PVC дограма...каква да избера???
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
PVC дограма...каква да избера???
Нека някой който е минал по тоя път даде мнение каква дограма да сложа нещо в съотношение качество с цена за сега клоня към българските профили Viva Plast,Roll Plast,.Weissprofil.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: PVC дограма...каква да избера???
В случай, че ограничаваме отговорите си до изброените три марки, аз гласувам за Роллпласт. Цялата ни къща в провинцията е с такива дограми и за цената си са добри.
Аз обаче не бих си сложил такава, профилите не ми харесват и повечето не вървят с хубав обков.
В случай че търсиш добро качество на ниска цена, това може да се постигне с Rehau.
Но най-доброто за мен винаги ще си остане Salamander с Maco обков и троен стъклопакет с едно К стъкло.
ПС: Скоро имаше такава тема потърси я
Аз обаче не бих си сложил такава, профилите не ми харесват и повечето не вървят с хубав обков.
В случай че търсиш добро качество на ниска цена, това може да се постигне с Rehau.
Но най-доброто за мен винаги ще си остане Salamander с Maco обков и троен стъклопакет с едно К стъкло.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Съгласен съм с теб с уговорката че Рехау-а ти прави повечето проблеми от лошия обков. Това може да си го избираш ти и има различни марки.
Рехау са само профилите.
при кадърен монтаж си е доста добра дограма.
Рехау са само профилите.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Колега не се ограничаваме в тия 3 марки просто в фирмите в който проверявах с тях работят(от по ниският клас) а между другото ми хареса Роллпластdeyan-enchev написа:В случай, че ограничаваме отговорите си до изброените три марки, аз гласувам за Роллпласт. Цялата ни къща в провинцията е с такива дограми и за цената си са добри.
Последна промяна Yed на 31 Окт 2012, 18:52, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ми супер, мятай се на Роллпласт-а
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
важен момент е кой ще ти я слага
щото и с хубави профили става кофти и с евтими може да е хубаво
така, че ако търсиш по-евтина дограма/профили търси изпитана фирма
щото и с хубави профили става кофти и с евтими може да е хубаво
така, че ако търсиш по-евтина дограма/профили търси изпитана фирма

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Ето ти моята одисея. Един приятел ме свърза с един пернишки майстор на дограми. Човека монтира профилинк, има си машина и всичко. Беше преди години, когато правеха дограми и "забравяха" да слагат метални шини в профилите и беше нужно да е познат. Майсторът беше добър, но малко преангажиран и доста мързелив. Дойде и направи половината къща, като не ми даде никакви съвети и после се оказа, че съм сгрешил с някои идеи. След това изчезна и имахме ядове. Приятелят ми обаче му направи "предложение на което не можеш да откажеш" и оня си довърши работата. Доволен съм почти 99%. Скоро пак ми се наложи да си правя дограми и отидох в Ролпласт на Ботев до женския пазар. Казах си, че това е голяма и сериозна фирма и няма да имам ядове. Поръчах си най-добрата дограма Рехау и най-добрия им немски обков. Дойде едно момче описа какво и как трябва да се направи и зачаках да дойдат да я поставят. На следващия ден обаче се сетих, че искам на една врата да има и ключалка. Обадих се тук-там на разни дадени телефони и се оказа, че след като съм предплатил всичко отношението им беше -"е*и си майката глупако, дето не си мислил навреме". Айде викам си - ще го прежаля. Обаче идват да монтират и се оказва, че на вратата има дръжка само от едната страна. Питам ги защо и може ли да се оправи, те ми отговарят, че трябвало да кажа, че искам дръжки от двете страни, това било врата тип "балконска". Да, ама при мен е врата на външно складово помещение и този, който беше дошъл да описва много добре разбра за какво става въпрос. Странно е, че трябва да кажеш, че искаш дръжки от двете страни на врата, но айде, аз съм идиот и не съм го наблегнал. Питам ги какво можем да направим и ми отговарят, че нямали право да правят нищо друго, иначе ще ги уволнят. Разбира се трябваше да преправям всичко за моя сметка с друг майстор. Ролпласт - повече никога!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
От трите изброени Rollplast като че ли са най-добри. Иначе вкъщи съм с Rehau - вече 4-5 години не съм имал каквито и да било проблеми.
Si non confectus, non reficiat.
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Колега,
за избор на производител не мога да те посъветвам, защото не съм в час
Съветите, които мога да ти дам са следните:
- В стаите, които са ти "топли" лятото - сложи "соларни" стъкла
- В стаите, които са ти "студени" лятото - сложи К-стъкла
И двата вида са на еднаква цена.........или поне мойте майстори така казаха.
Също така обърни специално внимание на връзката м/у дограмата и панела(тухлата)
Ако ти го "подмажат" с няква циментова боза...............почва да вие от тези връзки и ефекта на дограмата зимата изчезва /тогава елементите се свиват и фугите се разширяват
/
Питай фирмата апликатор по тея въпроси и ако не са в час..............бегай.
Та прочети в нета по тея казуси, щото ако не им обърнеш внимание и 1000 камерен профил да сложиш................все тая
Личен опит
за избор на производител не мога да те посъветвам, защото не съм в час

