Мога ли да обжалвам тази призовка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мога ли да обжалвам тази призовка?

Мнение от djordje » 24 Окт 2012, 20:22

Здравейте колеги. Накратко, получих призовка за превишена скорост на магистрала, от 10.08, което си е така, знам кога ме снимаха, обаче електонния фиш за налагане на глоба, първия лист, са допуснали явно грешка и са написали че съм нарушил закона на 10.09!
Мога ли да обжалвам този фиш? Моля колегите които са наясно да отоговорят. Мерси.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Re: Мога ли да обжалвам тази призовка?

Мнение от Kalin Kulev » 24 Окт 2012, 20:58

Можеш.
А можеш ли да докажеш че не са те снимали на 10ти септември?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Окт 2012, 21:02

Ами сигурно мога. Над снимката като част от нея има час и дата, и под нея текст, че съм сниман на 10.08!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 24 Окт 2012, 21:12

Да не те излъжа, но мисля, че би трябвало да "събориш" този електронен фиш.
Надявам се да има колега юрист, който да каже със сигурност!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 24 Окт 2012, 21:23

Доколкото знам това е документ с невярна инфоемация. Един приятел ми каза че ако намерш даже една правописна грешка в акт, може да го обжалваш. Дано все пак някои юрис се изкаже.

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 24 Окт 2012, 21:40

Гориш от всякъде снимката е нормално да е един ден преди постановлението
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 24 Окт 2012, 21:45

Тук става въпрос за един месец.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Окт 2012, 21:52

kik666 написа:Гориш от всякъде снимката е нормално да е един ден преди постановлението

Колега става дума за един месец. И в постановлението пише, че на дата 10.09.... бла бла бла, което е един месец разлика, а това от кога е самото постановление аз не го коментирам изобщо, може и вчера да са го писали, честно казано не съм и погледнал, няма значение в случая.

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 24 Окт 2012, 21:58

djordje написа:
kik666 написа:Гориш от всякъде снимката е нормално да е един ден преди постановлението

Колега става дума за един месец. И в постановлението пише, че на дата 10.09.... бла бла бла, което е един месец разлика, а това от кога е самото постановление аз не го коментирам изобщо, може и вчера да са го писали, честно казано не съм и погледнал, няма значение в случая.

извинявам се не съм разбрал обжалвай разбира се
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 24 Окт 2012, 23:08

Обжалвай, колега. Общо взето такива актове с грешки падат в съда. Преди две седмици спечелих акт за винетка, защото бяха написали еди-кога си В гр. София, на разклона за с. Нови хан, като няма как да ми пишат акт за винетка като съм в рамките на града (не бях де, ама това е друга тема :mhihi: ). Съдията си направи устата за някакви доказателства и т.н., но накрая си падна акта. Та горе-долу и този е с невярно съдържание и трябва да падне. Та да се научат да си пишат актовете / постановленията грамотно. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 25 Окт 2012, 9:35

Без гаранции за достоверност, просто така помня (откъде не е ясно):

Не всяка грешка в акт го прави невалиден. Дребни грешки (общо взето- правописни) не оказващи влияние върху изложените обстоятелства в акта не са проблем и всичко си е валидно. В смисъл като случая- имаш снимка с дата (нарушението е 100%), но в акта е объркана датата. Това го броят за дребна грешка- просто някой в бързината е объркал една цифра, но нарушението е видимо налице.

alpina-ma6inata написа:....

Докато в този случай ако на описаното място на съставяне на акт за минетка не се изисква такава (понеже някой тъпак е сбъркал в описанието) това вече е сериозна грешка която събаря акта.

Колегата да провери при адвокат положението.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 26 Окт 2012, 0:01

F3P написа:Без гаранции за достоверност, просто така помня (откъде не е ясно):

Не всяка грешка в акт го прави невалиден. Дребни грешки (общо взето- правописни) не оказващи влияние върху изложените обстоятелства в акта не са проблем и всичко си е валидно. В смисъл като случая- имаш снимка с дата (нарушението е 100%), но в акта е объркана датата. Това го броят за дребна грешка- просто някой в бързината е объркал една цифра, но нарушението е видимо налице.

Да, колега, и според мен всичко си е абсолютно редовно и вероятността да падне акта, при положение, че има и снимка е нищожна.
Имах случай със грешно написан регистрационен номер на автомобила, въпреки това съда потвърди НП. :)

Чл. 53. (1) ...............
(2) Наказателно постановление се издава и когато е допусната нередовност в акта, стига да е установено по безспорен начин извършването на нарушението, самоличността на нарушителя и неговата вина.
Нередовност в акта - може да е нарушение на правилата за неговото съставяне, връчване или липса на някой от изискуемите от чл.42 реквизити.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 26 Окт 2012, 10:01

Ми ще се плаща значи :confused:
Мерси за отговорите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 26 Окт 2012, 11:17

и да ти отпадне този акт- ще ти натресат отново с истинската дата-без правописни грешки..Извършеното нарушение е документирано-и ти няма как да избегнеш наказанието за това. ;)
Плюс това ако е в рамките на до 30 ли 40 км/ч над ограничението (не знам за магистрала над колко км взимат книжка) глобата е 100 лв без точки... Поне за Градско до 30 км/ч е толкова глобата.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Окт 2012, 11:23

Плюс това ако обжалваш ти отпада опцията да заплатиш с 30% отстъпка :)
Изображение
8.32

Назад към Извън Темата