Проблем с Лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с Лаптоп

Мнение от v_p_m » 22 Дек 2012, 20:31

Става дума за следния кош LENOVO G580 "Производител: LENOVO Процесор: Intel Celeron Processor B830 Процесор - брой ядра: 2 Процесор - Име на ядро: Sandy Bridge Вътрешна тактова честота: 1.8 GHz Размер на L2 кеша: 512 KB Размер на L3 кеша: 2 MB Максимална тактова честота на шината на процесора: 5 GT/sec Цокъл на процесора: Socket G2 Технология на паметта: DDR3 SDRAM Количество инсталирана системна памет: 2 GB Максимално количество на инсталирана памет: 4 GB Общ брой слотове за памет: 1 Твърди дискове - брой: 1 x 500 GB, Вътрешен Тип дисково устройство: DVD±RW Разположение на устройството: Вътрешен Дължина на диагонала на екрана: 15.6" Тип на екрана: LCD Технология на екрана: Активна TFT матрица Цвят на екрана: Цветен Максимална резолюция: 1366x768 Функции на екрана: Светодиод (Подсветка) Тип аудио изход: Стерео Чипсет на видео карта: Intel HD Graphics Тип видео памет: Споделена видео памет LAN: Fast Ethernet Wi-Fi: Yes Web Camera: Yes Вградени устройства: Microphone; Speakers; Touchpad; Card Reader Тегло на пакет - Бруто (кг): 3.7 kg
"
Качих му 7-ца обаче нямам дист с драивъри и требва да ги търся от др. комп и да ги качвам на леновото ,затова искам да му кача драивърите за wireless обаче незнам кои точно да сваля другия проблем е че въобще не ми намира Wireless Network Connections дори в еверест не ми намира устроиство за wifi
Untitled.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: возят ме
Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...

Re: Проблем с Лаптоп

Мнение от dudeto_sy » 22 Дек 2012, 20:55

За мое голямо съжаление и аз минах през Lenovo, но ще си спестя мнението за този вид лаптопи. Както и да е, по същество. Lenovo имат навика да слагат сложна система за пускане или спиране на wirless/а. Обикновено фабрично си инсталират тяхна такава система. Според мен най-подходящо е да си свалиш следното: http://notebook.driversdown.com/noteboo ... 7845.shtml
С риск да прозвучи глупаво... провери внимателно да няма някое скрито копче, защото на мен ми се е случвало да не мога да си подкарам интернета със седмици заради това, че съм си го загасила.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Дек 2012, 22:00

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?
От тук си избираш модела, твоят лаптопа го има, операционната система, драйверите които ти трябват и ..... :lalala:
От друг компютър, разбира се, качваш драйверите на флашка и те така...... :D :D :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 22 Дек 2012, 23:21

ukelichko написа:http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?
От тук си избираш модела, твоят лаптопа го има, операционната система, драйверите които ти трябват и ..... :lalala:
От друг компютър, разбира се, качваш драйверите на флашка и те така...... :D :D :D :D

Така там като дам на Wireless LAN:
има 7 фаила кои от тях е за мен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 23 Дек 2012, 0:12

В Еверест отиди не на Windows мрежа , a на PCI/PnP те тамте пише какво е...
Залагам на Atheros AR9285 :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 23 Дек 2012, 0:28

Значи ми требват

Atheros LAN Driver for Microsoft Windows 7 (32-bit, 64-bit) - Lenovo G480 (2184), G580 (2189), G780
[-] Click to hide files
> Learn More
Name
Operating System
Version
Released
Add to download list
Download no
Atheros LAN Driver
0qla04ww.exe
5.33MB
2.0.14.15
28 May 2012
и
Atheros Wireless Lan Driver for Microsoft Windows 7 (32-bit, 64-bit) - Lenovo G480 (2688), G580 (2689)
[-] Click to hide files
os Wireless Lan Driver
0lla04ww.exe
5.31MB

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 23 Дек 2012, 0:32

Отиваш на http://support.lenovo.com/en_US/
В ляво има едно поле QUICK PATH enter your machine information.
От долната страна на лаптопа ти има стикер на който пише пример: TYPE:2722-cto
Сега тези седем символа ги копираш в онова поле на сайта след което отиваш на Drivers & Software
намираш си wireless network и теглиш.

Ако не намериш правилния драйвер от Drivers & Software от линка отиваш на Thinkvantage и теглиш
Thinkvantage system update
инсталираш го и това прави чек на всички инсталирани и не инсталирани драйвъри на лаптопа след което
избираш кои драйвъри искаш да инсталираш/ъпдейтваш и си готов :yes:

Имам и ориг.диск с драйвери ама чак след празниците може да помогна

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 23 Дек 2012, 17:16

Оправих го мерси на всички :yes:

Назад към Извън Темата