Куриози по време на покупко-продажба на автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Куриози по време на покупко-продажба на автомобил

Мнение от madpetio » 17 Авг 2012, 13:07

Аз Илия /ако така ти е името/ хич ми не е зор да продавам :mhihi: И колко продавам си е моя работа...
И категориите не са само три има и още ма няма да ти правя допълнения. А за Горубляне нещо ме бъркаш там не съм стъпвал от 90те години като продавач... 2004 си начесах мазохисткото у мен и от един Перничанин купих едно Е36 така за спорта да видя "конкуренцията"... покупка от там НИКОГА няма да повторя,дори да забранят със закон продажбите на други места...
Да и аз продавам кендзефи признавам,но пазара тоест КЛИЕНТИТЕ вие ги искате и аз тря ви ги дам няма как!
Продавам и съм продавал и добри коли има хора и доволни има и недоволни тоест пълно щастие няма...

Айде заради Врачанина ще разкажа КУРИОЗ

Мой много добър приятел си поръчва Кенеф за баща му Форд Фиеста 1.8Д 99г. Изисквания да пали,да има клима,да няма ръжда и да е 5врати... Изпада идеална италианка от тези на кило /купувам я по снимка както 90% от кенефите/ Пристига Фиестата качваме я на пътягата и айде у КАТ давам им хартиите и айде на каналите. Отварят там капацитетите двигател,и рамата и изведнъж тоя му се изпотиха очилата. Вика абе от каде я взехте тая Фиеста има набити Три РАМИ ... Изкарвай и на 4ти канал... Викам баси кенефа за 500евро ме фкара в ебати филма... Идва "комисията" четирима офицери и се оказва че и трите РАМИ ги няма в талона там няква четвърта написана. Тия събраха хартиите и се скриха за 2-3часа :mhihi: Та накрая Фиестата за мое учудване още движи из страната с три рами и в БГ талоните с четвъртата... А приятеля през целото време беше - "...и са кво ше правим? Ти я плати в Италия нали? Ебаси и късмета..." Тва става 2008ма...

Са докато пиша се сещам и още една случка:
Миналата година ми пращат една Корса Б 1995г ма двигателя в багажника...на кило :mhihi:
Звъният ми 1000човека за нея и нищо..
Един ден ми звъни един и вика дай си трите имена да ти пратя капаро по пощата и аз падам. :shock: Викам ама двигателя е у багажника. Той - нищо само ми я докарай с платформа в Преселенци /То се намира в община Генерал-Тошево, Област Добрич./ щи платя нафтата.Изискване към Корсата да няма точка ръжда по Купето!!! Викам твойта е,корсата е от Калабрия там сняг рядко виждат...Той - Щото ние имахме една от Германия ма неостана купе :mhihi: Викам знам познато ми е до Болка...Товаря тъпата Корса и отивам в 7.30ч в пощата и получавам запис. Паля и отивам в Преселенци. Тоя ме посреща наредил масите... Доплати си Корсата... Напълни ми две каси подаръци от градините и айде обратно за София....

Такива коли като Корсата съм продал в 10ки пъти повече от здравите и читави коли! Обикновено на прекупвачи.... :yes:

Изводите са за ВАС :idea:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Авг 2012, 13:46

Аз пък бях взел едно типо (фият) ,бял ,нещо не ме радваше съвсем и реших да го продам на първият месец ,годината ,някъде към 1997 мисля беше,та типото съм го взел да кажем 5500 от близък приятел ,той така вкарваше на автовоз и един вид "на едро" си го бях взел,хубава кола,ама не е моята,та как и да е,всеки вика "бяла кола,в талона и пишело че била вечно моя" и тн работи,та,отивам аз на горубляне при едни мои приятели дето продават там автомобили,гледам и те се подпрели на 2 броя типо,бяха доста актуални като коли,та едни такива лачени,едни хубави цветове,викат-аре паркирай до тея и ела да викнеш по бира,ше има да чакаш,щото е тея таралясници (визираше типото 2 та други броя) сме на "партер" (имал в предвид без печалба) и ги продаваме от 2 месеца,пък волана на техните коли били "таралеж (демек чистак нов) и тн,цените им беха към 4800 лева,а аз на моето исках...6500 лева,с некаква далавера :)
Та още докато отида до бензиностанцията да купя по бира,докато се върна,ония моите хора гледам се чешат нещо и се обясняват на едни хора-мъж и жена на около 45-50 години...
Отивам там и гледам че семейството се интересува конкретно от моята кола,въпреки че другите 2 фиата бяха лъснати,хубави цветове и тн. че и по евтини,Мъжа пристъпи,попита ме това онова ,обясних му ситуацията че преди месец съм я купил,но я продавам ,както си беше и че масло и ангренаж съм сменил,човека без никакъв пазарлък заяви че я купува и ка колегите им паднаха ченетата,на прехвърлянето жената ми заяви че я купили ...заради една подробност -на задният капак имаше лос(поправено,благодаря на колегата)-животното ,това с рогата и според тях носил късмет....
Оказа се че наистина носел късмет,но това е друга тема,останахме дори и приятели,че и на гости им ходя понякога...
Последна промяна Е.Димитров на 17 Авг 2012, 15:22, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 17 Авг 2012, 14:32

:OT:

ЛоС е гадината. Животно лосТ аз не знам да има. :lol: :lol:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Авг 2012, 15:18

Pisobella написа::OT:

ЛоС е гадината. Животно лосТ аз не знам да има. :lol: :lol:

Извинавам се,благодаря за поправката :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 18 Авг 2012, 9:03

ilia1984 написа:
xpl0d написа:
exotique написа:
xpl0d написа: И по какво се разпознава така направена кола?

По досието й в застрахователните компании.Ако имаш връзки.

Имам в предвид външно по какво се разпознава.

Познава се колега но доста трудно дори и за опитно око :D Гледат се много неща стъклата,боята ,ламарините и т.н най добре се вижда като се махнат някой части от интериора и най вече опитно око което знае какво да гледа :mhihi:

От КАТ бяха докарали при нас един Туарег, който всъщност като се махна мокета се видя, че беше разрязан през средата и събран от две коли. До колкото успях да разбера, едната от двете коли е била крадена.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар
Кара: Y22DTR
Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring

Мнение от zenite » 19 Авг 2012, 12:18

Аз моята кола я търсих повече от 4 месеца. За това време се наслушах и нагледах на какво ли не... НО в Горубляне един продавач направо ме разби. Гледам поредната Зафира и външно нямаше почти никакви забележки. Предлагам на жена ми да я запалим и да направим един бърз тест из уличките. Чакаме ключовете, а търговеца се появява с 5 литрова туба за гориво и ми казва: "Ако искаш да я пробваш ще трябва да отидеш до бензиностанцията да сипеш малко нафта, че лампата свети" :kuku:

Предишна

Назад към Извън Темата