Консултация по банков въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Консултация по банков въпрос

Мнение от Nasko_ » 10 Окт 2012, 19:50

Georgieff написа:...

В момента не мога да покажа тази клауза, но я четох в договор за кредит на един приятел. Банковото право никак не ми е силна страна, но от договорите, които съм прочел не съм намерил много пропуски, за които можеш да се хванеш. Разбира се не изключвам такива. Според мен ти бъркаш своеволията на банките с правна неграмотност. Факт е, че наглостта им в много случаи прескача договорните отношения и хората с право си печелят делата, но като знам например какви адвокати защитават правата на банката, на която аз съм клиент, това няма как да се получи. :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Окт 2012, 0:47

Е кажи коя е банката да знаем да не се закачаме с нея.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 11 Окт 2012, 1:04

michev написа:Е кажи коя е банката да знаем да не се закачаме с нея.

:)Колега, не говорех за това, с коя банка не трябва да се закачаш :) Говорех за това, че договорите са изпипани до най-малката подробност ( като не става въпрос за измами написани с малък шрифт). Разбира се банката може винаги да стане "нагла" и клиенти да започнат да печелят дела срещу нея, но това в никакъв случай няма да е заради начинът по който е изготвен договора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 11 Окт 2012, 10:44

Nasko_ написа:
michev написа:Е кажи коя е банката да знаем да не се закачаме с нея.

:)Колега, не говорех за това, с коя банка не трябва да се закачаш :) Говорех за това, че договорите са изпипани до най-малката подробност ( като не става въпрос за измами написани с малък шрифт). Разбира се банката може винаги да стане "нагла" и клиенти да започнат да печелят дела срещу нея, но това в никакъв случай няма да е заради начинът по който е изготвен договора :)

След вълната от съдебни дела покрай лихвите, банките започнаха да гледат на договорите по-сериозно. Възможно е твоят случай да е такъв.
Моят договор е от 2006 година и си е бланков със всичките му там глупости.
Понеже споменаваш банковото право, мога да ти кажа, че в съдебния спор банката се опита да намеси някои наредби на БНБ, но съдията не им прие аргументите. Всичко се базира на ЗЗД и ЗЗП. Банковото право има мноооого малко общо в случая.

За мен е важно повече хора да знаят, че има смисъл да съдиш банката, когато тя е некоректна с теб и особено ако директно нарушава законови норми.
До преди кризата банките в България бяха нещо като свещени крави и никой не смееше да ги бутне - правеха си каквото им е най-изгодно без да се съобразяват с никого. Виж само в тази тема колко хора написаха - няма смисъл да съдиш банка.
Конкретният случай обаче е редно да се прецени от адвокат и клиент - 40-50 лева за консултация може да се окажат добра инвестиция.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Окт 2012, 11:15

Това и ще направя, още повече, че банката се сети след 2 години, че жена ми не е служител на глобул.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 11 Окт 2012, 16:17

Georgieff написа:...

Абсолютно съм съгласен с теб, че хората трябва да си търсят правата при всеки случай, когато не са съгласни, независимо дали става въпрос за банка, държавна институция или кварталното магазинче. :)
Към колегата автор на темата, ако не си се ориентирал към конкретен адвокат, пиши ми лично :) Успех!

Предишна

Назад към Извън Темата