Сънищата
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Re: Сънищата
Не вярвам в нищо, което не съм видял или не е доказано! Има побъркани хора и то много, всеки си измисля глупости, но има неща в които съм се замислял много. Тия религии и подобни неща, всичко е измислено от човека, не сме родени с това, че да вярвам!

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Сънувам още от мноого малък и то по много.. сяка вечер.. и с мен се е случвало да сънувам нещо и да се случи найстина и после си викам ...'' абе тва и преди се е случвало...
''и докато се осетя яко шаш и паника
Сънувам предимно коли и момичета.. и бой чат пат.. не си спомням да съм сънувал нещо лошо напоследък ( дано и да не сънувам ) ааа... сега се сещам че често сънувам че падам от една сграда и като се сблъскам с земята целия подскачам(и се събуждам) и съм яко потен и задъхан...

- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: в лявата лента.
- Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
- Детайли за колата: DIESEL POWER
Здравейте колеги
интересна е темата прочетох всички коментари и мога да кажа своята гледна точка в кратък вариант: много от хората не знаят защо са се родили, освен факта, че родителите им са правили секс и са направили белата или пък са искали наистина да имат деца. Та искам да кажа че хората като цяло са забравили къде е тяхното начало, хората не знаят защо това става така или пък защо това не става както те искат, хората не знаят на какво са способни и са забравили най важното - тяхната природа. Много от хората не познават себе, колкото и да се гледат в огледалото - това е физичексата страна на нещата, вътре в тях те не знаят какво се случва. Не занят що е то душа и куп други неща за себе си и за самото устройство на нашата планета и човек като Уникално произведение на Бог. Темата е толкова обширна на тези въпроси че хилядолетия са нужни на човечеството, за да разбере. Та много от вас нямат смислено обяснение, защо са се родили, а искат да разшифроват сънищата- какви са що са,защо сънуваме и т.н.
Няма безсмисленни неща на тоя свят които да са създадени от Бога, сънищата са Полета на душата в другите измерения, които ние не виждаме, различни са сънищата понякога толкова реални, понякоога просто сън, Но всичко си има символика. Това че вие не я разбирате, не значи че са безсмисленни. Вие и Природата не я разбирате, но тя не е безсмисленна. Има дни в които сънищата се сбъдват има такива в които не се. Има сведения за Осъзнато сънуване - т.е да правите каквото поискате в сънищата си само с вашата мисъл( само че това без знания е опасно душата се отделя от тялото и човек умира в съня си). Някои от вас докато сънуват Мислят, някои не това е различно състояние на вашата душа. Обикновенно е на Автопилот както и вашия живот се случва на Автопилот. Имам още което мога да кажа но сега нямам време да пиша
По късно ще допълня и нещо за тези които вярват в Бог, но не и в църквите.

Няма безсмисленни неща на тоя свят които да са създадени от Бога, сънищата са Полета на душата в другите измерения, които ние не виждаме, различни са сънищата понякога толкова реални, понякоога просто сън, Но всичко си има символика. Това че вие не я разбирате, не значи че са безсмисленни. Вие и Природата не я разбирате, но тя не е безсмисленна. Има дни в които сънищата се сбъдват има такива в които не се. Има сведения за Осъзнато сънуване - т.е да правите каквото поискате в сънищата си само с вашата мисъл( само че това без знания е опасно душата се отделя от тялото и човек умира в съня си). Някои от вас докато сънуват Мислят, някои не това е различно състояние на вашата душа. Обикновенно е на Автопилот както и вашия живот се случва на Автопилот. Имам още което мога да кажа но сега нямам време да пиша

По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Здравейте колеги и от мен.Случайно попаднах на тази тема та се зачетох...Бях на 100 % сигурен че ще открия коментари за падането на зъби
Аз съм сънувал може би десетина пъти че ми падат зъбите.Къде по земята,къде в ръката ми...Когато се разбуждам винаги с език си проверявам зъбите
Но нали е един вид кошмар мисля че е нормално.Интересното е че споделих на двама трима мой приятели и те потвърдиха че са сънували падане на зъби или падане само на един...Явно значат нещо тези зъби ама аде!
Сънищата са нещо неразбираемо и мистично...

