Кола прибрана в полицията

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Кола прибрана в полицията

Мнение от adovet » 06 Сеп 2012, 22:22

Колеги случката е следната: Миналата година прибраха на баща ми БМВто и се оказа, че е крадено и сглобявано от други коли. Най лощото в случая е, че баща ми си плати колата колкото си трябва беше я стегнал и стана тази гадна случка. Кофтито е че за сега няма никакво развитие по въпроса, а баща ми не може и да я спре от движение и данъка на колата си тече на негово име и всяка година се начислява по 270лв. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как може да се спре от движение колата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Re: Кола прибрана в полицията

Мнение от axel.folu » 07 Сеп 2012, 1:56

:banghead: ми по този случай май горите щом е крадена там каквото и да е според мен един хубав адвокат ще ви свърши работа поне да си я земете за части не да я карате ? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 07 Сеп 2012, 8:57

Голяма мъка е с нашата полиция.На един приятел така му задържаха един Пасат за 11 години,след което колата не ставаше за нищо.Така че освен да се въоръжите с търпение :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Сеп 2012, 9:02

Много гаден проблем :banghead: И то защото полицайте, дознателите и прокурорите са миндили, които чакат пари.
Имах подобен проблем и откровенно ме изнудваха за пари.

Решението е прокурор да издаде постановление и да я освободи - ако е възможно разбира се. Вариантите са 3:
1. Чакаш прокуратурата да издаде решение но това може да отнеме много време и не знаеш какво ще решат
2. Свързваш се с "подходящият" човек в полицията / прокуратурата и с/у пари ти я пускат.
3. Намираш връзки на високо ниво и решаваш проблема.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Сеп 2012, 12:08

То колата сме я прежалили вече. Въпроса е че текат данъци и то не малки за нещо което не ползваш. Иначе предполагам че от колата не е останало много вече.

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 07 Сеп 2012, 16:41

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 0%B8%D1%8F
една подобна тема в друг форум,не чакаи полицията да свърши нещо бе да платиш тук-там
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 07 Сеп 2012, 23:35

Моята 318-ка се оказа крадена, но не беше събирана от други коли, а просто бяха пренабили номерата.
Отивам до благоевград да я купувам, страшна кола, всичко точно нотариуси и там както си му е реда, обаче тука в ГАД София
започнаха мъките. Заключиха я колата, откараха я на съхранение в село Герман и там седя 3 години.
Свинете(полицаите, да свине щото не заслужават да ги нарека хора) я бяха разбили, бяха свалили оригиналното СД, дигиталния климатроник и кожените седалки.
През тия 3 години тичах като луд наляво и надясно и в крайна сметка успях да узаконя тази кола благодарение на пари под масата и такива едни връзки. Обаче не успях да намеря стария собственик, който явно е бил наясно с тая кола.
Самия той беше пуснат за национално издирване и колата беше и на негово име и с благоевградски номера.
И на орлов мост пред камерите всяка сутрин минавах на червено :mhihi:
После успях да я продам почти без проблеми.
Така, че има начин тая кола да се кара или продаде, просто трябва малко повече нерви да имаш ;)
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 08 Сеп 2012, 10:54

E тука до колкото разбрахме, защото имам доста връзки познати и други методи, колата се разбра на кой е от кои коли е сглобявана, кой я е сглобявал и т.н. Първите си собственици май си имат претенции към колата и то с право. Кофтито, е че си се води на името на баща ми и няма спиране от движение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Сеп 2012, 11:57

Трябва решение на прокуратурата или съда, до тогава ще ти се води на твое име и това е.
Освен ако не направите споразумение, ти се откажеш от колата в полза на предишният собственик - но не знам как ще го приеме полицията?
:yes:

Назад към Извън Темата