Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...
Модератор: Общи модератори
Re: Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...
Номерът на елините: Искаме да вземаме, без да даваме
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=413669
Докато цяла Европа трепери над проблемите на Гърция, които могат да повлекат надолу цялата еврозона, някои гърци цинично признават, че искат да продължат да лежат на гърба на останалите. Сред тях е Димитри Панаглос, който в навечерието на изборите се разхлажда с чаша бира в Атина, въпреки че кризата е ударила и него. Панаглос продава на туристите карикатури и наскоро е загубил ателието си и дома си. Философията му за живота обаче не е променена.
"Ние, гърците, всичките сме крадци. Хората не го знаеха по времето на драхмата. Но когато се присъединихме към еврозоната, всички разбраха. Започнахме да вземаме назаем, без изобщо да предвиждаме изплащане. Просто това е гръцкият начин", обяснява Панаглос. "Ние сме гърци, не сме европейци. Затова имаме по две цени в кафенето - една за чужденци и една евтина за гърците. Европа никога не е разбирала Гърция - тя е страна, където вземаш от чужденците, а не даваш", добавя цинично гъркът.
И докато подобни измекярщини се прилагат само от пишман БГ бизнесмени и хотелиери (които хич не са малко за съжаление де
) - очевидно това е в кръвта на гърцките мангали 
Докато цяла Европа трепери над проблемите на Гърция, които могат да повлекат надолу цялата еврозона, някои гърци цинично признават, че искат да продължат да лежат на гърба на останалите. Сред тях е Димитри Панаглос, който в навечерието на изборите се разхлажда с чаша бира в Атина, въпреки че кризата е ударила и него. Панаглос продава на туристите карикатури и наскоро е загубил ателието си и дома си. Философията му за живота обаче не е променена.
"Ние, гърците, всичките сме крадци. Хората не го знаеха по времето на драхмата. Но когато се присъединихме към еврозоната, всички разбраха. Започнахме да вземаме назаем, без изобщо да предвиждаме изплащане. Просто това е гръцкият начин", обяснява Панаглос. "Ние сме гърци, не сме европейци. Затова имаме по две цени в кафенето - една за чужденци и една евтина за гърците. Европа никога не е разбирала Гърция - тя е страна, където вземаш от чужденците, а не даваш", добавя цинично гъркът.
И докато подобни измекярщини се прилагат само от пишман БГ бизнесмени и хотелиери (които хич не са малко за съжаление де

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Номерът на елините: Искаме да вземаме, без да даваме
И докато подобни измекярщини се прилагат само от пишман БГ бизнесмени и хотелиери (които хич не са малко за съжаление де) - очевидно това е в кръвта на гърцките мангали

Фръкни до гърция и виж дали имат 2 цени както се пише в тая съмнителна статия,зарежи тея неща младежо ,гърците не са цвете за мирисане,нито начина на живот им разбирам,нито почивките им събота и неделя нито работното им време,нито пък жените им с големите з... но съвсем друг е въпроса на интересите на народа им,я виж боко като кажат от европа-вдигаме акцизите-пръв е,без да се има в предвид че сме криза и народа няма възможностите,така че не ми обяснявай,тези ,гърците ,ще направят някакви рестриктивни закони,ще живеят в заеми но заплатите им ние няма да ги достигнем и след 5 години сегашните им нива...BTW и ние сега взимаме некакви заеми и познай на какви лихви-над 6% та до 10%...та сметай какво ще стане
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

да разпознавате главните участници в горната част на таблицата

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Е.Димитров написа:интересите на народа им,я виж боко като кажат от европа-вдигаме акцизите-пръв е,без да се има в предвид че сме криза и народа няма възможностите,така че не ми обяснявай,тези ,гърците ,ще направят някакви рестриктивни закони,ще живеят в заеми но заплатите им ние няма да ги достигнем и след 5 години сегашните им нива...
Бате, ти верваш ли си - че гръцките политици ги интересувал гръцкия народ?

И това изказване малко позакъсняло ми се струва. Преди няколко години, когато от ЕС искаха да правят каквото вече ефективно правят сега, а пък ония правиха ефективни стачки и затваряха границите - тогава целокупното българско селячество ревеше от кеф "Ей тва е народ! Вижте как си защитава интереса, а ние мълчим!". Но гърчолята вече клекнаха, след като осъзнаха, че по-добре с вазелин, отколкото без - и вече си признават в прав текст, че това, което искат е безумие:
"Стандартът ни на живот до 2009 г. значително надвишаваше производителността на икономиката ни. Това може да продължава няколко години, но не вечно, освен ако не си намерите покровители, които да ви издържат. Ако успеете да убедите останалия свят, че сте прекрасни и красиви и те трябва да ви плащат за удоволствията – ок, чудесно. Но обикновено не се получава така в живота. Гърция успяваше да прави това до 2009 г., но то не беше устойчиво. И оттогава сме в процес на пренастройка. Първият етап на този процес е да понижиш стандарта си на живот. Трябва да приемем това. И после да обсъдим какъв тип модел на растеж ни е нужен, за да почнем отново да се развиваме. Но трябва да минем и през първата част. Мисля, че мнозинството гърци са я приели, но има още такива, които си мечтаят, че има магически начин да се върнем преди 2009 г. Това е безумие."
ПС А в напълно либерализираните сектори, където няма грам държавна регулация (и напр. 280 евро добавка към заплатата, за това, че си миели ръцете

