На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
Модератор: Общи модератори
Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
разликата в качеството въобще не е минимална според мен 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
© написа:разликата в качеството въобще не е минимална според мен
Aко не е поне 720p си е точно минимална разликата. Аналоговата е 480, а нормалната цифрова ако не бъркам цифрите е 576.

480 на точки или снежинки е много по-зле от чиста 576
Да не говорим ако се разпъне на повече от 40 инча, аналоговата тв е направо трагедия
Освен това пробвай да гледаш аналогова тв в движение, а после сравни с цифровата
Да не говорим ако се разпъне на повече от 40 инча, аналоговата тв е направо трагедия
Освен това пробвай да гледаш аналогова тв в движение, а после сравни с цифровата
- xpl0d
-
-
Аналогово гледах преди две години финал на уефа ли, на лигата ли беше на 42 инча саламсунг и си се виждаше много прилично, като за ефирно аналогово. В движение не знам как е. Никога не съм карал и гледал
И отново казвам. Има разлика, но не голяма, като при HDTV.

И отново казвам. Има разлика, но не голяма, като при HDTV.

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Аз почти не гледам ТВ, или когато гледам, то са "основните" български канали, така че от близо година съм си спрял кабелната, и гледам ефирна цифрова ТВ. Цифровите канали се виждат с абсолютно същото качество, както и през кабелните ТВ, с изключение на HD. Единствено Нова ТВ я няма цифрова засега. За тези, които твърдят, че разликата в качеството м/у цифрови и аналогови ТВ е минимална - ОГРОМНА е. Телевизията си я хващам директно от телевизора с най-обикновен кабел вместо антена. Дори при доста слаб сигнал, когато аналоговите ТВ едва се виждат и са на снежинки, цифровите се хващат перфектно. В момента са около 8-9 канала, а към март месец би трябвало да пуснат около 15.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ACCELERATOR написа:Аз почти не гледам ТВ, или когато гледам, то са "основните" български канали, така че от близо година съм си спрял кабелната, и гледам ефирна цифрова ТВ. Цифровите канали се виждат с абсолютно същото качество, както и през кабелните ТВ, с изключение на HD. Единствено Нова ТВ я няма цифрова засега. За тези, които твърдят, че разликата в качеството м/у цифрови и аналогови ТВ е минимална - ОГРОМНА е. Телевизията си я хващам директно от телевизора с най-обикновен кабел вместо антена. Дори при доста слаб сигнал, когато аналоговите ТВ едва се виждат и са на снежинки, цифровите се хващат перфектно. В момента са около 8-9 канала, а към март месец би трябвало да пуснат около 15.
В заблуда си . Провери качество на сигнала ти и виж които точно са цифрови и които аналогови . Това че ти е слаба антената и не ловиш хубаво аналоговите канали (както и аз) не значи, че са със толкова лошо качество.
Според мен разликата е колкото между ДВДРип 700мб и ДВД Рип 1,37 ГБ - малка , но ясно видима при телевизори над 40'' .
Е то това е основния проблем на аналоговата телевизия - ловиш я, гледаш, но качеството не е максимално (слаба антена) При цифровата или ловиш или не
- xpl0d
-
-
Цифровата е по-зле. Там освен сила на сигнал имаш и още един важен параметър - качество на сигнала. Да, ако няма сила не се появяват снежинки и линии, ама така хубаво се пикселизира картината и high pitch-ва аудиото, че е практически негледаемо 

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
acho.rs написа:ACCELERATOR написа:Аз почти не гледам ТВ, или когато гледам, то са "основните" български канали, така че от близо година съм си спрял кабелната, и гледам ефирна цифрова ТВ. Цифровите канали се виждат с абсолютно същото качество, както и през кабелните ТВ, с изключение на HD. Единствено Нова ТВ я няма цифрова засега. За тези, които твърдят, че разликата в качеството м/у цифрови и аналогови ТВ е минимална - ОГРОМНА е. Телевизията си я хващам директно от телевизора с най-обикновен кабел вместо антена. Дори при доста слаб сигнал, когато аналоговите ТВ едва се виждат и са на снежинки, цифровите се хващат перфектно. В момента са около 8-9 канала, а към март месец би трябвало да пуснат около 15.
В заблуда си . Провери качество на сигнала ти и виж които точно са цифрови и които аналогови . Това че ти е слаба антената и не ловиш хубаво аналоговите канали (както и аз) не значи, че са със толкова лошо качество.
Според мен разликата е колкото между ДВДРип 700мб и ДВД Рип 1,37 ГБ - малка , но ясно видима при телевизори над 40'' .
Принципно е така, но реално без хубава външна антена трудно ще докараш качеството на цифровата телевизия от аналогов сигнал. Освен това при аналоговия сигнал винаги има някакъв остатъчен шум, колкото и да е силен сигнала.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тази вечер изрових една допотопна антена от гардероба, удължих й кабела с коаксиален остатък от Булсаткома и я боднах в телевизора. Досега не се бях занимавал да хващам ефирна цифрова и нямах големи очаквания. Първо не хващаше нищо, но се разрових да видя точните честоти на цифрово излъчване и на 490 Мхц хванах 8 канала (Тауърком мултиплекса), където са БТВ и ТВ7 с по 4 позиции засега. При това с много добро качество на картината и звук, много по-добър от цифровия на Булсат. Обаче успеха ми свърши тук. На никоя от другите честоти не излезе нищо - нито на НУРТС, нито на ХануПро мултиплекса, които би трябвало да са активни, а на първия дори да има 5 програми. Някой хваща ли ББТ, Европа, ВТВ, THE VOICE или просто не излъчват сигнал в момента?
Never mistake motion for action...
- xpl0d
-
-
Leon написа:Някой хваща ли ББТ, Европа, ВТВ, THE VOICE или просто не излъчват сигнал в момента?
Aз хващам ББТ и The Voice, европа и ВТВ не, но скана ми е от над 1 година. Ако сканирам може и да се хванат, но какво да гледам по тези канали

Преди като ги обсъждахме с колеги, се установи че се предават от различни места т.е. в някои части, колегите ги ловяха по-добре едните, в други части - по-добре другите. Тунера в колата се развали и за съжаление не мога да сканирам