Сънищата са нещо неразбираемо и мистично...
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз силно вярвам в сънища,със сигурност не помня всички.
По принцип сънувам често - около 2,3 месечно.
Винаги ама винаги си ги тълкувам сам за себе си като съм на принципа - каквото се е случило в съня,в действителност ще стане точно обратното.
Не винаги по този начин,зависи много от усещането,което съм имал от съня.
Пример - ако сънувам че някой ми дава пари - значи през деня ще загубя пари и т.н.
А когато сънувам нещо по-сложно - онази вечер примерно сънувах,че някакви цигани гонят някакво момиче и аз тръгвам да се бия и да я спасявам.
От как се събудих знаех,че ще се случи нещо различно през деня,не съм правил нищо за да се случва каквото и да било.Хоп ненадейно ми звъни една приятелка,която отдавна не бях виждал че и среща си направихме.
Миналата година - не знам дали някой помни октомврийския сняг - сънувах го предната вечер.Сънувах как слагам вериги на шипка и си режа пръста.
На сутринта валеше дъжд който премина в страшен сняг,имаше нападали дървета из града,шипка беше като след война и един мой колега стоя там близо 10 часа докато ние рязахме нападалите дървета с резачките.
В случая го тълкувам така
Шипка в съня си е шипка в реалността
Веригите които слагам,са гумите които сменихме сутринта в сервиза
А пръста който сънувах че срязах всъщност е в ролята на нападалите дървета,които мятахме с резачката.
По принцип сънувам често - около 2,3 месечно.
Винаги ама винаги си ги тълкувам сам за себе си като съм на принципа - каквото се е случило в съня,в действителност ще стане точно обратното.
Не винаги по този начин,зависи много от усещането,което съм имал от съня.
Пример - ако сънувам че някой ми дава пари - значи през деня ще загубя пари и т.н.
А когато сънувам нещо по-сложно - онази вечер примерно сънувах,че някакви цигани гонят някакво момиче и аз тръгвам да се бия и да я спасявам.
От как се събудих знаех,че ще се случи нещо различно през деня,не съм правил нищо за да се случва каквото и да било.Хоп ненадейно ми звъни една приятелка,която отдавна не бях виждал че и среща си направихме.
Миналата година - не знам дали някой помни октомврийския сняг - сънувах го предната вечер.Сънувах как слагам вериги на шипка и си режа пръста.
На сутринта валеше дъжд който премина в страшен сняг,имаше нападали дървета из града,шипка беше като след война и един мой колега стоя там близо 10 часа докато ние рязахме нападалите дървета с резачките.
В случая го тълкувам така
Шипка в съня си е шипка в реалността
Веригите които слагам,са гумите които сменихме сутринта в сервиза
А пръста който сънувах че срязах всъщност е в ролята на нападалите дървета,които мятахме с резачката.

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Много интересна тема, реших и аз да се намеся
Няма да ви разказвам сънищата си, защо имам здрав сън и рядко ги помня
Като студент много се бях запалил по трудовете на Фройд и въпреки, че повечето от теориите му са докоазано грешни, ми беше интересно да ги чета, просто за да се "човъркам", а и защото по време на сесия ми се струваше безкрайно интересно
. Та, според него всеки сън е предимно отражение на соматични усещания. Т.е. ако спиш в студена стая и си отвил краката си, например, е много вероятно да сънуваш, че газиш във вода или че си излязъл от къщи бос (случва ми се доста често). Както няколко колеги бяха писали за "падащите зъби", доста често това е съпроводено с много неприятно тракане или скърцане със зъби (физическата болка се пренася в съня). Фройд казва, че в един сън няма нищо оригинално, т.е. всичкo в съня (места, сгради, хора) е вече преживяно или видяно някъде. Но сънят, не е случаен микс от спомени, той стига по-дълбоко до неосъществните желания. Фройд също говори са силна символика в съня, но той повече я индивидуализира с личността на сънуващия, т.е. в моя сън падането на зъби може да означава едно, а в нечий друг сън - нещо съвсем различно, но при всички положения в основата на съня (неосъщественото желание) стои секса (не че разбирам какво неосъществено сексуално желание има в съня с "падащите зъби"
).
Според мен, без да съм специалист, сънят е естествено разтоварване на мозъка (един вид дефрагментиране:)). Повечето сънища са спомен за нещо вече преживяно, което в по-голяма или по-малка степен е било значимо за нас, тези фрагменти, според мен, са по-често хаотични и много рядко имат логичен "сюжет". Не изключвам възможността да съществуват "сънища-програми" (според термина на един мой много близък приятел), които да ни помагат във взимането на важни решения или решаването на проблеми. Случвало ми се е да заспивам, като целия ден ме е тормозел труден за решаване проблем и сутринта да се будя с готово решени, увверен в себе си. Може би от там и приказката, че "утрото е по-мъдро от вечерта". Edit: Категорично отказвам да повярвам в съществуването на "прпрочески сънища".
Извинявам се за дългия пост, надявам се да ви е било интересно
. Поздрави!