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
radio_manbg написа:Отностно почивката в Хърватска - водата е мега чиста, но липсата на ситен пясък ме отблъсква. Като оставим това единствено мое съображение, природата е ... забележителна, даже тази година с приятелката ще се метнем до - Плитвичките Езера
две нощуви за двама = 30 евро
Мисля, че е добре.
Поздрави
Прати му го тва на zazomazo на Л.С., че той Хърватия само на картинка и на Европейското е виждал. Поне и тва да види и да каже че 50 евро в гърция е по-евтино от 30 евро в Хърватия. То ясно че вкус другарче няма, ама да казваш на черното бяло е съвсем друго

ineedmoney написа:radio_manbg написа:Отностно почивката в Хърватска - водата е мега чиста, но липсата на ситен пясък ме отблъсква. Като оставим това единствено мое съображение, природата е ... забележителна, даже тази година с приятелката ще се метнем до - Плитвичките Езера
две нощуви за двама = 30 евро
Мисля, че е добре.
Поздрави
Прати му го тва на zazomazo на Л.С., че той Хърватия само на картинка и на Европейското е виждал. Поне и тва да види и да каже че 50 евро в гърция е по-евтино от 30 евро в Хърватия. То ясно че вкус другарче няма, ама да казваш на черното бяло е съвсем друго

сладур, аз пък ще ти пратя квитанцията с такса за паркиране за ден на лека кола на стойност 30 /тридесет/ евро от Дубровник...дето съм го виждал само на картинка

смятам, че ти е време да си извадиш главата от задника и да видиш, че света не е само черно и бяло

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
За обикновенния европеец и грьк няма никаква криза това не ви ли стана ясно имат си социялно осигуряване помощи и тн.Това 4е на нас ни втьлпяват колко са зле е една огромна пропаганда да не гледаме ние ква трагедия сме.
Мога ли да помоля за малко повече информация почивалите в Хърватска и Черна гора.Курорти, път до там и т.н...
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
НамерихТЕ се и вие за какво да се "дрънкате" къде ни дръсат повече... мисля че вече на всички е ясно че каквото и да става -> поскъпва ракията*
*
- Учителката в час по физика :
-Какво ще се случи , ако едно всеразрушаващо гюле се удари в една неразрушима стена ?
Децата пресмятат , мислят , а Иванчо вдига ръка .
-Кажи , Иванчо.
-Ще поскъпне ракията , госпожо.
-Как така ...
-Ами така! Тате казва , че в тая шибана държава (и не само) каквото и да се случи , в крайна сметка поскъпва ракията .
Та навсякъде има какво да се види и дето да си заслужава времето и парите. Гърция, България, Хърватска, Италия, Испания и къде ли още не... няма смисъл да спорите на дребно. Дайте по-добре малко поградивно и кажете как и къе в Гърция си заслужава сега. И заслужава ли си или трябва още малко да се почака
Поздрави
*
- Учителката в час по физика :
-Какво ще се случи , ако едно всеразрушаващо гюле се удари в една неразрушима стена ?
Децата пресмятат , мислят , а Иванчо вдига ръка .
-Кажи , Иванчо.
-Ще поскъпне ракията , госпожо.
-Как така ...
-Ами така! Тате казва , че в тая шибана държава (и не само) каквото и да се случи , в крайна сметка поскъпва ракията .
Та навсякъде има какво да се види и дето да си заслужава времето и парите. Гърция, България, Хърватска, Италия, Испания и къде ли още не... няма смисъл да спорите на дребно. Дайте по-добре малко поградивно и кажете как и къе в Гърция си заслужава сега. И заслужава ли си или трябва още малко да се почака

Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Някой ходил ли е до Кавала и околностите?
Дайте ми препоръки за хотели в началото на Октомври.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Наши приятели се върнаха тези дни от Халкидики. Бяха в 5-звездния хотел Океания, който на база бил супер, но дотам. Дали са 2 двойно повече пари сравнимо с Албена(хотел Боряна, където храната била супер, единствено остарялата база е минус за целия комплекс, но пък такава плажна ивица няма другаде)и в крайна сметка са им дали...скапана храна! Малката 9 дена карала на пържени картофи и хляб защото нито едно нещо направено от "месо" не ставало за ядене!
И зеленчуците не ставали! А ако ви кажа, че за 9 дена не са влезли във водата защото била пълна с...морски таралежи?
Страхотният плаж бил с 2 реда шезлонги и толкова.
Да ходи, който е луд в гърция!
Ние миналата година бяхме веднъж в РИУ Долче Вита на Златните и останахме мега-доволни! Храната супер, базата, анимацията пък беше НЕНОРМАЛНА дори за възрастните!
Сега сме в РИУ Хелиос Бей на Обзор и от няколкото часа имам само добри впечатления.
Иначе през миналото лято се прекарах с една оферта между Свети Влас и Елените на хотел уж 5 звезди - Зорница Сендс и Спа. Не знам кой идиот му е дал 5 звезди на това, но всичките 4-звездни, в които съм бил са поне 2 нива над този. Скапана храна и няма плаж - само камъни. Цената ме подлъга тогава защото нямаше друга такава на хотел 5 звезди.
Бих препоръчал и хотел Хермес в Царево, където минуса е само малкия плаж. Чешки е, построен през 2008-ма май беше със страхотна храна и уют.
Гърция да я махат от картата направо, свикнали са все някой нещо да им дава, но поне от мен няма да видят кяр, макар през 2002-рана бала ми да бяхме там.
Миналият ден едни познати се върнаха очаровани от Испания, за Турция само хубави неща знам, а в Хърватска в много красиво ако някой държи да излиза извън нашето Черноморие, което също като гръцкото море е пълно с кур-капани, но се намират и много хубави оферти.

