ОТКРАДНАТО Е 46 330 cd

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: ОТКРАДНАТО Е 46 330 cd

Мнение от steeN » 30 Ное 2012, 0:52

какво значение има с колко ключа е взел колата. може да има копие. бмв имат 10 ключа за всяка кола. никога не може да знаеш колко ключа има... в същност има един начин... да видиш в евс-то колко има записани и да ги анулираш.
само, че не съм наясно вече дали може да има два транспондера с един и същи сериен номер или дали може да се сменя и изобщо точно какъв е идентификатора на всеки ключ като механизъм. според мен за е46ците има някакъв лесен начин да се програмира евс-то като влезеш в колата и патрона на волана се кърти и заминаваш... иначе не знам как от край време ги вдигат толкова лесно. трябва да е нещо елементарно, едва ли крадците свалят жабката и правят някакви фантазии с модула.

след 2003 година ли е тази е46 ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 32? Compact
Мечтае да кара: E91 330xD

Мнение от Crazy_jerry » 03 Дек 2012, 11:51

На колега е моля за помощ да не отварям нова тема, ако има някой инфо ако може на ЛС. "ОТКРАДНАЛИ СА МИ КОЛАТА БМВ Е46 КОМБИ ТЪМНО СИНЬО СА9268НВ МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО .......МОЛЯ"
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 16 Яну 2013, 23:58

Само застраховка върши работа явно и частично компенсира преживяването. Кола се краде, за да се препродаде изцяло или на части.
Колеги, опитах да пусна тема откраднати коли, но не се възприе предложението ми като разумно. Сигурно има недостатъци, но нека, който има идея как да се предотврати кражба на кола да каже и помогне на всички. Не може да се крадат колите и хората да не се обединяват и да не предприемат, каквото и да е. В много случаи полицията успява да намери дадена кола, но в много случаи мисията е невъзможна. Смятам, че нивото на крадците вече е много високо и летвата е вдигната над познанията на повечето от нас.. Използването на ОБД говори за притежание на включена техника и съучастие на поне двама души за бързина. Явно се разполага със пълния софт, който позволява да се дава контакт на стартера без да е необходим ключ и да се натиска старт. Ако участват куки за отцепка, мисията е успешна. Мисля, че отпор на кражбите може да се даде като се покажат публично данните номер на рама и номер на двигател на откраднатите коли. Регистрационният номер може да се смени, но рамата и номера на двигателя трябва да се пренабиват, а това прави задачата под заплаха, защото номерът на рамата е на много места. Когато колата ви е открадната тези данни не ви трябват и нищо не криете повече, защото ги има на колата, а всеки, който би купил дори част би проверил във форума. Те не са и лични данни, но трябва да се помисли. Всеки сам прави избора си и на всеки може да се случи такова бедствие. Кражбите няма да спрат. Мисля, че е по- добре сам да реши дали иска да направи публично достояние данните на колата, която му е открадната. Може би е добре да се помисли как да се създаде база данни на откраднатите коли, която да пречи поне да се купи крадена кола, за да се пресече пазарът на крадени коли.
Мисля, че клубът на БМВ би могъл да поиска услуга от GSM операторите съвместно с гранична полиция при МВР всеки собственик да може чрез смс да извести граничните пунктове, където данните да попадат в системата, за да не може да се изведе през граница лек автомобил. Въпрос на способност за противодействие в условията на пълна безпомощност. Досега апашите губят освен във времето на новините в 20.00 часа.
Може би на обяснявам добре идеята си за публикуване на данните,но колкото повече хора правят обществено достояние на данни, толкова повече ще намалява пазара на крадени коли и части,на които има тези данни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 03 Фев 2013, 16:49

Прави ми впечатление, че доста коли се вдигат месец или малко след продажба. Имаше и една друга тема такава във форума. Мисля си, че на продавача му предлагат едни пари за копие от ключа с уговорката за вдигане след продажба... ама кой знае.
За мен кола с евтина аларма се отключва по-лесно от такава без. Другото което трябва да направим всички е ключета за прекъсване на скрити места.

Потребител
Аватар
Кара: Цивилната версия на Т-72-Москвич...
Мечтае да кара: Нещо по-здраво от Москвича,ама такова още не е измислено!
Детайли за колата: Танк,пази се!

Мнение от Москвич 412 » 09 Май 2013, 23:26

Според мен някакъв скрит прекъсвач някъде вързан през реле за клаксона и като отворят вратата СВАТБАААА,и понеже е вързан през реле дори да го натиснат тя няма да спре да свири.Така спасихме Ладата преди повече от 15 години.
Американците са казали:На българите им дайте коли, и на тях война не им трябва!

Предишна

Назад към Извън Темата