Мултимедийна система - каква?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E270 CDI W211
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp

Мултимедийна система - каква?

Мнение от SlackLine` » 22 Дек 2012, 0:26

Колеги, знам, че има големи разбирачи тука, затова ви питам каква аудио система да си взема за настолния?
Предложете нещо до 140лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Мултимедийна система - каква?

Мнение от u`F`o » 22 Дек 2012, 11:06

Logitech Z-4, вади супер як звук. Ако искаш максимума, ще трябва да си вземеш и звукова карта Creative. Общо към 200лв ще излезне, но на мен за теа пари не ми е известно по-добро решение. Това в случай, че искаш 2.1 за музика, ако искаш там някви 4,5,6 канални измишльотини за филми там е друга бирата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 12:21

Тия карти Криейтив са баси ташака. Преди 3-4 години дадох близо 200лв за такава и само проблеми видях с нея.

Драйверите и са много проблемни, постоянно дава някакви дефекти .. Пък и явно трябва някакви далеч по-читави колонки за да се чуе някаква разлика. Аз бях с Криейтив 7.1 и затва и си я купих, щото си мислех, че тва са баси колоните. Всъщност нямаше никаква разлика от вградената карта и другата.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2012, 13:08

bum_bum написа:Тия карти Криейтив са баси ташака. Преди 3-4 години дадох близо 200лв за такава и само проблеми видях с нея.

Драйверите и са много проблемни, постоянно дава някакви дефекти .. Пък и явно трябва някакви далеч по-читави колонки за да се чуе някаква разлика. Аз бях с Криейтив 7.1 и затва и си я купих, щото си мислех, че тва са баси колоните. Всъщност нямаше никаква разлика от вградената карта и другата.

Частен случай ще да е било твойто с проблемна карта на Creative. А иначе за да чуеш разлика едно че ти трябват хубави колони и друго, че ти трябва и качествен източник. В смисъл за mp3-ка и 10к да дадеш звученето ще е горе-долу еднакво. Да не говорим, че Creative са голф двойките при звуковите карти т.е. масовки са, но са далеч от "баси" и яките колони/карти. Аудиофилските карти, ако не ме лъже паметта започват от 200, но не лева, а евра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 13:15

Проблема е не със самата карта, а с драйверите. Като се порових из нета се оказа, че Криейтив са пословични с проблемите си с драйверите. Слушах и флакове с тях ама пак си е ташак. Особено баса.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 22 Дек 2012, 15:43

Няма как да кажа, че Creative са шитави. Не случайно логото им седи в интрото на повечето игри. Все едно да си вземеш 36ца за 2 000лв и да плюеш после, че БМВ са боклуци :mhihi:
Може да си вцелил дефектна няква, да си имал гаден релийз на Windows и някви такива.

Потребител
Аватар
Кара: E270 CDI W211
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp

Мнение от SlackLine` » 22 Дек 2012, 17:25

Какво мислите за тази системка - EDIFIER M3300SF?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Дек 2012, 17:34

bum_bum написа:Тия карти Криейтив са баси ташака. Преди 3-4 години дадох близо 200лв за такава и само проблеми видях с нея.

При мен същата работа с Audigy2, а чак от Сф си я носих, чел някъде че са голяма работа. :mhihi: Интересни функции предлага, но нервите, които докарва заличават всичко положително. Аз съм с колони на същата марка но 5.1. Така и не научих, кога тръгва централния говорител ( би трябвало да възпроизвежда говор при филмите), мисля че само веднъж съм го чувал в действие.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 18:42

u`F`o написа:Няма как да кажа, че Creative са шитави. Не случайно логото им седи в интрото на повечето игри. Все едно да си вземеш 36ца за 2 000лв и да плюеш после, че БМВ са боклуци :mhihi:
Може да си вцелил дефектна няква, да си имал гаден релийз на Windows и някви такива.

Пиши в Гугъл и ще видиш колко мнения има за "horrible driver problems" и "horror stories about the drivers". Имах я няколко години и беше на ХР и после на 7-ца. Все едно и също е. Пък и 200лв за карта не мисля, е е36 за 2к. Самата карта може да е хубава, но със сигурност иска и добри колони и има проблем с драйверите.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Баварец
Мечтае да кара: Друг Баварец

Мнение от Annoyed » 23 Дек 2012, 22:10

Какво Ви е мнението за Microlab M700U 2.1 inch ?! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 24 Дек 2012, 0:33

Какво направих аз, купих си хубав транзисторен усилвател. Най добре е някакъв стар марков с повечко мощност примерно 2х70/80 на 8ома. Моя го взех преди бая време за Кенууд 120-130лв(от тука го купувах http://ljclub.net/). Задължително търси транзисторен- звука е много по-мек.
Имах едни хубави дърти огрмни двулентови колони на Сони 2х45 8 ома с басрефлекс.
Определено за такъв сетъп ти трябва и читава звукова карта. С вградена няма да си доволен, просто се усеща, че звука е некачествен
Аз съм със един стар Creative 5.1, но върши идеална рабтоа, преди доста години го взех на старо за 20лв работи префектно и звука е доста добър. Общо взето това е най-доброто за малко пари, което можеш да събереш. Разните му там подпутняци и колонки дето се продават по магазините, не могат дори да се доближат по качество и сила на звука до това.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2012, 4:03

maxpower написа:Какво направих аз, купих си хубав транзисторен усилвател. Най добре е някакъв стар марков с повечко мощност примерно 2х70/80 на 8ома. Моя го взех преди бая време за Кенууд 120-130лв(от тука го купувах http://ljclub.net/). Задължително търси транзисторен- звука е много по-мек.
Имах едни хубави дърти огрмни двулентови колони на Сони 2х45 8 ома с басрефлекс.
Определено за такъв сетъп ти трябва и читава звукова карта. С вградена няма да си доволен, просто се усеща, че звука е некачествен
Аз съм със един стар Creative 5.1, но върши идеална рабтоа, преди доста години го взех на старо за 20лв работи префектно и звука е доста добър. Общо взето това е най-доброто за малко пари, което можеш да събереш. Разните му там подпутняци и колонки дето се продават по магазините, не могат дори да се доближат по качество и сила на звука до това.

И ти си прав, но не съвсем - с леки модове на Криетива, нещата стават още една идея по-добри ;)
Има не малко материали изписани в нет-а, какво как и от къде, само нерви и умения с поялника трябват, ама аз не познавам някой който да слуша истински звук, и да държи поялника за човката, за сега ;)
Но и като включим фактора мп3, каквото и да се вземе - все е добре ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 24 Дек 2012, 15:14

Малко оф:
Audigy na Creative си е много добра карта за парите си. Само че не и с нейните драйвери, а с kx http://kxproject.lugosoft.com/
Разлика има голяма в качеството на звука, даже и за смотани мп3ки.
Изображение

Назад към Извън Темата