Да ходи, който е луд в гърция!
Ние миналата година бяхме веднъж в РИУ Долче Вита на Златните и останахме мега-доволни! Храната супер, базата, анимацията пък беше НЕНОРМАЛНА дори за възрастните!
Сега сме в РИУ Хелиос Бей на Обзор и от няколкото часа имам само добри впечатления.
Иначе през миналото лято се прекарах с една оферта между Свети Влас и Елените на хотел уж 5 звезди - Зорница Сендс и Спа. Не знам кой идиот му е дал 5 звезди на това, но всичките 4-звездни, в които съм бил са поне 2 нива над този. Скапана храна и няма плаж - само камъни. Цената ме подлъга тогава защото нямаше друга такава на хотел 5 звезди.

Бих препоръчал и хотел Хермес в Царево, където минуса е само малкия плаж. Чешки е, построен през 2008-ма май беше със страхотна храна и уют.
Гърция да я махат от картата направо, свикнали са все някой нещо да им дава, но поне от мен няма да видят кяр, макар през 2002-рана бала ми да бяхме там.

Миналият ден едни познати се върнаха очаровани от Испания, за Турция само хубави неща знам, а в Хърватска в много красиво ако някой държи да излиза извън нашето Черноморие, което също като гръцкото море е пълно с кур-капани, но се намират и много хубави оферти.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

deyan-enchev написа:Някой ходил ли е до Кавала и околностите?
Аз мога да кажа само, че точно в Кавала е доста по-скъпо от околните села-курорти и пътя през Златоград е ужасен
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BMWPOWERRR_ACM написа:Да ходи, който е луд в гърция!
само не разбрах защо?
това че твойте приятели са отишли не където трябва означава, че навсякъде е така

морски таралежи наистина има надоло, но те са само в определен период, общо взето като е яката жега (ама то кой ходи в тея месеци в гърция като там постоянно е 30+ градуса)
Аз съм ходил на различни места в Гърция, но всяка година по два пъти за кратко ходим при едни познати в Аспровалта (понеже е на 300км от нас, а и може да отидеш на плаж октомври) което си е село, нещо като Ахтопол, по-голямата част е вилна зона и хотели има малко в централната част, предимно по-стари малки хотелчета. Общо взето това е най-слабо развитата част от курортите в Гърция... ми там плажната ивица е широка около 17 - 20 метра, дълга е няколко километра (над 5), пясъка е ситен и чист, а таралежи няма през целия сезон.
Понеже не е толкова развита туристически цените по ресторантите са по-ниски от тези на ресторантите в по-развитите курорти. (които са надоло)
Както казах ходим при едни приятели от БГ които имат нещо като , семейно хотелче, къща на два етажа с по четири стаи на етаж (стайте са за трима с кухненски бокс, баня и тераса), вънка на двора има две навесчета (барбекюта) ако не ти се ходи всеки ден на ресторант може да врътнеш нещо на скарата.
А за това коет му е по-хубавото на Гърция съм го написал в предното си мнение на първата страница.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аами то е ясно, че не навсякъде ще е така. Ти щом продължаваш да ходиш на същото място, значи си улучил и ти е харесало.
За таралежите...ходиха преди 2 седмици, което не си е баш сезона.
Но самите гърци не заслужават да им пълним курортите.
То не, че нашите са много заслужили, но...
За таралежите...ходиха преди 2 седмици, което не си е баш сезона.
Но самите гърци не заслужават да им пълним курортите.
То не, че нашите са много заслужили, но...

In God we trust, all others we track.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
© написа:deyan-enchev написа:Някой ходил ли е до Кавала и околностите?
Аз мога да кажа само, че точно в Кавала е доста по-скъпо от околните села-курорти и пътя през Златоград е ужасен
Ами добре 10х за информацията.
Гледам близки дестинации като Кавала, понеже не ми се пътува много надалеч от БГ с детето, че е малък още.
Някой идея за околностите на Кавала (пък дори и в самия град да е) - хотели, вили, хубави места за 3-4 нощувки ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.