Малко помощ за протокол при ПТП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Малко помощ за протокол при ПТП

Мнение от Amateur » 06 Май 2013, 1:23

Здравейте днес както си бях паркирал до блока една съученичка се заблеяла някъде и като ми подбере БМВ-нцето от страни та задната броня двете врати и огледалото.Дойде КАТ разбрахме се да не и пишат акт написахме двустранен протокол в които тя се признава за виновна.И двете коли са в движение тя няма претенции сега ми казаха през първия работен ден да ходя при шефа на КАТ в моя град да ми напише някакъв номер на протокола и с този протокол отивам в Централата на ЛЕВ ИНС в София и трябва да оценат щетите.Колите нямат каско но ми казаха че и с гражданската ше се оправиме.Знаете ли как стоят нещата,какво да очаквам?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Малко помощ за протокол при ПТП

Мнение от dan-dam » 06 Май 2013, 1:27

Номера за протокола се взема от 112.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 06 Май 2013, 1:30

Ами аз звъннах на 112 искаха моето име питаха има ли пострадали и номерата на автомобилите.След това изпратиха КАТ попълнихме един двустранен протокол тя написа че се признава за виновна.Там на една графа катаджията нарисува кои автомобил къде е бил и така.Сега ми каза през първия работен ден да търся шефа на КАТ да ми напише горе високо на протокола някакъв номер и отивам в ЛЕВ ИНС.По-принцип изплащат ли тези щети?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 06 Май 2013, 1:38

Принципно от 112 се свързват с районното и от там им дават номер за протокола. Аз съм вземал номер веднъж през 112 и веднъж през патрул на КАТ който се свърза с районното и от там им дадоха номер. Иначе стига виновният за ПТП-то да има валидна гражданска отговорност трябва да ти платят, но вече каква сума ще платят не се знае.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 06 Май 2013, 1:40

Дано да покрие щетите че лошо.Но мисля че би трябвало да ги покрие,не съм много запознат.Януари месец ми поднесе на леда и ударих предницата 700лв ми отидоха но сега нямам възможност да давам пари от себе си защото съм безработен от скоро и лошо....

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Май 2013, 1:47

Мен като ме блъснаха, тоя не беше съгласен, че е виновен, извика КАТ, те казаха, че е виновен и ме питаха мен дали да му пишат акт, макар че ми беше загубил немалко от ценното тогава време, казах, че ще се оправиме, направихме двустранен, казаха ми да отида до кат да го "заверя"
Направих го, от там с тия документи до застрахователната на тоя дето караше колата и така... Чаках 2 седмици да дойдат парите, оправих си колата и това беше.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 06 Май 2013, 2:06

Браво колега и на мен малко ми връзват ръцете но ще чакам колкото е необходимо дано и на мен ми стигнат парите да покрия всички щети.Иначе познат полицай ми каза че до 14 дневен срок както ти казваш 2 седмици и са ти превели парите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 06 Май 2013, 17:20

преди един месец ме удариха(калник,мигач,фар,бъбрек,подкалник-смяна,маска и броня само боя) ,разбрахме се с двустранен протокол, застрахователите ми преведоха 300,но ми върза ръцете ръцете по време на основен ремонт на апартамента,неприятно ,но се случва ,за 10 работни дни превеждат парите :yes:

Назад към Извън Темата