Съветите, които мога да ти дам са следните:
- В стаите, които са ти "топли" лятото - сложи "соларни" стъкла
- В стаите, които са ти "студени" лятото - сложи К-стъкла
И двата вида са на еднаква цена.........или поне мойте майстори така казаха.
Също така обърни специално внимание на връзката м/у дограмата и панела(тухлата)

Ако ти го "подмажат" с няква циментова боза...............почва да вие от тези връзки и ефекта на дограмата зимата изчезва /тогава елементите се свиват и фугите се разширяват

Питай фирмата апликатор по тея въпроси и ако не са в час..............бегай.
Та прочети в нета по тея казуси, щото ако не им обърнеш внимание и 1000 камерен профил да сложиш................все тая

Личен опит

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Каквато и дограма да избереш, задължително сложи клапа AERECO.
Поинтересувай се за клапите и ще разбереш, колко безценно нещо е естествената циркулация на въздуха в помещението.

Поинтересувай се за клапите и ще разбереш, колко безценно нещо е естествената циркулация на въздуха в помещението.

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
От опит мога да ти дам съвет да отделиш още някой лев и да си вземеш Саламандър. Колкото до фирмата, ако имаш интерес ще ти пиша на ЛС, да не правя реклама.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ако тая дограма дето ще слагаш е на място дето живееш,колегите са прави да дадеш още некой лев и да сложиш нещо по добро.
Дидо е прав,Саламандър с Енерджи стъклото с обков Мако (или Рото) и си патрон,идеалната дограма.Пет камерна.Вече колко стъкла ще ти е стъклопакета си решаваш на според парата
Втория (мааалко по евтин) вариант е Рехау,серия Брилянт Дизайн,обков Мако(или Рото).Пет камерна.Колко стъкла,и дали ще е Енерджи стъкло или не...според парата
При избор на един от тия варианти,изисквай да ти покажат металния профил,който се слага в ПВЦ профила.Масово се слага профил с дебелина 1.2-1.5мм....при тия топ дограми профила вътре трябва да е с дебелина 2-2.2мм.Повярвай ми доста е важно,понеже съм виждал изметната дограма от калпави профили
Виж фирмата дето евентуално ще купуваш това Рехау,дали е оторизиран представител на РЕХАУ,има много ментета дето се внасят от Турция....и не е много добре също
Ако тая дограма е някъде,дето ти е все тая....която и да си избереш от тия българските...според мене е все тая
При всички варианти,монтажа е много важен.В никакъв случай не давай да дупчат долния профил(правят го много фирми),изисквай захващането да става с монтажни котви,за да не нарушаваш целостта на профила,а точно долу е най важна целостта му
Дидо е прав,Саламандър с Енерджи стъклото с обков Мако (или Рото) и си патрон,идеалната дограма.Пет камерна.Вече колко стъкла ще ти е стъклопакета си решаваш на според парата

Втория (мааалко по евтин) вариант е Рехау,серия Брилянт Дизайн,обков Мако(или Рото).Пет камерна.Колко стъкла,и дали ще е Енерджи стъкло или не...според парата

При избор на един от тия варианти,изисквай да ти покажат металния профил,който се слага в ПВЦ профила.Масово се слага профил с дебелина 1.2-1.5мм....при тия топ дограми профила вътре трябва да е с дебелина 2-2.2мм.Повярвай ми доста е важно,понеже съм виждал изметната дограма от калпави профили

Виж фирмата дето евентуално ще купуваш това Рехау,дали е оторизиран представител на РЕХАУ,има много ментета дето се внасят от Турция....и не е много добре също

Ако тая дограма е някъде,дето ти е все тая....която и да си избереш от тия българските...според мене е все тая

При всички варианти,монтажа е много важен.В никакъв случай не давай да дупчат долния профил(правят го много фирми),изисквай захващането да става с монтажни котви,за да не нарушаваш целостта на профила,а точно долу е най важна целостта му

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Свържи се с Penchev 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
13 мнения
• Страница 1 от 1