Като студент много се бях запалил по трудовете на Фройд и въпреки, че повечето от теориите му са докоазано грешни, ми беше интересно да ги чета, просто за да се "човъркам", а и защото по време на сесия ми се струваше безкрайно интересно

Според мен, без да съм специалист, сънят е естествено разтоварване на мозъка (един вид дефрагментиране:)). Повечето сънища са спомен за нещо вече преживяно, което в по-голяма или по-малка степен е било значимо за нас, тези фрагменти, според мен, са по-често хаотични и много рядко имат логичен "сюжет". Не изключвам възможността да съществуват "сънища-програми" (според термина на един мой много близък приятел), които да ни помагат във взимането на важни решения или решаването на проблеми. Случвало ми се е да заспивам, като целия ден ме е тормозел труден за решаване проблем и сутринта да се будя с готово решени, увверен в себе си. Може би от там и приказката, че "утрото е по-мъдро от вечерта". Edit: Категорично отказвам да повярвам в съществуването на "прпрочески сънища".
Извинявам се за дългия пост, надявам се да ви е било интересно

Последна промяна BFM на 20 Сеп 2012, 11:34, променена общо 1 път
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Няма нищо по хубаво от осъзнатия сън, събуждаш се, насила заспиваш и пак продължаваш, до такава степен, че не искаш да се събудиш...
Не ви ли се е слувало да отидете на съвсем ново и непознато място, и в даден момент да си спомните всичко и да знаете за 1-2 мин кво ще се случи...Тва ми се е случвало и то на места, където посмърно не съм си и мисел, че ще бъда, а се оказва, че много преди това съм го сънувал, щото точно в тоя момент си спомняш съня....
Интересна тема и ми е интересно продължението на колегата Zheleznia..
Не ви ли се е слувало да отидете на съвсем ново и непознато място, и в даден момент да си спомните всичко и да знаете за 1-2 мин кво ще се случи...Тва ми се е случвало и то на места, където посмърно не съм си и мисел, че ще бъда, а се оказва, че много преди това съм го сънувал, щото точно в тоя момент си спомняш съня....
Интересна тема и ми е интересно продължението на колегата Zheleznia..
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
НЕ съм сънувал да ми падат зъбите, но сънувах нещо по- кофти . Зъбите ми се надуха и почнаха да се пукат и падат, много кофти усещане. 

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
един от най-гадните сънища, който съм сънувала, се оказа реалност точно 2 часа по-късно ....
баба ми беше много болна и сънувах, че с комшийката са починали на една и съща дата и погребенията са в един и същи ден... събудих се обляна в пот и сълзи в 4 през нощта, а 2 часа по-късно баща ми дойде да ми каже, че баба е починала
и друг път ми се е случвало да се сбъдват някви сънища, надявам се съня ми от снощи да се сбъдне, защото беше прекрасен
подсъзнанието е голяма работа, да знаете..никога не го подценявайте !
баба ми беше много болна и сънувах, че с комшийката са починали на една и съща дата и погребенията са в един и същи ден... събудих се обляна в пот и сълзи в 4 през нощта, а 2 часа по-късно баща ми дойде да ми каже, че баба е починала
и друг път ми се е случвало да се сбъдват някви сънища, надявам се съня ми от снощи да се сбъдне, защото беше прекрасен

подсъзнанието е голяма работа, да знаете..никога не го подценявайте !
never drive faster, than your guardian angel can !
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Има нещо, някъде там... ;д Аз лично нямам кой знае колко интересни истории, свързани със сънища, освен например това, че като сънувам нещо с някоя мома, то обикновено се сбъдва, но ще ви разкажа една интересна история за баба ми ,в живота на която има и други такива примери.
Преди години, аз още не съм бил роден, баба ми, дядо ми и вуйчо ми са живеели в Москва, като вуйчо ми е бил в отделен апартамент. Една нощ тя се събудила притеснена, сънувала апартамента на вуйчо ми обран, вратата - разбита със следа от голяма обувка на нея, той седи на леглото в празната стая по бельо и гледа в една точка.
Пробва да звънне по телефона, но не успява да се свърже. Изкарва дядо ми и веднага го води натам с "електричката", както се изрази, били са в различни краища на Москва. Като стигнали там, картинката била едно към едно същата... ;д
Чувал съм и още по-впечатляващи неща и от нея, и от други хора, но това е единственото, което мога да кажа, че е на 100 процента истина. И после кажете, че няма такива неща, и трябва да бъдем рационалисти
Преди години, аз още не съм бил роден, баба ми, дядо ми и вуйчо ми са живеели в Москва, като вуйчо ми е бил в отделен апартамент. Една нощ тя се събудила притеснена, сънувала апартамента на вуйчо ми обран, вратата - разбита със следа от голяма обувка на нея, той седи на леглото в празната стая по бельо и гледа в една точка.
Пробва да звънне по телефона, но не успява да се свърже. Изкарва дядо ми и веднага го води натам с "електричката", както се изрази, били са в различни краища на Москва. Като стигнали там, картинката била едно към едно същата... ;д
Чувал съм и още по-впечатляващи неща и от нея, и от други хора, но това е единственото, което мога да кажа, че е на 100 процента истина. И после кажете, че няма такива неща, и трябва да бъдем рационалисти

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2