Искам да си отворя автомивка!?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Искам да си отворя автомивка!?
Здравейте колеги.Понеже от известно време чета разни темички и виждам,че доста хора са запознати искам да попитам.ВЪрти ми се идеята в главата да си отворя автомивка.Обаче оттук нататък следват въпросите.Предполагам че трябва да отворя фирма на мое име.Дотук добре,но каква да бъде... ЕТ ООД ЕООД... общо взето от тия работи грам идея си нямам та ще ми бъде от полза да ми разясните и помогнете.Тъй като предполагам,че ще взема голо място ( необорудвано ) и сам ще си търся машини,препарати и чудесий,ме интересува какви разрешителни ще ми бъдат нужни?Според вас освен автомивката на посоченото място какво друго е хубаво да има?В смисъл първоначално идеята е да бъде автомивка а след време когато се развият нещата ще бъде цял комплекс (автомивка,гумаджийница,смяна масла филтри,накладки,дискове) ме интересува вашето мение какво е?Някой ако има познат който отдава място под наем... или цяла автомивка може да ми даде координатите на човека,пък аз ще почерпя след това.Благодаря предварително на отзовалите се
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Re: Искам да си отворя автомивка!?
audi_rulzzz написа:Здравейте колеги.Понеже от известно време чета разни темички и виждам,че доста хора са запознати искам да попитам.ВЪрти ми се идеята в главата да си отворя автомивка.Обаче оттук нататък следват въпросите.Предполагам че трябва да отворя фирма на мое име.Дотук добре,но каква да бъде... ЕТ ООД ЕООД... общо взето от тия работи грам идея си нямам та ще ми бъде от полза да ми разясните и помогнете.Тъй като предполагам,че ще взема голо място ( необорудвано ) и сам ще си търся машини,препарати и чудесий,ме интересува какви разрешителни ще ми бъдат нужни?Според вас освен автомивката на посоченото място какво друго е хубаво да има?В смисъл първоначално идеята е да бъде автомивка а след време когато се развият нещата ще бъде цял комплекс (автомивка,гумаджийница,смяна масла филтри,накладки,дискове) ме интересува вашето мение какво е?Някой ако има познат който отдава място под наем... или цяла автомивка може да ми даде координатите на човека,пък аз ще почерпя след това.Благодаря предварително на отзовалите се
лесен си : http://www.google.bg/#hl=bg&gs_rn=3&gs_ ... 5a9069ca36
и да почерпиш!
чудесий не го знам, сигурно ти е приятел
Разрешителни ... първо трябва да бъде автомивка т.е. по одобрен проект от общината с разрешение за ползване
Нещо такова ... после да имаш фирма, касов апарат, да се осигуряваш ти и твоите работници.

Нещо такова ... после да имаш фирма, касов апарат, да се осигуряваш ти и твоите работници.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
И един съвет. Или използвай качествени препарати и накарай служителите си да се стараят или използвай системата минутка-левче и клиентите сами да си мият колата.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
audi_rulzzz написа:Здравейте колеги.Понеже от известно време чета разни темички и виждам,че доста хора са запознати искам да попитам.ВЪрти ми се идеята в главата да си отворя автомивка.Обаче оттук нататък следват въпросите.Предполагам че трябва да отворя фирма на мое име.Дотук добре,но каква да бъде... ЕТ ООД ЕООД... общо взето от тия работи грам идея си нямам та ще ми бъде от полза да ми разясните и помогнете.Тъй като предполагам,че ще взема голо място ( необорудвано ) и сам ще си търся машини,препарати и чудесий,ме интересува какви разрешителни ще ми бъдат нужни?Според вас освен автомивката на посоченото място какво друго е хубаво да има?В смисъл първоначално идеята е да бъде автомивка а след време когато се развият нещата ще бъде цял комплекс (автомивка,гумаджийница,смяна масла филтри,накладки,дискове) ме интересува вашето мение какво е?Някой ако има познат който отдава място под наем... или цяла автомивка може да ми даде координатите на човека,пък аз ще почерпя след това.Благодаря предварително на отзовалите се
ЕТ,ООД,ЕООД са различни неща
ЕТ- едноличен търговец
ООД-2 ма или повече собственици отговарящи с имуществото на фирмата грубо казано
ЕООД едноличен собственик отговарящи с имуществото на фирмата грубо казанол
Като гледам хич не си си направил труда да се запознаеш поне малко с нещата, което ме кара да мисля, че си питаш колкото да не ти е скучно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
Няма лошо да се
Допитваш,ама и ако малко потърсиш отговора на въпросите си...щяха да са наполовина
Нормално ли е за биснес идеи да се допитваш до форум...
И то елементарни ... ???
Допитваш,ама и ако малко потърсиш отговора на въпросите си...щяха да са наполовина

Нормално ли е за биснес идеи да се допитваш до форум...
И то елементарни ... ???

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Разрешително от общината за ползване на търговски обект, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО собствен водоизточник (а не вода от чешмата), договор със сертифицирана фирма за почистване на общата шахта за изходни води (или т.нар. кало-масло-ловител), касов апарат, трудови договори на теб и на работниците, договор за обслужване на няколко пожарогасителя....... А относно фирмата (ЕТ, ООД, ЕООД) ти си избери, ако въобще ще се занимаваш де......
gotti88 написа:... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО собствен водоизточник (а не вода от чешмата)...
не е задължително собствен водоизточник, може и с промишлена вода.
но в никакъв случай няма да му разрешат с питейна

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Колега фирмата ти е най-малкия проблем. Идеята ти за бизнес е добра но има няколко определящи и задължителни фактора.
1. Финанси ( като за старт в инвестицията са ти нужни минимум 50-60 000лв )
2. Място ( от голямо значение е град ,село,квартал......трафик ) ДОБРЕ Е ДА Е ТВОЕ ,НЕ ПОД НАЕМ!!!
3. Корупция ( за да нямаш проблеми тук влизат всички служби с които е свързан бизнеса ти: Пожарна,служба по трудова медицина, НАП......и Т.Н.Т.)
4. Работници ( ако са мърлячи....забрави да ти тръгне)
5. Използване на качествени материали и хубава техника.
Важното е,че имаш желание за работа! Пък дали сега или по-натам ще си имаш автомивка......от теб зависи! Не се отказвай. Аз имах такава мечта и цел,но след като разбрах че са ми нужни около 300 000лв (заедно с мястото) се отказах. Но не и от идеята, сега се занимавам със същата дейност изцяло екологично насочена и с бъдеще. И не на последно място с много малка инвестиция.
Kroki: реклама
1. Финанси ( като за старт в инвестицията са ти нужни минимум 50-60 000лв )
2. Място ( от голямо значение е град ,село,квартал......трафик ) ДОБРЕ Е ДА Е ТВОЕ ,НЕ ПОД НАЕМ!!!
3. Корупция ( за да нямаш проблеми тук влизат всички служби с които е свързан бизнеса ти: Пожарна,служба по трудова медицина, НАП......и Т.Н.Т.)
4. Работници ( ако са мърлячи....забрави да ти тръгне)
5. Използване на качествени материали и хубава техника.
Важното е,че имаш желание за работа! Пък дали сега или по-натам ще си имаш автомивка......от теб зависи! Не се отказвай. Аз имах такава мечта и цел,но след като разбрах че са ми нужни около 300 000лв (заедно с мястото) се отказах. Но не и от идеята, сега се занимавам със същата дейност изцяло екологично насочена и с бъдеще. И не на последно място с много малка инвестиция.
Kroki: реклама
9 мнения
• Страница 1 от 1