Снимка на КАТ в движение ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Снимка на КАТ в движение ?

Мнение от masimo » 30 Окт 2012, 17:56

Здравейте колеги,
приятел ми се оплака, че е получих честитка от камера, но не става въпрос за стационарна камера, а камера поставена в автомобил на кат, а този автомобил се движел бавно. Към колеги от Монтана, става въпрос за нов микробус син на КАТ един VW ...

Та микробуса обикаля из града с 30,40км/ч и снима директно в насрещното като изчислява скоростта на автомобила движещ се срещу него спрямо своята с която се движи ... Това възможно ли е :shock: Ако да, трябва генерално да преосмисля градското си движение ...

Същия микробус хвана бащата с превишена скорост извън Монтана миналата седмица, но е бил спрял. Копелетата застанали точно на знак 60км/ч и го стреляли преди реално да е достигнал знака ... а радар-детектора се обадил, чак като спрял при тях. Детекторчето мисля беше whistler :conf:

Слави
Аватар

Re: Снимка на КАТ в движение ?

Мнение от © » 30 Окт 2012, 19:01

Бях чел, че има и такива камери, но те били по-ограничена бройка в БГ, защото били по-скъпи и т.н.
И на мен ми е интересно да науча

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 30 Окт 2012, 20:45

Номрално е да има такива камери.Докато има ненормалници ,които карат с 60-70 км в час по кварталните улици :dummy:
Особено по централините квартали на София- то не са прекъсвачи, пилене на гуми, целата газ на павирана улица с натоварен трафик и пешеходци :ranting:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Окт 2012, 20:50

masimo написа:Здравейте колеги,
приятел ми се оплака, че е получих честитка от камера, но не става въпрос за стационарна камера, а камера поставена в автомобил на кат, а този автомобил се движел бавно. Към колеги от Монтана, става въпрос за нов микробус син на КАТ един VW ...

Та микробуса обикаля из града с 30,40км/ч и снима директно в насрещното като изчислява скоростта на автомобила движещ се срещу него спрямо своята с която се движи ... Това възможно ли е :shock: Ако да, трябва генерално да преосмисля градското си движение ...

Същия микробус хвана бащата с превишена скорост извън Монтана миналата седмица, но е бил спрял. Копелетата застанали точно на знак 60км/ч и го стреляли преди реално да е достигнал знака ... а радар-детектора се обадил, чак като спрял при тях. Детекторчето мисля беше whistler :conf:

Не може да се "обади" след като са го засекли, още повече пък чак когато спира. По принцип може да се обади късно, но това е възможно само и единствено ако те държат радара спрян, виждат, че караш бързо и го пускат. Така отърване няма, но щом се е обадил чак когато спира до тях, то вероятно просто са му сложили скоростта на някой друг, но не знам как това е възможно ако е със снимка. :conf:
Ако реално са застанали на знака и го засичат преди него, този акт няма как да издържи в съда. За акта на баща ти става дума. На един приятел така снимаха брат му и то със стационарна камера. Тя обаче бе поставена след кръстовище, а то отменя знака за 60. Снима го в гръб и му пращат честитка, той обаче си обжалва, че няма как да го глобят за 60 след като е минал кръстовището. Актът му падна и след това сложиха на 60-то, че важи мисля 600 метра, не съм сигурен точно за метрите. :mhihi: За стационарната камера след Стара Загора в посока Димитровград става дума, която е точно до разклона за с. Маджерито.
ОБЖАЛВАЙ! Некомпетентността в КАТ трябва да се залива с обжалвания на актове, докато се научат да заставата както трябва, да се държат както трябва, да пишат що-годе четливо и да си спазват в крайна сметка СОБСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Окт 2012, 20:57

В Пловдив е бяла цивилна Астра :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 30 Окт 2012, 21:20

Привет колега , вьв всеки голям град има по 2 - 3 коли на кат с камери . В Шумен от кьдето сьм аз има три коли една с надписи и две нормални без отличителни знаци . Снимат наред и единственото спасение е свестен антирадар . Моят ги засича от около 400 м. на X БАНД и нямам грижи , така че ВНИМАВАЙ ,защото глобите са много солени . :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 30 Окт 2012, 21:34

Купили са някакви английски мобилни системи , засичащи скоростта на насрещно движещите се коли!Излъчват много слабо но постоянно на Ка честота- качествените радари ги хващат на 200-300 метра,но в града е невъзможно заради огромния брой грешни сигнали.Преди 6 месеца на Севлиево в бяла астра-гледаха ме като извънземен,че карам с 90км/ч на прав участък!Валентина ги хвана от 500метра и пищеше като полудял! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 30 Окт 2012, 23:58

Явно вече на доста места има цивилни коли, последно като получих честитка и снимката беше от височина все едно е на таблото на кола...А някой знае ли Ku вълните дали са полицейски радари или са нещо друго? Понякога ми пищи радара на тоя тип вълни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 31 Окт 2012, 8:39

На Ku няма още камери и радари в BG :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 31 Окт 2012, 10:17

BMWPOWERRR_ACM написа:Не може да се "обади" след като са го засекли, още повече пък чак когато спира. По принцип може да се обади късно, но това е възможно само и единствено ако те държат радара спрян, виждат, че караш бързо и го пускат. Така отърване няма, но щом се е обадил чак когато спира до тях, то вероятно просто са му сложили скоростта на някой друг, но не знам как това е възможно ако е със снимка. :conf:
Ако реално са застанали на знака и го засичат преди него, този акт няма как да издържи в съда. За акта на баща ти става дума. На един приятел така снимаха брат му и то със стационарна камера. Тя обаче бе поставена след кръстовище, а то отменя знака за 60. Снима го в гръб и му пращат честитка, той обаче си обжалва, че няма как да го глобят за 60 след като е минал кръстовището. Актът му падна и след това сложиха на 60-то, че важи мисля 600 метра, не съм сигурен точно за метрите. :mhihi: За стационарната камера след Стара Загора в посока Димитровград става дума, която е точно до разклона за с. Маджерито.
ОБЖАЛВАЙ! Некомпетентността в КАТ трябва да се залива с обжалвания на актове, докато се научат да заставата както трябва, да се държат както трябва, да пишат що-годе четливо и да си спазват в крайна сметка СОБСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА!

След допълнителен разговор със старшия, реално радара е писнал, но по думите му слабо както си е карал и след това като е спрял пак. Предполагам мисли, че е слабо защото е слушал музика на свален прозорец. Това както и да е ... Радара си е хубав.

Кофтито, е че не е писал възражение и следва да си плати всичко. Карал е с 94км/ч при ограничение 60км/ч. Но е факт, че са постъпили подло и го спират точно на знака. Какво да правиш ... БГ полиция ...

Въпрос. Видях, че глобата за 34км отгоре извънградско е 150лв. Казаха ми, че ако плати веднага има "отстъпка" 30%. Това така ли е ?

По темата .... Следващата ми кола е пежо 206 1.4hdi ... писна ми :mhihi: Щом могат да снимат в движение от цивилни коли остава само да карам като 'бабушка' и да чакам някоя девойка с BMW X5 4.8i да ме надъни отзад щото лети с 160км/ч градско и не ме е видяла. :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 31 Окт 2012, 13:20

Липсата на възражение не е причина да не обжалваш.
Имаш ли издадено наказателно постановление?
Ако ти се вижда скъпо най-добре говори с адвокат или с http://www.bau.bg/, още повече че полицаите са били некоректни.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 31 Окт 2012, 14:09

Все още няма наказателно постановление.

Назад към Извън Темата