Някой да има впечатления от Jaguar X-Type 2.5?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Някой да има впечатления от Jaguar X-Type 2.5?

Мнение от МИТАКА1654 » 22 Сеп 2012, 9:25

acho.rs написа:
АГУ-то от този тип запазва разхода на гориво като на бензин,но увеличава мощността и въртящият момент,защото газта се впръсква във течно състояние в цилиндрите,като по този начин се увеличава КПД на горенето

Именно . Това е най-лесния начин да направиш Ягуара от 200 на 300 коня - просто му слагаш газ :ok:
Само дето производители , които предлагат подобни системи сериино си обявяват завишен разход на гориво от около 10% и отбелязват че параметрите за динамика са измерени в режим на бензин . Но какво знаят те в сравнения с кварталния газаджия :mhihi:

Понеже ти си явно форумния специалист и разбирач от всичко(от америкън масъли до газови уредби),динографика доказваща казаното от мен,ще те успокоят ли?То не е казано от мен,а просто цитиран по-запознати хора!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Сеп 2012, 9:26

zxsport написа:
Bavarcho написа:Какво значение, че в ДНК-то е Форд Мондео като те питат какво караш и кажеш Джааааг :mrgreen:

п.с. в един епизот на топ гиър се шегуваха за хората с джааааг

За жалост повърхностни и глупави мнения (като твоето - гледал някъде си;чул и т.н) не ми вършат работа - и аз гледам Топ Гиър!
Благодаря на отзовалите се с по-конкретно инфо от 1-ва ръка (лични впечатления)!
Вече реших - ще пропусна покупката .... твърде много неизвестни станаха в уравнението ... а и с тази газова ... ще имам ядове ...
та ... темата може да бъде заключена!
П.С. - Още веднъж искам да БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се .... !!!
Напред към Е60 или другият вариант Х5 ... но там дупе да ми е яко ако сбъркам ... ;)

Бате тая тема е безмислена от първото мнение. Ако си решил сериозно да си купуваш някаква кола няма да пускаш тема в форума...
Или беше нужно пет човека от които само един се е докосвал до Джаааг да ти напишат, че това е скъпо мондео и частите се намират трудно за да се откажеш от колата?...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Сеп 2012, 20:33

МИТАКА1654 написа:
acho.rs написа:
АГУ-то от този тип запазва разхода на гориво като на бензин,но увеличава мощността и въртящият момент,защото газта се впръсква във течно състояние в цилиндрите,като по този начин се увеличава КПД на горенето

Именно . Това е най-лесния начин да направиш Ягуара от 200 на 300 коня - просто му слагаш газ :ok:
Само дето производители , които предлагат подобни системи сериино си обявяват завишен разход на гориво от около 10% и отбелязват че параметрите за динамика са измерени в режим на бензин . Но какво знаят те в сравнения с кварталния газаджия :mhihi:

Понеже ти си явно форумния специалист и разбирач от всичко(от америкън масъли до газови уредби),динографика доказваща казаното от мен,ще те успокоят ли?То не е казано от мен,а просто цитиран по-запознати хора!

Давай графиката , ако е възможно и някакъв опит за доказване , че няма допълнителни модове по колата .
Говоря сериозно защото се чудех как да си направя 23ката 200 коня а то ще се окаже бая лесно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 23 Сеп 2012, 2:09

Май е късно (колегата се е отказал), но да си кажа за този Джаг. Мой близък си купи такъв от магазина, преди 10г. Карал съм го доста и не мога да кажа лоша дума за него. Не е 4х4 и е автоматик. Вози като лимузина а е с размерите на 3та серия БМВ. Много приятен за каране, въпреки предното. Основен минус, според мен, е малкото място между предните и задната седалки, няма място за краката на пътниците, ама наистина. В момента колата е на около 100000км. и единственият ремонт е смяна на водна помпа (преди две седмици). Помпата струваше 160лв. от Мото Пфое. Не мисля, че е скъпо. Ако трябва да си вадя изводи по този конкретен автомобил, то... много са здрави и безпроблемни. Все пак, за 10г. една водна помпа не е кой знае какво охарчване:)

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 23 Сеп 2012, 2:48

Bavarcho написа:
zxsport написа:
Bavarcho написа:Какво значение, че в ДНК-то е Форд Мондео като те питат какво караш и кажеш Джааааг :mrgreen:

п.с. в един епизот на топ гиър се шегуваха за хората с джааааг

За жалост повърхностни и глупави мнения (като твоето - гледал някъде си;чул и т.н) не ми вършат работа - и аз гледам Топ Гиър!
Благодаря на отзовалите се с по-конкретно инфо от 1-ва ръка (лични впечатления)!
Вече реших - ще пропусна покупката .... твърде много неизвестни станаха в уравнението ... а и с тази газова ... ще имам ядове ...
та ... темата може да бъде заключена!
П.С. - Още веднъж искам да БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се .... !!!
Напред към Е60 или другият вариант Х5 ... но там дупе да ми е яко ако сбъркам ... ;)

Бате тая тема е безмислена от първото мнение. Ако си решил сериозно да си купуваш някаква кола няма да пускаш тема в форума...
Или беше нужно пет човека от които само един се е докосвал до Джаааг да ти напишат, че това е скъпо мондео и частите се намират трудно за да се откажеш от колата?...

Единственото безмислено нещо в темата са твоите мацаници ... спри, ако обичаш!

DjFace написа:Май е късно (колегата се е отказал), но да си кажа за този Джаг. Мой близък си купи такъв от магазина, преди 10г. Карал съм го доста и не мога да кажа лоша дума за него. Не е 4х4 и е автоматик. Вози като лимузина а е с размерите на 3та серия БМВ. Много приятен за каране, въпреки предното. Основен минус, според мен, е малкото място между предните и задната седалки, няма място за краката на пътниците, ама наистина. В момента колата е на около 100000км. и единственият ремонт е смяна на водна помпа (преди две седмици). Помпата струваше 160лв. от Мото Пфое. Не мисля, че е скъпо. Ако трябва да си вадя изводи по този конкретен автомобил, то... много са здрави и безпроблемни. Все пак, за 10г. една водна помпа не е кой знае какво охарчване:)

Благодаря ти за изписаните редове колега, но днес попаднах на друг автомобил (Бенц), на който възнамерявам да стана собственик :)

Предишна

Назад към Извън Темата