почивка в Родопите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46
Мечтае да кара: bmw e30

почивка в Родопите

Мнение от devil_r » 06 Юли 2012, 18:22

Здравейте. С жена ми мислим да ходим следващия месец на почивка в Родопите, но се чудим къде. Търсим да е в градче където има къде да излезеш, заведения и т.н. Някой ако може да помогне дори и с конкретен хотел ще съм му много благодарен.

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: почивка в Родопите

Мнение от Механджията » 06 Юли 2012, 21:24

един съвет - отделете си 4-5 дни и всяка вечер оставайте на различно място - из Родопите се ходи не заради заведенията, а заради природата и разходките :) отвори си една карта, набележи си няколко места и състави маршрут... във всяко градче има къде да се остане, има си механички... като цяло обаче есента ще е много по-красиво според мен
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 06 Юли 2012, 23:46

Прекрасно място за почивка си избрал, колега :)
На мен Родопи ми е любимата планина в БГ....
Ако се насочиш към Западни Родопи, първо пътят ще ти хареса много през Буйновското ждрело (прекрасен планински път), може да отседнете в хотел Ягодина в с. Ягодина и да се разходите до Триград, има и асфалтиран път до Девин и Доспат. Може да посетите пещерите в района - Дяволското гърло, Ягодинска пещера (особено ако има и гид, който да ви преведе през необлагородената част) Малко инфо за нощувка http://yagodina-bg.com/pricesbg.htm и http://www.visitrhodopes.com/?page_id=2 и на двете места съм нощувала, препоръчвам :-)
Ако пък се насочиш към Източните Родопи в района може да се посети Каменната сватба, Перперикон, Каменните гъби.... Дяволският мост, недалеч от гр. Ардино, има еко пътека през с. Дядовци, невероятен мост, особено ако се види рано сутрин....Където и да отседнеш в Родопите, там е друго измерение...хората се много работливи и отзивчиви! Злоба, лицемерие, напрегнато ежедневие, перчене с ма`кови дрешки - няма!!!!
И, както каза колегата по-горе, там не се ходи заради заведенията, макар, че няма да останете гладни и жадни ;)
Дано се решите да отидете :-)

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2012, 12:51

ако търсиш планина и бягство от жегите насочи се към западните Родопи. Там, както казваше един учител по литература, лятото е три дни и ако си пиян може и да го пропуснеш

Потребител
Аватар
Кара: "98 Е36,"03 Е46
Мечтае да кара: F30 M

Мнение от Bond » 09 Юли 2012, 0:18

Наистина прекрасна планина и чудесно място за почивка.Днес се прибрах от там,но хич не ми се тръгваше.Природата е уникална,такива гледки трудно можеш да видиш другаде в България.Ако посетиш региона ще разбереш сам за какво говоря.Аз лично бях в местността "Орфееви скали" на 7 км. над Смолян и нямам думи да опиша красотата на това място.Ако решиш да се насочиш на там мога да ти препоръчам 1 местенце,където ние бяхме отседнали.http://www.orfeevi-skali.com/ ето това е сайта на хотелчето.Собствениците са адски свестни и народни хора.Храната се приготвя на място в момента и готвят доста добре.Под пресни картофи,тук разбират набрани сутринта,ядох домашно сирене,каквото не бях опитвал от много години,а ракията е с висок градус :).Заприлича на реклама,но всичко е истина.Хотелчето се намира точно срещу хижа"Смолянски езера" а тя е доста известна в района и лесно се намира.Нощувката през летния сезон е 15 лева на човек и ако не търсиш 5 звезден лукс си струва всяка стотинка.Колкото до кръчмите,наоколо има доста а както казах Смолян е само на 7-8 км и там можеш да намериш всичко.
Последна промяна Bond на 09 Юли 2012, 22:18, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от edinak222 » 09 Юли 2012, 13:00

Колега,бих ти препоръчал Велинград,мн.заведения,мн.басеини,мн.природа,спа процедури,вечер е прохладно и пиятно ,през деня е супер за плаж,няма да съжаляваш !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 10 Юли 2012, 15:06

Колега,аз съм си с чиста балканска жилка и като по-малък обикалях насякъсе с нашите...Така че ако искаш истинска хладина и само разходки в гората - бих ти препоръчал Борово. :) По пътя за Кръстова гора. :) Има едно много хубаво хотелче което е буквално в гората... :) Но не е за повече от 2 дена престой защото просто ще ви стане скучно :) Иначе в Стрелча също е прекрасно но не е точно в родопите. Това не значи че не е хладно ! Има дискотека,плаж, и планина за разходки но отново не е за повече от 2-3 дни. ;) Ако решите да обикаляте - отваряте картата набелязвате 5-6 места и всяка вечер спите на различно място... Доста пъти сме обикаляли така с нашите.. и то не само родопите а цяла България :) Хубаво изживяване е.. особенно ако обичаш да шофираш.. :) Ако искате да останете за по-дългичко - Велинград.. няма по-добро място. :) Айде да спирам че ме заболяха пръстите вече :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: 1m coupe

Мнение от rowz » 13 Юли 2012, 0:26

Също хубаво място за почивка е един хотелски комплекс в град/село Кирково, на около 50 км. от Кърджали и 30 км. от Златоград.
Комплекса разполага с отделни семейни къщички за почивка, басейн, детски площадки, ресторант и най- големия + е собствен язовир, със супер удобна тераса за риболов ! Абе всичко е пипнато както си трябва. И цените не бяха високи, но ще те излъжа за конкретна сума. В градчето петък и събота има дискотека( също по спомен), има ресторантчета, заведения и хората са добри и дружелюбни навсякъде, цените са в пъти по ниски от Варна примерно :D абе заслужава си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 13 Юли 2012, 22:32

Да, в Родопите няма как да си само на едно място... но ако искаш по-градска среда - отсядаш в Кърджали (ако си падате по по-ретро) може да се преспи в монашеска килия в храма на отец Боян Саръев. Наоколо е пълно със забележителности за разглеждането на които ще са нужни поне 3-4 дена (освен Перперикон, средновековна крепост Моняк, Вишеград, язовирната стена, най-дългия въжен мост..) Също може да се иде на лов за камъни в околностите, намират се много интересни минерали - опал, ахат, кварц и пр. все подходящи за уникални подаръци.
BMW Crash master

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Юли 2012, 10:04

скоро пътувах в района и най-много се впечатлих от плаващите къщи с двор в язовира. Давали се под наем. Там бих отишъл.

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46
Мечтае да кара: bmw e30

Мнение от devil_r » 14 Авг 2012, 18:34

Благодаря на всички за мненията. И все пак отидохме във Велинград. Отседнахме в хотел Уникат - много добър хотел. Първите дни ходихме три различни заведения с жива музика - пълна трагедия бяха певците и на трите, а цените бяха много високи за това, което се предлага(от Варна съм и такива цени не съм виждал дори на плажната алея). Нищо интересно не можахме да видим в града и някакси обстановката не предразпога, че си в планина за разлика от Девин, където ходихме преди две години. И така май най-хубавото от почивката си остава хотела. Поздрави.

Назад към Извън Темата