Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....

Мнение от Gqbriel » 13 Юли 2012, 9:46

alx написа: Щото не сте виждали i7 в лаптоп къв атомен реактор е... ем е със солид стейт диск...

Взимай квото ти харесва и така...

:ok: :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Юли 2012, 18:21

Nistel написа:Като човек занимаващ се със сервизна дейност на лаптопи от немалко време мога да ти кажа, че бягам от НР като дявол от тамян. Порочната слава на Павилионите е основно заради DV6000 серията им - АМД с Нвидиа 8*00. Такова поголовно умиране на лаптопи не съм виждали с друг модел. Още повече НР правят мръсни номера и не признават за проблемите, когато другите компании заменяха безплатно дънни платки дори извънгаранционно заради гафа на НВидиа.

Сегашните модели им са по-стабилни, но като цяло имайки поглед на целия асортимент, който продават лаптопи, компютри, принтери и тн не бих препоръчал тази марка освен високите им класове - например Елитбук лаптопите. Особено пък изцяло АМД варианта, който си си набелязал.

Друго, което да избягваш вмомента е ДЕЛ и модела има 5110 - много хора се подлъгват от изгодните оферти за този модел, но после съжаляват безкрайно. Има много сериозни проблеми с охлаждането, самия корпус е недостатъчен за хардуера, който са сложили в него. Разбира се почистването става с пълно разглобяване.

Няколко думи и за Тошиба - добри модели, малко скъпи за това, което предлагат, НО имай предвид, че стигне ли се до сервиз ще ти се приплаче. Имат отвратителни сервизни условия и търсят и най-малката причина да ти откажат гаранция. После цените са баснословни - искаха 900лв за дисплей на лаптоп от 1000лв и 50лв диагностика, без които не искаха да го върнат на клиента.

Съветвам те да се насочиш към марки като Асус, Асер, Леново с Интел процесори. Ако няма да се играят игри основно задължително с Интел-ска видеокарта.

Не приемай мнения от хора имали допир до 1-2-3 лаптопа и следователно много разбират. Форумите като цяло не са добро място за избор за съжаление. По-добре се поразходи по фирмите и говори с хората какво ще ти предложат. В крайна сметка ако си доволен на това лаптопа да изкара колкото гаранцията и някой месец отгоре каквото и да вземеш става, но за мен не е разумно.

Колега,да те питам нещо.
Все съм се замислял да си отворя лаптопа за го почистя,но все ме хваща страх :oops:
Дали си запознат с начина на отваряне на fujitsu lifebook ah550 - и имали начин да се почисти под клавиетурата?
Благодаря!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....

Мнение от Gqbriel » 13 Юли 2012, 19:33

Гугъл знае всичко пиши модела после dissasemble diy и си ти кво се плашиъе толкова, а за под клавиатурата само спрей с въздух под налягане и си направи схемичка с болтчетата

Пс най-трудни са маковете и сони другото е опростено доста откъм сглобка
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 14 Юли 2012, 2:08

Имайте предвид че почистването на праха само по себе си дава минимален ефект...

ако почиствате с цел да се подобри работата на машината задължително смяна на паста ! :yes:

Вече е друга бира ако просто виждате между копчетата някоя обелка от фъстък и ви дразни.... :D :D :D :D
Колегата с fujitsu lifebook-a мисля че нещата са сходни с твоя :
Ще имаш достъп да почистиш около клавиатурата :

http://www.youtube.com/watch?v=dP_AfN_xLvw
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 14 Юли 2012, 8:41

Правилно ти е казал колегата. За да има ефект се разглобява до дупка. Сваля се дъното, сменят се всички пасти, термолепенките ако са много стари и се смазва вентилатора.

Моя съвет е ако нямаш опит и не си разглобявал лаптоп да оставиш това на някой сервиз. Много пипкава работа, много и различни болтчета а пластмасите ако е грял много направо се ронят.

Това за Сони и Apple най-вече изобщо не съм съгласен. Макар да не е лесно като да отвориш едно капаче отдолу тези лаптопи са едни от най-кадърно направените и се разглобяват много приятно. Още повече за маковете си има сайт в който е дадена стъпка по стъпка всяко болтче и всеки конектор откъде се маха с HD снимки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 14 Юли 2012, 12:15

Nistel написа:
Не приемай мнения от хора имали допир до 1-2-3 лаптопа и следователно много разбират. Форумите като цяло не са добро място за избор за съжаление. По-добре се поразходи по фирмите и говори с хората какво ще ти предложат. В крайна сметка ако си доволен на това лаптопа да изкара колкото гаранцията и някой месец отгоре каквото и да вземеш става, но за мен не е разумно.

Тук много не съм съгласен, колега ;)
Говориш като продавач в магазин .. а точно на тях много не трябва да се вярва, особено , ако нямаш познати.
Точно форумите( е не може би този),а не по фирмите,ще прочетеш изказвания на нормалните хора купили си даден продукт.
Има си и един много добър бг форум за това.
Има си и други за сравнения и т.н., но мисля, че ти като запознат с материята ги знаеш.
Вярно, че има платени форуми и хвалят нещо пред другото, но пък какво остава за продавачите, дето те преценяват на секундата колко знаеш и гледат да ти набутат това което не може да го продаде на никой :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 14 Юли 2012, 12:42

от долу на компа имам едно малко капаче,което се държи само на щипка и може да се маха.
Над него има надпис - да не се маха филтъра при включен компютър.
Това някакъв прахо-събирач ли е или..... в смисъл дали не е някаква прахо-отводна система.
Първия път когато го отворих,имаше доста напластен прах :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Юли 2012, 20:25

Я да ползвам темата да попитам . Смотан процесор с добра видео карта , върши ли работа за обикновени игри и свързване с ТВ за ХД филми (примерно до 10ГБ Рипове) .
Да речем процесор Intel B960 2.2 Ghz + GT610 1GB + 4 GB Ram :roll: А същото нещо с Радеон 7470 1ГБ ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 14 Юли 2012, 23:28

acho.rs написа:Я да ползвам темата да попитам . Смотан процесор с добра видео карта , върши ли работа за обикновени игри и свързване с ТВ за ХД филми (примерно до 10ГБ Рипове) .
Да речем процесор Intel B960 2.2 Ghz + GT610 1GB + 4 GB Ram :roll: А същото нещо с Радеон 7470 1ГБ ?

Този процесор е по-добър от i3 първо поколение ядрото му е като на i3 второ последно за сега поколение при определени условия дава много яка производителност

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Юли 2012, 9:40

екс ауди фенът... точно тази конфигурация взех миналата седмица за подарък, вградена в леново... само че се понабутах с видеото, щото от любимата ми фирмичка за компове не ме предупредиха... въпроса беше, че на една и съща цена го даваха с джи форс 520м, и с 630м :banghead: ... компютърчето си е супер, ако го не разнасяш много :mhihi:
за тва иде реч: http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Z570Am-40111

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Юли 2012, 21:28

Владо написа:екс ауди фенът... точно тази конфигурация взех миналата седмица за подарък, вградена в леново... само че се понабутах с видеото, щото от любимата ми фирмичка за компове не ме предупредиха... въпроса беше, че на една и съща цена го даваха с джи форс 520м, и с 630м :banghead: ... компютърчето си е супер, ако го не разнасяш много :mhihi:
за тва иде реч: http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Z570Am-40111

Асус и Ейсър с Радеон 7470 и ГТ610 съответно са със 100 кинта надолу ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Юли 2012, 21:32

Нещо интересно :)
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата