега се чудя има ли смисъл да го оставя.. 

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
ktv написа:Колеги, защо не казвате, че има нови камери на Търговище и Шумен? Не бях пътувал много време и миналата седмица ги забелязах. Освен тях, къде на други места са поставили нови камери, знаете ли?
На пътя София-Русе,на разклона за Плевен.
BorisBMW написа:На К засича при мен камерата с Кобра 9445, но от 100 метра някъде...
Стационарките засичат от 10-20-30 метра (така че да могат да снимат номера) - така че ако не пищи антирадара на близка дистанция - фалшива тревога

А К-банда е най-масовият - хващал съм го и на магистралата на абсолютно голо поле

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Всички камери излъчват!Проблемът е,че изчисляват скороста на колата чрез 2 снимки и разстоянието,което тя изминава между тях за определено време!Но ВСЯКА камера използва НИСКОЕМИСИОНЕН РАДАР ,за да засече ,че пред нея преминава кола,за да направи 2-те снимки!Друг е въпроса,че 99% от т.н. радарни детектори не могат да засекат НИСКОЕМИСИОННИЯ РАДАР НА КАМЕРАТА или поне от нужното за реакция растояние!.Мога от опит да твърдя,че Valentine One може да засече всички камери от над 300-400м,ако снимат фронтално и поне 200м,ако снимат в гръб задния номер на колата!
Другия проблем е,че и повечето бензиностанции използват същите сензорни системи за влизаща в бензиностанцията кола на т.н. К-честота и това дава доста грешни сигнали,но Valentine One има брояч на сигналите и ако приближавам бензимостанция с 2 К-сиганла,значи има и камера!
Скоро засякох и патрул с мобилна камера на Ка-честота от новите Английски между Ловеч и Севлиево (повечето са на X-с български радари),полицаите в която се спогледаха изумени как е възможно BMW на прав участък и без ограничение да кара с точно 90км/h, а Valentine One пищеше като побъркан от 2 завоя по-рано!
p.s.инвестицията в добър детектор се изплаща за един сезон!Под добър -Valentine One и някои модели на Beltronics
Тепърва ще се купуват нови камери,ще им се сменят местата,ще има неволно паркирани в банкета цивилни коли на кат с камери на задното стъкло и т.н. и GPS- радарите и системите само успокояват,че си "защитен" и глобата става още по-солена!!!
Другия проблем е,че и повечето бензиностанции използват същите сензорни системи за влизаща в бензиностанцията кола на т.н. К-честота и това дава доста грешни сигнали,но Valentine One има брояч на сигналите и ако приближавам бензимостанция с 2 К-сиганла,значи има и камера!
Скоро засякох и патрул с мобилна камера на Ка-честота от новите Английски между Ловеч и Севлиево (повечето са на X-с български радари),полицаите в която се спогледаха изумени как е възможно BMW на прав участък и без ограничение да кара с точно 90км/h, а Valentine One пищеше като побъркан от 2 завоя по-рано!

p.s.инвестицията в добър детектор се изплаща за един сезон!Под добър -Valentine One и някои модели на Beltronics
Тепърва ще се купуват нови камери,ще им се сменят местата,ще има неволно паркирани в банкета цивилни коли на кат с камери на задното стъкло и т.н. и GPS- радарите и системите само успокояват,че си "защитен" и глобата става още по-солена!!!

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Beltronicsa ми засича този вид камери на Ка, но от доста близко.В началото при монтирането я засичаше от далече, но в момента само от близо. Явно въпрос на настройка.
Останалите от 200-300 м си ги лови . От доста време мисля и аз да мина към Valentine One така, че ако има желаещи за Bel на лс
Преди седмица м-у Елхово и Лесово видях странен модел камера... доста малка на половината на останалите.
Останалите от 200-300 м си ги лови . От доста време мисля и аз да мина към Valentine One така, че ако има желаещи за Bel на лс

Преди седмица м-у Елхово и Лесово видях странен модел камера... доста малка на половината на останалите.
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3