Моето виждане за правосъдието
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Моето виждане за правосъдието
Здравейте колеги, може да ви се струва налудничево, но смятам, че начина по който се съдят престъпниците в днешно време е потъпкване на човешките права. Според мен затвора и смъртната присъда са потъпкване и те трябва да бъдат замени с нещо което ще представя по долу...
Според мен всички престъпници трябва да бъдат изолирани на безлюден остров или силно охранявана зона, в която да оцеляват на предела (един вид доживотен Survivor) там където престъпления няма - има само джунгла. Пример:
Пича убил жена си зверски - присъдата е ясна - доживотен затвор или смърт. Тази присъда спокойно може да бъде заменена от едно заселване на безлюден остров където нямаш връзка със света и се налага да оцеляваш сам или с другите затворници. Там ако те охапе комар и те зарази с малария и няма лекарства пукваш като куче. Идеята ми е, че е достатъчно един престъпник да бъде изолиран от световния прогрес за да си изтърпи наказанието. Щом той не спазва законите за доброто съществуване не трябва да черпи от благата на развиващия се човек. Там, в джунглата, убийството е начин за оцеляване. Щом един убиец е убил, нека си убива, но да не закача хората които не убиват. Какво мислите вие?
Според мен всички престъпници трябва да бъдат изолирани на безлюден остров или силно охранявана зона, в която да оцеляват на предела (един вид доживотен Survivor) там където престъпления няма - има само джунгла. Пример:
Пича убил жена си зверски - присъдата е ясна - доживотен затвор или смърт. Тази присъда спокойно може да бъде заменена от едно заселване на безлюден остров където нямаш връзка със света и се налага да оцеляваш сам или с другите затворници. Там ако те охапе комар и те зарази с малария и няма лекарства пукваш като куче. Идеята ми е, че е достатъчно един престъпник да бъде изолиран от световния прогрес за да си изтърпи наказанието. Щом той не спазва законите за доброто съществуване не трябва да черпи от благата на развиващия се човек. Там, в джунглата, убийството е начин за оцеляване. Щом един убиец е убил, нека си убива, но да не закача хората които не убиват. Какво мислите вие?

Re: Моето виждане за правосъдието
Това е пробвано. Изселваха пестъпници, убийци кадци и всички които не са били "удобни" на един нов континент.
И има няма 200-300 години и сега станаха световна сила.
И има няма 200-300 години и сега станаха световна сила.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За мен не е правилно това, защото ще стимулира още повече убийства. А идеята е да се възпре отнемането на човешки животи с лека ръка. То тогава доста по-лесно би било направо да се осъждат на смърт и да се приключва с историята бърже-бърже. Некат лежат зад решетките, и което е полезно - да бъдат принуждавани да работят, за да има някаква полза все пак.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Dirty M5 driveR написа:За мен не е правилно това, защото ще стимулира още повече убийства. А идеята е да се възпре отнемането на човешки животи с лека ръка. То тогава доста по-лесно би било направо да се осъждат на смърт и да се приключва с историята бърже-бърже. Некат лежат зад решетките, и което е полезно - да бъдат принуждавани да работят, за да има някаква полза все пак.
Решението е в затвора и да им скъсват гъза от бачкане... Ама задъжително, а не пожелателно като сега - който иска работи, който не иска лежи и държавата го храни...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Аз само се чудя този остров дали няма да стане една нова циганска държава след време?
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Ако са на остров някаде, те са пак един вид на свобода. Няма решетки, не е 2 на 2 килия ами... цял остров. Макар изолирани от цивилизацията пак са си на свобода.Остров е все пак, ще си легне на плажа ще поплува малко, после ще се разходи из острова....Един вид се получава че престъпника не е наказан ами си е на почивка. 
Затвор трябва и тва е .

Затвор трябва и тва е .
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Как мислите...колко милиона хора са по затворите..къде да ги изселиш.Нестава..пък и си мисля че на такъв остров ще им е по-лесно да избягат... 

В България всеки е невинен, дори до доказване на противното.
Tool - Fear Inoculum
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По темата това е пробвано и измислено преди доста години /века/ -доказано е работи.Наричали са го каторга или заточения.Първоначално са ползвали за целта отдалечени губернии /общини/ после острови и накрая цели континенти -Австралия Америка например и някои други .Сега вече е отмираща традиция .Но все пак ние можем да отсеем лошото да подберем доброто и да възродим традицията.Един вид българска следа в правосъдието на
ХХ! век
За целта обаче все пак трябва да имаш 2 основни неща
1престъпници
2остров
Ние имаме първото.
Второто лесно може да се уреди .Гърция продава някои от островите си заради дългове.
Купуваме един такъв вакантен остров на адриатика и го заселваме първо с местно население- аборигени.В България има доста материал за местно население така че желаещи ще има.После закарваме там и останалата част от осъдените .
Само има един куц момент - какво правим със Сливенския затвор ? Накак си не върви всички на един остров.
Заеби ще трябват два острова
П.П. Много ми допада фразата написана от колегата
"В България всеки е невинен дори до доказване на противното" и бих перифразирал
"В България всеки е невинен дори и след доказване на противното"
ХХ! век
За целта обаче все пак трябва да имаш 2 основни неща
1престъпници
2остров
Ние имаме първото.
Второто лесно може да се уреди .Гърция продава някои от островите си заради дългове.
Купуваме един такъв вакантен остров на адриатика и го заселваме първо с местно население- аборигени.В България има доста материал за местно население така че желаещи ще има.После закарваме там и останалата част от осъдените .
Само има един куц момент - какво правим със Сливенския затвор ? Накак си не върви всички на един остров.
Заеби ще трябват два острова

П.П. Много ми допада фразата написана от колегата
"В България всеки е невинен дори до доказване на противното" и бих перифразирал
"В България всеки е невинен дори и след доказване на противното"
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
В България всеки е невинен, стига да има достатъчно пари да си го позволи. 

Никой не мое ма връне на селу!
10 мнения
• Страница 1 от 1