Размисли за някои бензиностанции
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Размисли за някои бензиностанции
Здравейте колеги! Днес попаднах на една статия в dir.bg, озаглавена "13% от горивата - некачествени" (http://banks.dir.bg/2012/08/15/news11789311.html). В нея се казва, че "Обект на най-засилен контрол са били малките бензиностанции", както и че "През м.г. проверките са били почти същият брой, но за разлика от тогава сега държавата е затегнала контрола на малките търговци".
Та по този повод почвам да си мисля дали няма да се окаже, че горивата по по-малките и безизвестни бензиностанции са по-качествени отколкото по големите вериги като OMV, Лукоил, Shell, Eko и др.
Защо мисля така. Както обикновено става в БГ, държавата контролира най-сериозно дребните търговци, а едрите риби никой не ги закача - те си имат протекции, за които си плащат солено, като естествено това се включва в крайната цена на продукта. Съвсем наскоро станахме свидетели на поредния куриоз, който доказва горното - "комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, че при горивата няма картел и цените на едро не трябва да се публикуват"
.
За да могат да останат в бизнеса на дребните търговци не им остава друго освен да спазват правилата, т.е. малките бензиностанции могат да оцелеят само ако предлагат горива, които влизат в изискванията на съответните стандарти.
Какво мислите за това? Има ли някой отзиви от горива от малки бензиностанции?
Та по този повод почвам да си мисля дали няма да се окаже, че горивата по по-малките и безизвестни бензиностанции са по-качествени отколкото по големите вериги като OMV, Лукоил, Shell, Eko и др.
Защо мисля така. Както обикновено става в БГ, държавата контролира най-сериозно дребните търговци, а едрите риби никой не ги закача - те си имат протекции, за които си плащат солено, като естествено това се включва в крайната цена на продукта. Съвсем наскоро станахме свидетели на поредния куриоз, който доказва горното - "комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, че при горивата няма картел и цените на едро не трябва да се публикуват"

За да могат да останат в бизнеса на дребните търговци не им остава друго освен да спазват правилата, т.е. малките бензиностанции могат да оцелеят само ако предлагат горива, които влизат в изискванията на съответните стандарти.
Какво мислите за това? Има ли някой отзиви от горива от малки бензиностанции?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Размисли за някои бензиностанции
Всички горива за масово ползване (А95 - газ и стандартен дизел) са от Лукойл Бургас! И малки и големи вериги поръчват доставка от Бургас. Само 100 октана и премиум дизелите си ги преопаковат с добавки на място.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Не знам за малките бензиностанции, но мога да кажа мнението си за Лукоил: ПЪЛНА СКРЪБ!!! Имах един мотор и си правех експерименти, веднъж сипвам от Лукойл после от Омв после Еко, Петрол... от Лукойла е най-скапаното гориво!!! Двигателя работи доста по-шумно, вървежа е коренно различен в сравнение от другите бензиностанции изобщо пълна скръб, не знам въобще някой прави ли им проверки! Двама познати си сипаха бензин по едно и също време и после карбуратора им беше пълен с вода... За мен най-хубавите бензиностанции са Еко и Омв, само от шела не съм сипвал.

kokala написа:само от шела не съм сипвал.
И недей

На един чисто нов авенсис след

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
От Лукоил никога повеченяма да зареждам. Предишната си кола я зареждах само там. Като смених горияния филтър и като видях какво има в него
повече не стъпвам в тези бензиностанции. За Shell съм чувал подобни работи. Сега зареждам на Еко, но ми се струва, че "удрят в грамажа". То е ясно, че всичкото гориво идва от рафинерията в Бургас, но главните манипулации ги правят по бензиностанциите. А за малките не съм чувал нищо.

"...То е ясно, че всичкото гориво идва от рафинерията в Бургас..."
И на Ромпетрол ли?
И на Ромпетрол ли?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Все същото...
7 мнения
• Страница 1 от 1